Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yaptırdım canım tahlillerinde bir sıkıntı yoktuTroidlerine baktırdın mı.diş apsesi demir eksikliği d vitamin eksikliği ama bunlardan en önemlisi troidler
Aminnn Hepimizin inşallahAnladım canım. Geçmiş olsun tekrar. Elinden geleni yapmışsın.. Umarım bundan sonra aynı şey olmaz. Rabbim kucağına almayı nasip etsin.
Canım üzülme. İnsan biran önce olsun istiyor ama ortalık yangın yeri. Eşinin içine sinmedi demek ki. Geç olsun güç olmasın.Canım çok sıkıldı eşimin baskıları sonucu bugün aldığımız randevuyu iptal edip bir ay daha erteledikiki aydır bir türlü olamadı transfer ya psikolojim bozuldu
Arkadaşım çok geçmiş olsun 2-3 yılda tükenmeye başladım ben. Empati yapıyorum seninki çok zor bir süreç.Ben dediğim gibi her olumsuz durumu yaşadım.herşey ne kadar süzgündü 6 yıl önce.bir diil 6 yıldır bu tedavi ile uğraşıyorum.yapışıklı.tüplern için sıvı girdi.tüpler gitti.yapışıklık bağırdaklara kadar ciddiydi.bağırsaklar dışarı alınıp açık ameliyatla 2 3 kez histereskopi ve laproskopi oldum.8 denemem de 1 tane gebelik yaşadım.amniyo sıvım delindi sanırım pıhtı attı.o şerfz...doktor genetiğe de göndermedi.çocukta ne hasar vardı onu da öğrenemedim.ama pıhtı görüyorum demişti.clexane kullanıyordum bıraktırdı sınra düşük oldu.sürekli kan tahlili veriyorum 3 4 kere rahim filmi çekildim.riske atmıyorum artık.dişçiye sürekli gidiyorum.bu ameliyatı da benden para almak için kandırdı ve yaptı malesef rezervim düştü.1 yılda havuzla sistemiyle dondurma işlemi yaptırdım sürekli ilaç aldım dondurdum.baya yoruldum.1 yılda çıka çıka 6 yumurta çıktı.ama şuan da rahimle uğraşıyor hoca.baya tahribat var.pembe doku çocuğun tutunması için gereken o yok denecek düzeydeydi.şuan işte eh denecek kadar var.fakat bu sefer de kazıma işlemi yapmış kürtaj da vakumla çektim demesine rağmen.rağim yatağım incelmiş.hoca o bölgeye rüptür dikiş attı.çocuk karın bölgesine yırtıp geçmesin diye.bu sefer hem sen hem çocuk ölür dedi.2 haftadan sonra ayağa kalkmadan hastane de 8 9 ay neyse doğuma kadar yayacağım.ama hala ümidim var.bir yarış içindeyim sürekli tüp bebek yaptırmaktayım.ama bu sefer tutturacağım.eczacım arkadaşlara şu virüs nedeniyle ne kullanayım dedim hepsi şuan bana dönüş yapıyorlar.yani kısa kısa anlattım.tabii hepsi başka hastaneler de transfer oldu ama benim bu durumumu bana söylenmeden hep transfer yspıldı maksat para almak.aldılar ve hakkımı da helal etmiyorum.şuan ki doktorum o kadar iyi ki anlatamam sağolsun.çok yardımcı hiçbir aksaklığı es grçmeden yavaşca titizlikle ilerliyor.ama diğerleri hep trasnfer ysptı.sonuç hep negatifti.yaşım da 42 oldu.bu süreçle 2013 den beri uğraşmaktayım.
Saol canım. Ay sorma sabahtan beri hastaneye gitmemek için herşeyi yapıyorum. Anne metodlarıyla bakıma aldım kendimi. Çok acıyor boğazım Allah’tan başka belirti yok. İnşallah geçer yarına kadar. Aman siz de çok dikkat edin, bu havalar çok çarpıyor.Geçmiş olsun hemen vitamin takviyesi ve ıhlamur iç sıcak tut kendini zira bu zamanlarda hastaneye gitmeye korkar olduk.
Geçmiş olsun canımKızlar merhaba nasıldınız? Keyifler nasıl? Dün işe gittim. Az kişi var diye kaloriferleri yakmamışlar. Resmen dondum. Hastayım bugün. Umarım siz iyisinizdir.
Olabilir canım. Hiç kanda folik asit baktırdın mı? Ara ara gidip baktırıyorum çok yüselmişse doktora sorarak kesiyorum sonra yine baktırıyorum düşünce yine başlıyorum. Takipteyim yani. İlk gebeliğimde doktora sordum çok duyuyorum kan pıhtılaşmasından çok gebelik kaybı oluyor, önlem alalım dedim. İcat çıkarma dedi. İki hafta sonra kalbinin durduğunu gördük ultrasonda. O Zamanda sordum kan pıhtılaşmasından olabilir mi diye, üç düşükten önce bakılmaz dedi. Kafama takıldı gittim baktırdım kan pıhtılaşması çıktı. O zamandan sonra doktorlara güvenmiyorum, herseyi kendim araştırıp takip etmeye çalışıyorum. Zaten bu kadar kasıldığım için hamile kalamıyorum. Bi doktora güvensem kendimi şöyle bıraksam herşey yoluna girecek. Sen 7 senedir aralıksız kullanıyorsan kanında yüksektir oran canım ama bu izolasyon günlerinden sonra bi kan değerine baktır derim. Çok hızlı düşüyor çünkü vücut hemen atıyor,Folbiol ve bunun gibi ilaçları hocam kesti kullanmayalım dedi.ilaç yüklemesi yapmak istemiyor sanırım.zaten bu 7 yıldır sürekli ilaç alıyorum.bu sebepten alma dediğini düşünüyorum
kesinlikle haklısın canım. doktorların pek umrunda değiliz malesef.Olabilir canım. Hiç kanda folik asit baktırdın mı? Ara ara gidip baktırıyorum çok yüselmişse doktora sorarak kesiyorum sonra yine baktırıyorum düşünce yine başlıyorum. Takipteyim yani. İlk gebeliğimde doktora sordum çok duyuyorum kan pıhtılaşmasından çok gebelik kaybı oluyor, önlem alalım dedim. İcat çıkarma dedi. İki hafta sonra kalbinin durduğunu gördük ultrasonda. O Zamanda sordum kan pıhtılaşmasından olabilir mi diye, üç düşükten önce bakılmaz dedi. Kafama takıldı gittim baktırdım kan pıhtılaşması çıktı. O zamandan sonra doktorlara güvenmiyorum, herseyi kendim araştırıp takip etmeye çalışıyorum. Zaten bu kadar kasıldığım için hamile kalamıyorum. Bi doktora güvensem kendimi şöyle bıraksam herşey yoluna girecek. Sen 7 senedir aralıksız kullanıyorsan kanında yüksektir oran canım ama bu izolasyon günlerinden sonra bi kan değerine baktır derim. Çok hızlı düşüyor çünkü vücut hemen atıyor,
Doktorlar pek önemsemiyorlar. Bn de kendim gittim yaptırdım pıhtılaşma testini. Dahiliye bölümünde yaptırdım. Sağ olsun çok zorluk çıkartmadı hemen yaptı doktor. Ama her seferinde düşük olup olmadığını sorguladı. Her seferinde de bi durup düşündü test için. Tabi pıhtılaşma çıktı bnde de o durumda bile dahiliye doktoru düşük olsa ilaç verirdim ama düşük yok bilemicem dedi. Tüp bebek doktorum transfer sonrasi ilaç kullanacaksın dedi. Eğer bn bu testi yaptırmasaydım belki de transfer sonrasi tutsa bile düşük yaşayacaktım. Tedbirli olmakta fayda var. Yıllarca uğraşıyoruz yavrumuz olsun diye.Olabilir canım. Hiç kanda folik asit baktırdın mı? Ara ara gidip baktırıyorum çok yüselmişse doktora sorarak kesiyorum sonra yine baktırıyorum düşünce yine başlıyorum. Takipteyim yani. İlk gebeliğimde doktora sordum çok duyuyorum kan pıhtılaşmasından çok gebelik kaybı oluyor, önlem alalım dedim. İcat çıkarma dedi. İki hafta sonra kalbinin durduğunu gördük ultrasonda. O Zamanda sordum kan pıhtılaşmasından olabilir mi diye, üç düşükten önce bakılmaz dedi. Kafama takıldı gittim baktırdım kan pıhtılaşması çıktı. O zamandan sonra doktorlara güvenmiyorum, herseyi kendim araştırıp takip etmeye çalışıyorum. Zaten bu kadar kasıldığım için hamile kalamıyorum. Bi doktora güvensem kendimi şöyle bıraksam herşey yoluna girecek. Sen 7 senedir aralıksız kullanıyorsan kanında yüksektir oran canım ama bu izolasyon günlerinden sonra bi kan değerine baktır derim. Çok hızlı düşüyor çünkü vücut hemen atıyor,
kesinlikle haklısın canım. doktorların pek umrunda değiliz malesef.
çoğu durumda bizim yönlendirmemiz gerekiyor.
istemden, yönlendirmeden pek bşy yapmıyorlar.
iş başa düşüyor , bilinçli olup talep etmek gerekiyor.
3 düşük olayı aşırı saçma zaten. bir kadının 3 kez düşük yaşaması, kürtaj olması kolay şey mi psikolojik olarak, biyolojik olarak.
kürtaj zaten ne kadar özenli de yapılsa riskleri olan bir girişim rahim açısından.
bana da kürtajdan sonra kimse git rahim filmi çektir demedi. ben kendim gidip çektirdim.
mesela taransferden önce de rahime yine bakılmasını istiyorum.ama bunu doktoruma desem ne gerek var, ultrasonda bşy yok der veya zaten rahim filmi çekilmişsin der .
Aynen kızlar tek pıhtılaşma konusu da değil. Hiç bir konu da umursamıyorlar bizi. Bir süredir hamile kalamıyorum diyeni hooop alıyorlar tüp Bebeğe. 3 negatif sonuçtan sonra rahim filmi çektirenler duydum. Al bu benim üçüncü denemem sperm de DNA hasarı diye bişeyin embriyo gelişimine olumsuz etkisini yeni öğrendim. Bizde morfoloji yüzde 2. Bi sorun var demekki. En baştan rahim filmi, sorun varsa histeroskopi, kan pıhtılaşması, spermi sorun olanlarda DNA hasarı ve kimbilir bilmediğim ne olası sorunlar bunlar test edilse öyle başlansa tedaviye. Ama bir negatiften sonra dur histeroskopi yapalım, ikinciye olmadı Pgt deneyelim üçüncü de olmadı DNA hasarı mı baksak, dördüncü olmadı çip bebek deneyelim belki olur.,,,,,. Taksit taksit. Ama paralar peşin peşin. Bu tedavi için hepiniz gibi yaptığım maddi manevi fedakarlıkları anlatsam kitap olur. Onlara hava hoş, baştan herşeye bilerek bakmıyorlar bence.Doktorlar pek önemsemiyorlar. Bn de kendim gittim yaptırdım pıhtılaşma testini. Dahiliye bölümünde yaptırdım. Sağ olsun çok zorluk çıkartmadı hemen yaptı doktor. Ama her seferinde düşük olup olmadığını sorguladı. Her seferinde de bi durup düşündü test için. Tabi pıhtılaşma çıktı bnde de o durumda bile dahiliye doktoru düşük olsa ilaç verirdim ama düşük yok bilemicem dedi. Tüp bebek doktorum transfer sonrasi ilaç kullanacaksın dedi. Eğer bn bu testi yaptırmasaydım belki de transfer sonrasi tutsa bile düşük yaşayacaktım. Tedbirli olmakta fayda var. Yıllarca uğraşıyoruz yavrumuz olsun diye.
Tabi şu durumda transferde olamadık bekliyoruz bakalım ne zaman transfer olacak.
Ben de bugün adet oldum, bu salgın olmasa şimdi Merkezi arayacaktım. Transfer de inşallah tutarsa 2020 de doğum olurdu. Çok istemiştim, bu yıl içinde doğum yapmayı. Bugün moralim çok bozuk. İki yıldır alışmadım her adet olduğum gün böyle moralim bozuluyor, yeni bir hayal kırıklığı daha...günaydın kızlar.
bugün işyerindeyim nöbet sırası bende.
transferler ne zaman yapılmaya başlanır bir bir bilginiz var mı acaba??
bu belirsizlik çok can sıkıcı.
38 ne ki burda 41 varben de çok yakıyorum yaş farkını ben taktıkça süreç uzuyor sankiBende Dr 6 ay sonra yapabiliriz transferi dediğinde çok üzülmüştüm nasıl geçecek ki demiştim içimden. Geçti ve şimdi de bu süreç. Ama moralimi bozmuyorum ya şimdi hamile olsaydım hep bir korku yaşayacaktım.Bir de gebe kaldığımda 38 yaşına yeni girmiştim ve deli gibi yaşıma takılmıştım. Çocuğumla Arada ki yaş farkı, insanların bakışları, onun gençliği benim ileri yaşım diye canımı sıkıştım. Ancak devam etmedi gebeliğim ben de boşuna kafama takmış olmuştum. Bu olay bana zamana takılmamam gerektiğini ve olayı akışına bırakmam gerektirdiğini öğretti.
Bozma moralini bak ben 41 yaşındayım ve 25 yaşında evlendim hiç korunmadım aşılama ile bir Kızım oldu şükürler olsun ben kafamdan tamamen atmışken 41 . Yaş günüme bir hafta kala hamile olduğumu öğrendim ve günlerce inanamadım ama mucizeler oluyor işte maalesef 9. Haftada kürtaj olmak zorunda kaldım ve belki bu işaretti meğer biz ikinci çocuğu çok istiyormuşuz bunu gark ettikdaha sonra epey sağlık sorunları yaşadım tam toparlandım tedaviye başladım yumurtalarım toplandı doktor rahim dinlendirme dedi şimdi de bu corona her şeyde vardır bir hayır deyip bekliyoruz kısmet hayat sürprizlerle dolu buna İnan ve üzülmeBen de bugün adet oldum, bu salgın olmasa şimdi Merkezi arayacaktım. Transfer de inşallah tutarsa 2020 de doğum olurdu. Çok istemiştim, bu yıl içinde doğum yapmayı. Bugün moralim çok bozuk. İki yıldır alışmadım her adet olduğum gün böyle moralim bozuluyor, yeni bir hayal kırıklığı daha...