Rahim ağzı yarası: Yakma mı dondurma mı?

Lyanna Mormont

Halaybaşı
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2018
11.289
40.597
598
35
Selamlar.

Geçen sene yapılan tetkik ve muayeneler sonucu rahim ağzı yarası teşhisi kondu. İlişkiden sonra hafif bir kanama dışında herhangi bir belirtim yoktu. Doktorum yaranın kendi kendine iyileşebileceğini, bir süre ilişkiye girmememi, eğer sonra tekrarlarsa yaktırabileceğimi veya dondurabileceğimi söyledi.

Bir ay önce tekrar ilişkiye girdiğimde yine kanama oldu. Çarşafa geçecek şekilde. İyileşen yarayı tekrar mı açtım yoksa zaten iyileşmemiş miydi ondan emin olamıyorum.

Her neyse. Tabii ki tekrar doktora gideceğim, zaten başka tahlillerim de olacak ama muhtemelen yine rahim ağzı yarası var ve doktorum bu sefer işlem tavsiye edecek. Benzer durumu yaşayıp işlem yaptıranların önerilerini duymak istedim, siz hangi işlemi yaptırdınız ve bu konudaki öneriniz nedir?

Merhaba sevdigim üyecigim.
Ben de suan yakma tedavisi gordum iyilesme asamasindayim (benim vulva kisminda rahimde degil). Hekimim rahim agzi yarasi icin hastasina yakmayi uygun gorduklerini, en saglikli ve uzun omurlu olanin bu oldugunu soyluyordu. Zaten cok basit bir islemmis (benimkinden farki yokmus).yakildigi takdirde ileriye donuk tehlike arz etmenin onune geciliyormus.
Dinledigim bilgileri aktarmak istedim. Gecmis olsun ❤

Merhaba sevdigim üyecigim.
Ben de suan yakma tedavisi gordum iyilesme asamasindayim (benim vulva kisminda rahimde degil). Hekimim rahim agzi yarasi icin hastasina yakmayi uygun gorduklerini, en saglikli ve uzun omurlu olanin bu oldugunu soyluyordu. Zaten cok basit bir islemmis (benimkinden farki yokmus).yakildigi takdirde ileriye donuk tehlike arz etmenin onune geciliyormus.
Dinledigim bilgileri aktarmak istedim. Gecmis olsun ❤
Teşekkür ederim.

Benim doktorum işlemi kendisi yapmıyor, yapan başka hekimlere yönlendiriyor. O nedenle hangisine yönlendirecek bilmiyorum şu an. Önceden bu konularda yorumları alırsam kafamda bir fikirle giderim diye düşündüm.

Tek seans mı yaptırdınız yoksa birkaç kere mi? Sizde de kanama oluyor muydu yoksa muayenede mi çıktı?

Enfeksiyon akınti şikayetiyle gittigimde rahim ağzı yarasi oldugunu söyledi dr um
Büyüklügunün madeni 1 lira kadar oldugunu söylemisti bide
Dondurma işlemi uyguladı dr um ( bundan 6 yıl kadar önceydi )
Iki seans uyguladi
Dondurma işlemini tercih etme sebebi yakma işlemi ordaki hücreleri öldürür zarar verir demişti
Tabi bilemiyorum dr un açıklası buydu
Ağrı sızı dayanılmıycak kadar bişey degildi
Bide ikinci seanstan sonra su gibi sıvı gelmişti baya yogun

Enfeksiyon akınti şikayetiyle gittigimde rahim ağzı yarasi oldugunu söyledi dr um
Büyüklügunün madeni 1 lira kadar oldugunu söylemisti bide
Dondurma işlemi uyguladı dr um ( bundan 6 yıl kadar önceydi )
Iki seans uyguladi
Dondurma işlemini tercih etme sebebi yakma işlemi ordaki hücreleri öldürür zarar verir demişti
Tabi bilemiyorum dr un açıklası buydu
Ağrı sızı dayanılmıycak kadar bişey degildi
Bide ikinci seanstan sonra su gibi sıvı gelmişti baya yogun
Benim enfeksiyon, akıntı gibi bir durumum olmadı. Sadece kanama nedeniyle gitmiştim. Devam ederse yaktırır veya dondurursun demişti. Sanırım yapan doktora göre değişiyor.

Toplam kaç seans sürdü?

Benim enfeksiyon, akıntı gibi bir durumum olmadı. Sadece kanama nedeniyle gitmiştim. Devam ederse yaktırır veya dondurursun demişti. Sanırım yapan doktora göre değişiyor.

Toplam kaç seans sürdü?
Toplam 2 seans yaptı
Bunun nedenini yaranın büyük olmasına bagladi
Yani küçük bi yara tek seansta bitebilecegini söylemişti
Tedaviyi geciktirdim biraz ben o yüzden büyüdü galiba yara iyice

Toplam 2 seans yaptı
Bunun nedenini yaranın büyük olmasına bagladi
Yani küçük bi yara tek seansta bitebilecegini söylemişti
Tedaviyi geciktirdim biraz ben o yüzden büyüdü galiba yara iyice
Bana bekle, kendiliğinden geçebilir demişti ama aradan süre geçtikten sonra tekrar kanama olunca canım sıkıldı benim de. İnşallah büyümemiştir.

Bana bekle, kendiliğinden geçebilir demişti ama aradan süre geçtikten sonra tekrar kanama olunca canım sıkıldı benim de. İnşallah büyümemiştir.
Çok küçüktü belki sizinki o yüzden öyle dedi dr unuz
Kanama olduysa belli ki yara hâlâ var
Aksatmayin dr görsün kücük bi işlem

Selamlar.

Geçen sene yapılan tetkik ve muayeneler sonucu rahim ağzı yarası teşhisi kondu. İlişkiden sonra hafif bir kanama dışında herhangi bir belirtim yoktu. Doktorum yaranın kendi kendine iyileşebileceğini, bir süre ilişkiye girmememi, eğer sonra tekrarlarsa yaktırabileceğimi veya dondurabileceğimi söyledi.

Bir ay önce tekrar ilişkiye girdiğimde yine kanama oldu. Çarşafa geçecek şekilde. İyileşen yarayı tekrar mı açtım yoksa zaten iyileşmemiş miydi ondan emin olamıyorum.

Her neyse. Tabii ki tekrar doktora gideceğim, zaten başka tahlillerim de olacak ama muhtemelen yine rahim ağzı yarası var ve doktorum bu sefer işlem tavsiye edecek. Benzer durumu yaşayıp işlem yaptıranların önerilerini duymak istedim, siz hangi işlemi yaptırdınız ve bu konudaki öneriniz nedir?
Rahim ağzı yaranızın akibeti noldu acaba? Ben de 2 ay evvel dondurma işlemi yaptırdım. tek şikayetim ilişkide ağrı ve ilişkiden sonra çok az pembe akıntıydı, küçük bir yara olmasına rağmen aynı sıkıntıyı tekrar yaşadım. Yani iyleşmemiş.

Rahim ağzı yaranızın akibeti noldu acaba? Ben de 2 ay evvel dondurma işlemi yaptırdım. tek şikayetim ilişkide ağrı ve ilişkiden sonra çok az pembe akıntıydı, küçük bir yara olmasına rağmen aynı sıkıntıyı tekrar yaşadım. Yani iyleşmemiş.
Bir yil olmus konuyu acali cok sasirdim bu kadar zaman gecmesine.
Ben hala bir sey yaptırmadım acikcasi. Martta niyetlendim sonra korona girince araya yaptırmadım.

Basligi actigimdan bu yana tekrar kanama sorunu yasamadim ama son iliskimde cok fazla bir kanamam oldu. Oncekilerde kanama olmasa da hala var sanirim yara. Bir ara halletmem lazim.

Sizin icin de üzüldüm, kesin cozum olmuyor demek ki. Islem nasil peki?

Şöyle ki bazı doktorlar genel anesteziyi tercih ediyorlar ama uyutulmaya değecek bir işlem değildi o nedenle doktorum ben ok deyince uyutmadı. Uzun süren(3 dk) bir kadın doğum muayenesi gibiydi. Zaten içeriye yapılan işlemi hissetmiyorsunuz, orada sinirler olmadığı için. Bitince kalkıp oradan işe geçtim hatta.

Şöyle ki bazı doktorlar genel anesteziyi tercih ediyorlar ama uyutulmaya değecek bir işlem değildi o nedenle doktorum ben ok deyince uyutmadı. Uzun süren(3 dk) bir kadın doğum muayenesi gibiydi. Zaten içeriye yapılan işlemi hissetmiyorsunuz, orada sinirler olmadığı için. Bitince kalkıp oradan işe geçtim hatta.
Anladim, gecmis olsun tekrar. Umarim istisnai bir sey olmustur da iyilesmistir.

Selamlar.

Ya arkadaslar bana da yardım edin. Benimde böyle bir porblemim var. İlişkiden sonra kanama yaşıyorum. Doktora gidiyorum yara cok kucuk diyor işlem yapmıyor ilac falan da vermiyor ne yapacağımı şaşırdım acıkcası. Smear falan hep temiz geliyor. Ancak bu ilişkiden sonra kanama cok moralimi bozuyor. Küçük diye mi bir sey yapmıyorlar anlamadım ya

Back