- 1 Aralık 2023
- 117
- 94
- 30
- Konu Sahibi Umaydiyebiri
bu rahim dinlendirme için para talep edilmesi konusunu başka bir başlıkta daha gördüm ve çok şaşırdım. o başlıkta da bahçeci’den bahsediliyordu. ben acıbademde tedavi oluyorum ve yumurta toplama + kan tahlilleri + doktor kontrolleri + transfer için bir ücret ödedik. dondurma için de embriyo başına senelik bir ücret ödedik. tabii sene içinde transfer olacağım için embriyoların bazısı için muhtemelen fazladan para ödemiş olduk ancak bunun en azından bir mantığı var, donduruyorsan belli bir ücret ödüyorsun, yapacak bir şey yok. onun dışında sadece çok sayıda embriyo olduğu için düzgün takip edilebilmesi adına embriyoskop kullanımına ek bir ücret ödedik. rahim dinlendirme eğer doktor tarafından öneriliyorsa kesinlikle gerekli, sürecin kendisi bir para tuzağı değil fakat arada boş boş durduğumuz sürenin ücretini nasıl talep ederler ben anlamıyorum. eminim çok iyi bir kliniktir birçok insanı evlat sahibi yapıyorlar ama bu ücretler için karşı çıkmak, sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum. biraz uzun oldu, ezcümle rahim dinlendirmenin kendisi tutma şansını çok arttıran bir uygulama fakat bunun için ücret talep ediliyor olmasını benim aklım almıyor.