Merhaba. Uzun süredir içimi yiyip bitiren bir dertten bahsetmek istiyorum. Konu biraz özel olduğu için çok spesifik bilgiler vermeyeceğim. Anlayışlı olur, kırıcı yorumlardan kaçınırsanız sevinirim.
Bundan 6-7 yıl önce ailem aldatma nedeniyle boşandı, aldatan taraf annemdi. Aldatmanın ne boyutta olduğunu bilmiyoruz, her şey açık olmasına rağmen inkar etti sürekli. Kendisiyle görüşmüyoruz, nadiren başkalarından haberini aldığım oluyor ama nerede ne yapıyor hiçbir fikrim yok. Benim şahsi olarak görüşmeme sebebim bu olay değil aslında, hatta yakın zamana kadar bu olay hakkında düşünmedim bile. Tabii çocuk olduğum için o yaşlarda olayı kavrayamamış olmamın da etkisi var ama bana karşı olan sevgisizliğinden -sık sık hem sözleriyle hem davranışlarıyla ifade ediyordu- buna sıra gelmedi sanırım. Her neyse, konuyu uzatmak istemiyorum. O dönemlerde bir arkadaşı vardı, sürekli gelip giderlerdi. Bu aldatma olayından haberdarmış, hatta yazarken bile iğreniyorum ama baya baya flörtlerini yarıştıran ergen kızlar kıvamında -yanlış anlaşılmasın, en kibar haliyle anlatmaya çalışıyorum- bir muhabbet varmış aralarında, ki bunlar koca koca insanlar. Bu olaylar ortaya çıktıktan sonra bu arkadaş kişisi tüm olayları öte beri anlatmış tanıdıklara, kulağıma gelen sözler cidden çok iğrençti. Ki şöyle söyleyeyim, burada bahsi geçen erkek sayısı birden fazla.
Dediğim gibi o dönemlerde bu konuya çok takılmamıştım fakat bir süredir bunlar aklıma gelip duruyor. Yolda tanıdık birilerini görsem kafamı çevirip aksi yöne yürüyesim geliyor. Ne zaman konusu geçse elim ayağım titremeye başlıyor. Ara sıra erkeklerin sosyal medya hesaplarına girip boş boş bakıyorum ekrana; o dönem elimize geçen şu an geçerli olup olmadığını bilmediğim telefon numaraları var, arayıp arayıp sövesim geliyor. Biliyorum, kaç yıl geçti ve mantıklı düşünemiyorum şu an ama sindirmesi kolay bir şey değil maalesef. Bu kadar etkileyen olayın kendisinden ziyade milletin bakışları. Bu olayı bilme ihtimali olduğunu düşündüğüm herkes bana acıyormuşçasına bakıyormuş gibi geliyor. Şu ana kadar bunları açık bir şekilde hiçbir arkadaşıma anlatamadım, burada da belki bir tanıdık vardır diye değiştirerek ve olabildiğince yüzeysel olarak anlattım. Sadece herhangi birilerini anlatıp içimdeki yükü hafifletmek istedim. Buraya kadar okusaydınız teşekkür ederim.