- 11 Temmuz 2018
- 760
- 786
- 29
- Konu Sahibi Sentinus17
Merhaba kızlar. Ben 19. Haftam bittiğinde detaylı ultrasona gittim. Bu arada Konya'da yaşıyorum. Özel hastanedeki doktorum kilolu olduğumdan detaylı ultrason için kliniği olan bir doktora yönlendirdi. Rahim ağzı yetmezliğim olduğunu ve hafif açıklığım olduğunu söyledi. Erken doğacak max 28. Haftaya kadar durur dedi. Tabi hemen hastaneye gidip doktoruma anlattım. Dedikleri doğru çıktı. Haliyle inanmıyorsunuz. Her şey düzelecek dedim hep kendime. Bu süreçte progestan iğne ve fitil kullandım. 24. Haftamda kontrole gidince doktor hanım bir sorun olmadığını 32. Haftaya kadar götüreceğini söyledi. Bana 1 ay sonraya randevu verdi. 25. Haftamda altıma kaçırmaya başladım. Doktorum normal olduğunu söyledi. 27. Haftamın bittiği gün içinde sancılanmaya başladım ama yalancı sancı olarak düşündüm. Gelip giden anlık sancılardı. Gece aniden kramplar girdi. Ben geçer diye düşündüm evde dolanmaya başladım. Geçmeyeceğini anlayınca acile gittik. Bulunduğumuz ilçedekli doktorlar hiç erken doğum yaptırmadığı için ve hastanede de küvez vs bulunmadığı için bebek doğunca direk ölür dediler. Başka ilçeye aktarıldım. Benim daha evdeyken aslında doğumum başlamış. Yol da dahil 4 saat bebeği doğurmadım. Hastaneye vardığımızda doğum gerçekleşti. 1 saat entübe edip kalbini attırdılar. Yenidoğan ambulansı ile selçuklu tıpa götürdüler ama nabzı yolda zayıflamış maalesef vefat etti. Şimdi size tavsiyem şudur: 12 haftanızda mümkünse alttan muayene olun eğer rahim ağzı yetmezliği varsa dikiş atılabiliyor. Benim için çok geçti. Bir de sakın tek doktorla idare etmeyin. Ben özel hastaneye onca para verdim. Hakkım da helal değil bana süreci açıklamadı. Sadece işini bilen asıl doktora yönlendirdi. Bu konuda memnunum. O doktoru merak eden var ise Ahmet Başaran. Kesinlikle tavsiye ederim. Rahim ağzı yetmezliğinde doğumun aniden başladığını Ahmet Beyden öğrendim. Allah razı olsun beni çok rahatlattı. Dikiş olayını da ilk hamilelikte yapmayı çok tavsiye etmezlermiş. Benimki doğuştan gelen bir rahatsızlıkmış. Anne karnında rahmimin oluşurken gevşek oluşmasıymış. Velhasılkelam yavrum melek oldu. Geçmez dediğimiz evlat acısı bile geçiyormuş. İnşallah bundan sonra hamile olursam o yavrum doğar. Var mı benim gibi olup da kucağına bebeğini alan? Umuda ihtiyacım var.