RAHİM AĞZI KANSERİ RİSKİ yardım ltfeeeen_!!!!!!!!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Herkese slmlar
genital bölgede kaşıntı ve yara şikayetleriyle doktora gittim ve genital uçukdan süphelendi kan testi aldı HSV mikrobuna karşı ve SMEAR testi yaptı. yaranın ve kaşıntının geçmesi içinde asviral uçuk hapıyla krem verdi.

Bugün sonuçları göstermeye gittiğimde kan değerlerimde herhangi bi mikrop olmadığını söyledi fakat SMEAR testim pek iyi değilmiş

hücrelerimde değişikler varmış bunların sebebi vijinal iltihaplarda olabilirmiş, rahim ağzı kanseri tanısı için çok erken dedi doktorum.NEO-PENOTRAN isminde iltihap için fitil verdi ve bu ilaçdan 3 ay sonra yaptıracağın SMEAR testinde de sonuçlarına göre değerlendirme yapalım dedi.
ben daha 22 yasındayım ve gerçekten çok korkuyorum bu konuyla ilgili. acaba bu konuda yardım edicek birileri var mı?:a015:

Son düzenleyen: Moderatör:
gecmis olsun.. öncelikle streslemnmek icin cok erken.
kanser icin erken demis ama hpv tiplemesi yapmadan, sendeki hpv nin tipini bilmeden zaten kanser le ilgili konusmalarıbile yanlıs doktorların. hpv tiplemesi yaptır mutlaka.
ben gecen salı ameliyat oldum rahim agzının bi kısmı alındı kısaca sunnet oldum dıyorum.. umarım senın tipin benimki gibi kanser tehlikesi tasıyandan degşldir.
ayrıca, sigil yapan hpv tipleri genelikle kanser riski tasımazlar

Tesekkur ederim iyi dilekleriniz için..
öyle ki zaten farklı bir hastaneye gitmeye daha karar verdim en azından tedirginliğimi geçirmek için ve daha emin olmak için.

Sizede cok geçmiş olsun gerçekten Allah şifalar versin. Bende internette takip ettiğim kadarıyla 15 dakikalık küçük bir operasyon deniliyor ilk aşaması için, gerçekten öyle mi,günlük yaşama devam edilebilecek cinste mi?

o kadar korkmanan gerek yok bende aynı sikayetlrle gıtmıştım doktora aynı ılacı kullanmıstım ve smear testım bozuktu ama bana doktor boyle bır tehlıke var demedı ve baska doktora da gıttım bnce sen en kısa zaman da baska doktora gıt eskı test ıle yenı test karsılstırılsın bazen yanlıs sonuclar olabılıyor testlerde.

Geçen sene yaşadım bu olayı. Bende de smear testi bozuktu. Ve ben Leep oldum. Aynı zamanda biyopsi için parça aldılar. Çok şükür birşey çıkmadı.

hemen telaşa kapılmayın lütfen.:teselli:

canım çok gecmış olsun ama suanda stres yapma hemen bende smear testı yaptırmıştım ve klass 2 çıktı normalde klass 1 çıkması gerekıyor ama endışelenmene gerek yok dedı doktorlar testı 2-3 yere goturdum ve 6 ayda bır kontrol amaçlı smear aldırman yeterlı bı sorun yok dedi

klss3 kanser suphesı belkı demek anlamını tasıyor klass 4 ise kanser demektı sanırım

Hanımlar, çevremizdeki tüm kadınları bu HPV belası konusunda bilgilendirmeliyiz diye düşünüyorum.
Ne kadar fazla kadın rahim ağzı kanserine karşı aşılanırsa o kadar fazla hayat kurtulmuş olur.
Lütfen deneyimlerinizi ve bilginizi çevrenizle paylaşmaya devam edin.

arkadaşım en kısa zamanda tekrar başka bir doktora gitmelisin bence. önemli bir konuda tek doktora güvenmemek gerekiyor. ihmal etme.

Çok doğru bir noktaya dikkat çekmişsiniz, tebrik ederim.
Bence de çevremizdeki tüm kadınları rahim ağzı kanseri konusunda uyarmak, onların bilinçlenmelerini sağlamak çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…