Aynen. En iyisi yine mahalle bakkalarikarfur, migros için bayağı prestij kaybı olmuş,
tonla para verip zeytinyağ alıyorsun, tanıdık üretici yok ne yapalım güveniyoruz
Ne yiyecez yahu biz?
Hadi yoğurdu, köfteyi kendim yapıyorum. Sucuğu abim yaptırıyor ondan otlanıyoruz. Pul biber baharat bitki çayları falan geçenlerde teyzem gönderdi yaşadığı yerden doğal diye. Ee geri kalanlar ne olacak? Kahveyi nasıl doğal bulalım mesela?
Oo siz yine iyisiniz çoğu şeyo doğal bizde onlarda yok. Yoğurt hariç.
Ay bi de zeytinyağı var. Marketlerde satılan bir marka. Bir tek çeşidi tamamen katkısız. Ama tesislerini falan gezdim tertemiz, hijyenik. Malesef marka veremiyoruz.
Ne yiyecez yahu biz?
Hadi yoğurdu, köfteyi kendim yapıyorum. Sucuğu abim yaptırıyor ondan otlanıyoruz. Pul biber baharat bitki çayları falan geçenlerde teyzem gönderdi yaşadığı yerden doğal diye. Ee geri kalanlar ne olacak? Kahveyi nasıl doğal bulalım mesela?
Kahveyi çiğ alıp kavuracaksın sonrada kahve makinasında öğüteceksin , ninem öyle yapardı
Ben çocukken bizim evde de öyle yapılırdı şimdi hatırladım. Kahve çekirdekleri kavrulurken teker teker asirip yerdim. Annem çok kızardı. O zamandan belliymis kahve manyağı olacağım.
Bir de eski kahve degirmenleri vardı, elde çevire çevire oguturdu. Duruyorsa annemden yuruteyim onu.
Evet aynen öyle nenem kavururdu dedemde çevirirdi eski günler başkaydı herşeyde bir lezzet ve doğallık vardı isteyen yapabilir aslımnda son aldığım kahveleri bende beğenmiyorum hangi marka alsam çok acı güya orta kavrulmuş yazıyor ama oda tutmuyor yazılanla içilen farklı
Ben genelde dibek kahvesi alıyorum, orada kavurup ogutup istediğin miktarda paketliyorlar. Ama yine de katkisiz olup olmadığını bilemem. Nohut falan katiyorlarmis içine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?