Tüp Bebek Merkezleri Rahim duvarı inceliği için tüp bebek merkezi önerisi

helmetan

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2023
206
81
31
Merhaba , rahim içi operasyonlar kaynaklı rahim duvarın maalesef kalınlaşmamakta ve yapışıklık için Yücel Karaman’da histeroskopi oldum bekleme sürecindeyim. İnce rahim duvarı olup da tüp bebek sürecinde başarı yakalamış olan kişiler var mıdır ? Doktor araştırmaktayım eski doktoruma devam etmeyeceğim. Bir çok doktor ile görüştüm hepsi umutsuz ve çabalamaya meğilli değiller. Bu konuda başarılı olan benimle çabalayabilecek doktor arayışım var. Yardımcı olabilirseniz önerilerinize açığım. ( daha önce görüştüğüm doktorlar - Semra kahraman, Cem Çelik, Cem Demirel, Bülent urman, Yücel karaman)

Rahim duvarı İnceliği konusunda doktor önerisi olan yok mudur ?
Merhabalar benim de rahim duvarım inceydi.fakat bu en basit sorunumda.asıl sorunum yumurtalıklarım çok zayıftı.yumurtalarım onca ilaca rağmen 16 günde olgunlaştı ve toplandı.ve eşimin sperm değerleri düşüktü.rahim inceliği için transfer sürecinde bir kaç takviye yaptı doktorum ve embriyom tutundu.Dr um Ankara Hulusi Bülent Zeyneloğlu

Benim en büyük sorunum bu maalesef ki tıpta en çaresiz sorun da rahim sorunu maalesef benim doktorum rahim içine yanlış müdahalede bulunduğu için yapışıklık ve zarar gördü kalınlaşıyor o yüzden östrojenle. Tekrar histeroskopi oldum ama dokular zarar gördüğü için eski düzende kalınlaşma sağlanamayabilir bu yüzden bu konuda benimle savaşacak bir doktor arıyorum. Genelde doktorlar bu konuyla uğraşmak istemiyorlar. Rahim kalınlaştırma süreci de biraz uzun olduğu işin çok kontrol gerektirecek İstanbul’da yaşıyorum ilgilenebilecek iyi bir doktor gerek. Sizin ne kadar kalınlaşıyordu ?

Ben tüp bebek yaptıralı 4 yıl oldu yaklaşık.fakat o zamanlar tedavilerle 10-12 cnm ancak kalınlaştı

merhaba sizin rahim duvarı kaç mm idi? ilaçla ne kadar artış oldu? takviyeleri hatırlıyor musunuz?

kalfe tam olarak bunu söylemek istedim öğlen açtığın konuya.

Merhabalar doktorunuz ne gibi takviye yaptı rahim duvarınıza...

Bu görüştüğünüz hiç bir doktor yardımcı olmadı mı size içinden Cem çeliği biliyorum.

Rahim duvarı kalınlaşması için bakla giller iyi geliyor diye biliyorum kan yapıcı şeyler mesela Progestan fitilib içinde soya gibi şeyler var bu demek oluyor ki bakla giller rahimi kalınlaştırıyor nar suyu transferden önce içmek iyi sonrasında bırakmak gerekiyor galiba düşük olmasın diye ben merak ettim fitiller estrofemler felan kalınlaştırmıyo mu ? Bu arada. Sakın soğan suyu kürü yapma o da rahimi inceliyor

Yüksek östrojen de kalınlaştırmıyor maalesef rahim dokusu zarar gördüğü için. Nar suyu çok denedim hem satın aldım hem kendim sıktım. Narda östrojen olduğu için kalınlaştırır diyor Saraçoğlu ama zaten yüksek doz östrojen kullanıyorum ona rağmen kalınlaşmıyor. Nar ne yapsın bana :)

Gülüm o nası bişey ya sen niye ameliyat olmuştun ameliyat eden doktor ne diyor bu konuyla ilgili ?

Gülüm o nası bişey ya sen niye ameliyat olmuştun ameliyat eden doktor ne diyor bu konuyla ilgili ?
Polip aldırdım ve rahimde hafif içe basıklık vardı o düzeltildi. Konuştuğum her doktor bu ameliyatın böyle yapılmaması gerektiğini hatta böyle bir ameliyat olmana gerek bile yok dedi. Ameliyatı yapan doktor kendini savunuyor tabii ki

Merhaba endometrial prp yaptırın derim. Transferden önceki ay ve transfer ayı. Benim doktorum Burçak Erzik. Ota jinemed Hastanesi'nde yaptı prp lerimi. Benim 7-8 mm civarındaydı. Transfer olurken 8 üstüne çıkmıştı. Bir de adetin son günü ahududu yaprağı çayı içmeye başladım.

Benim 7mm yi görse doktorlar transfer yapacaklar onu dahi göremiyorum ameliyattan sonra. Prp de çok tartışmalı doktorlar pek işe yaramadığını söylüyor kaldık böyle ortada. Ahududu yaprağı aldım ben de. Ama bu ay adette yüksek doz östrojenle tekrar transfer hazırlığı yapmaya başlayacaklar. O yüzden çayı bu ay içmeyeyim dedim şimdi östrojenle tepkisini bilemedim

Bende de arkuat Uterus var kalp şeklinde rahim üstten basık tüp bebek bana dedi eğer uygun görürse doktor opu işleminde düzeltebilir ufak ameliyatla tutunmasını sağlamak için.. o çok önemli bir şey değilmiş aslında çoğuna da yapmıyorlarmış Polip alsa yeterliymiş doktorun kim diye sorsam ? Tüp bebek merkezi mi aldı polip ve düzeltmeyi yaptı ? Bende bir yolu vardır mutlaka böyle hastalar vardır tek olduğunu sanmıyorum kötü düşünme

Evet tüm görüştüğüm doktorlar arkuat uterus için ameliyat yapmıyoruz normal rahim olarak değerlendiriyoruz dediler. Hadi diyelim yapılıyor ameliyatımda kullanılan aletin yanlış olduğunu savunuyorlar. Kullanılan alet rahme ciddi zararlar verirmiş. Ameliyat videomu vahlanarak izledi tüm doktorlar.
Maltepe üniversitesinde yaptımıştım tüp bebeğimi ve ameliyatımı. Muhtemelen önceki transferlerimi de ince duvarda yaptı ve o yüzden tutmadılar yıllarca oyalandım yani. Doktorum ümit özekici ‘idi.

Çok üzüldüm mutlaka bir yolu bulunur ama ben buna inanıyorum yazıklar olsun o doktora da gerçekten benimde arkuat Uterus aşırı basıklık varsa düzeltilcez dediler korkuyorum değil açıkçası stress oldum şimdiden rafa kaldırdık 1 sene sonraya artık başlarız tedavilere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…