Rahat iş mi zor ama okuduğunuz bölümün işi mi?

blueberry5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
65
17
24
Kızlar işin içinden çıkamıyorum yorumlarda buluşalım. mesleğiniz dışında rahat ama düşük maaşlı iş mi yapilmali yoksa okuduğunuz bölüm ama çok sorumluluk isteyen daha çok çalıştırılan iş mi yapilmali?

Hayattan ne beklediğinize bağlı. Ben psikoloji mezunuyum, gayet güzel tutunan, ekranlarda kendine özel programları olan arkadaşlarım var. Ben çok farklı bi sektöre geçtim, tabii ki çok daha az kazanıyorum ama akşamları kafam rahat oluyor, gün içinde daha rahatım. Bazen "acaba mı" diye geliyor kafama, belki ileride bi düşünürüm alana girmeyi ama şu an daha az maaş daha rahat bi kafa tercihim

ben kendi mesleğimi yapıyorum, bi şirkette çalışıyorum, kafam rahat mutluyum, risksiz bi iş.. maaşım şu an yeterli geliyor çalışma şartlarıma göre..

amaaaa risk alıp kendime büro da açabilirim, daha çok para kazanırım orası kesin ama daha çok sorumluluğum olur, kafam rahat olmaz, personelle uğraşmak zorunda kalırım.

ben daha çok parayı değil daha çok huzuru seçtim.. ne kadar gelir o kadar gider..

Kızlar işin içinden çıkamıyorum yorumlarda buluşalım. mesleğiniz dışında rahat ama düşük maaşlı iş mi yapilmali yoksa okuduğunuz bölüm ama çok sorumluluk isteyen daha çok çalıştırılan iş mi yapilmali?
Hayattan beklentine göre değişir
Geçim sıkıntın yoksa zamanım bana kalsın diyorsan.stresi az rahat iş tabi ki
Ama hırslı biriysen zaten bu seni tatmin etmez

Ben rahat olanı seçtim. Daha çok paraya ihtiyacım olsa zor ama daha fazla kazandıranı seçerdim. Yani tamamen şartlara bağlı bu sorunun cevabı.
Siz özel eğitim ogretmeniydiniz dimi,bence en zorunu secimissiniz.bi kaç yıldan sonra genelde alan değişikliği yapıyor herkes.

Siz özel eğitim ogretmeniydiniz dimi,bence en zorunu secimissiniz.bi kaç yıldan sonra genelde alan değişikliği yapıyor herkes.
İnsan sevdiği işi yapınca zor gelmiyor sanırım. Çalışma saatlerim güzel, gün içinde dinlenme olanağım var, çalıştığım ortam ve iş arkadaşlarım sorunsuz, kariyer endişem yok, performans endişem yok, işsiz kalma endişem yok. Bence kolay yani.

Her halükarda ise gireceksen ve iki maasta benim için evet ise mutlu olduğum işi yapardim.

Bu biraz sizin hayat standartlarınızla alakalı, ben zor ama para daha çok kazanacağım bir işi seçtim, çünkü paraya ihtiyacım vardı, keyfim yerinde olsaydı maddi açıdan başka şeyler de düşünebilirdim

Ben en kolay yolu seçtim memur oldum hem de 2 kere hiç pişman değilim kendi işimi kurabileceğim çok iyi paralar kazanacağım mesleğim var ama ama ama o uğraşma isteği hiç yok babamın kendi işi var bizi hep aman memur olun diye büyüttüler en azından aylık geliriniz olur diye hem abim hem ben memuruz. Bazen keşke diyorum en azından denemiş olsaydım çünkü çok iyi kazanan arkadaşlarım var. Ama aynı zamanda da kazanamayanlar var. Azıcık aşım kaygısız başım diyorum ben

Maddi sıkıntı yoksa rahat olanı seçerdim.

X