Rahim ağzı kısalığı

mine aydn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2024
5
0
26
Merhabalar arkadaşlar. 18 + 2 haftalığım doktorum bana rahmin çok yorulmuş rahim kısalığı 26 olmuş alttan fitil vereceğim rahminin toparlaması için dedi. Progestan fitil verdi. İlk gebeliğim olduğu için bunun ne demek olduğunu anlamadım muayene de araştırınca ne olduğunu öğrendim. E nabızdan baktığımda da düşük tehlikesi olarak girmiş muayenemi. 18. Haftada bu kadar kısa olan var mıydı bana ne önerirsiniz çok korkuyorum doktorum bana düşük tehliken var ya da serklaj dan bahsetmedi. Bu haftalarda benim gibi başına gelen var mı

Merhaba bende de rahim ağzı kısalığı var dikiş atıldı inşallah sizde daha da kisalmaz doğuma kadar 26 mm olarak kalır çokça dua edin kendinizi yormayın sürekli dinlenin

Merhaba bende de rahim ağzı kısalığı var dikiş atıldı inşallah sizde daha da kisalmaz doğuma kadar 26 mm olarak kalır çokça dua edin kendinizi yormayın sürekli dinlenin
Çalışıyorum malesef çok dinlenmem mümkün olmayacak çok korkuyorum sizin kaç haftalıkken öğrendiniz ve dikiş atıldı acaba kaç mm idi

Benim 22. Haftada bir kaybım oldu oğlumu kaybettim orda teşhis konuldu ikinci gebelikte dikiş atiin denildi tekrar gebe kaldım 14. Haftada dikiş atıldı şuan 26+2 deyim sürekli yatıyorum rahim ağzı 27 mm sadece lavabo için kalkıyorum yemeği bile yatakta yiyiyorum Rabbim zamaninda kucağıma almayı nasip etsin herşeyin hayırlısı bekleyip gorecez inşallah 37. Haftaları 39. Haftaları görmek nasip olur

Benim 22. Haftada bir kaybım oldu oğlumu kaybettim orda teşhis konuldu ikinci gebelikte dikiş atiin denildi tekrar gebe kaldım 14. Haftada dikiş atıldı şuan 26+2 deyim sürekli yatıyorum rahim ağzı 27 mm sadece lavabo için kalkıyorum yemeği bile yatakta yiyiyorum Rabbim zamaninda kucağıma almayı nasip etsin herşeyin hayırlısı bekleyip gorecez inşallah 37. Haftaları 39. Haftaları görmek nasip olur
Çok geçmiş olsun inşallah nasip olur Rabbim yardımcımız olsun

Çok üzüldüm amin inşallah Rabbim kucağımıza sağ salim almayı nasip eder

16+3 günlük ikiz bebek bekliyorum. Rahim ağzı kısalığı var dedi doktorum 24mm sınırdaymış. Serkaj yapalım dedi doktorum ancak yaptırmak hem maliyetli hem de korkuyorum. Progesteron kullanıyorum sabah akşam. Bu durumu yaşayıp düşük yaşayan yada normal gününde doğum yapan var mı acaba ?

Siz bence bir farklı doktora daha görünün cunku benimde baya kisaydi rahim agzim direk dikis atti bana 20 haftaliktim sinirdasin acil dikis dedi dikis atildi 6 hafta yattim hic kalkmadan evde sonra oglum dunyaya geldi okadar tutabildik karnimda

Merhabalar bende 28 haftalık hamileyim. 26 . Haftada rahim ağzımda kısalık fark edildi suyum fazlaydı. 26. Haftada alttan 24mm 27.haftada 26mm 28.haftada yani bugün 24mm ölçüldü. Haftam büyük olduğu için serklaj yapılmadı. Dinlen ayağa kalkma dedi doktorum . Su azalsın diye fitil kullanmıştım onu da kesti. Progesteron falan hiç vermedi. Onun bi faydası olmaz dedi. Sizin durumunuz nasıl kaçıncı haftaya geldiniz ne kullandınız? Konuşabilirsek çok sevinirim 🙏

Merhaba çok şükür yaşam sınırına ulasmissiniz inşallah vaktinde doğar bebeğiniz stres yapmayın sürekli dinlenin fazla ayakta kalmayın bana gelince rabbimme şükürler olsun 35. Haftaya kadar geldim benim riskim çok fazlaydı hep sıkıntılı geçti ona rağmen 35. Haftaya kavuştum inşallah daha ileri haftaları görmek nasip olur bende magnezyum demir ve günde bir adet progesteron alıyorum ama ağız yoluyla magnezyum mutlaka kullanın kasılmaları engelliyor

Merhaba çok şükür yaşam sınırına ulasmissiniz inşallah vaktinde doğar bebeğiniz stres yapmayın sürekli dinlenin fazla ayakta kalmayın bana gelince rabbimme şükürler olsun 35. Haftaya kadar geldim benim riskim çok fazlaydı hep sıkıntılı geçti ona rağmen 35. Haftaya kavuştum inşallah daha ileri haftaları görmek nasip olur bende magnezyum demir ve günde bir adet progesteron alıyorum ama ağız yoluyla magnezyum mutlaka kullanın kasılmaları engelliyor
Çok sevindim sizin adınıza hafta olarak riskli vakitleri geçmişsiniz. İnşallah vaktinde sağlıkla dünyaya gelir. benim doktorum sürekli 32 yi görsek diyor moralim bozuluyor. Kasılmam var diyorum magnezyum vermedi progrsterom fitil diyorum işe yaramaz diyor. Ama kendim magnezyum aldım kullanıyorum. Pazratesi de başka bi doktora gözükmeyi düşünüyorum. İnşallah erken gelmez bebek. Peki sizin rahim ağzında daha da kısalma oldu mu yoksa hala 27 mm bana uzamasını beklemeyiz kısalmasın yeterli dedi

Benim en son 25 mm demişti sonraki kontrollerde sordum dedi artık olcemeyiz bebek büyümüş göremeyiz demişti ama buaralar çok baskı var bu da beni korkutuyor ama sizde endişelenmeyin sürekli yatın dinlenin ben hep yattım yemeği bile yatakta yedim sadece duş ve lavoba ihtiyacı için kalktım doktorumda onun faydası var dio çünkü eğer serklaj atmasaydik bu bebegide kaybetmistik diyordu

X