Aslında aynı başlık altında başka bir tarif daha var...Ancak benim şimdi sizlerle paylaşacağım tarif biraz daha farklı...
Malzemeler:
1 paket puding ( isteğe bağlı çilekli, muzlu ya da çikolatalı olabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı( ya da yarım paket margarin)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Süslemek için pudra şekeri
Hazırlanışı :
Öncelikle sıvı yağı,tereyağı,yumurtayı,nişastayı ve pudingi bir kapta iyice karıştırıyoruz..tereyağı topakları kaybolana kadar... Daha sonra karışımın içine kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.. Son olarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekliyoruz.. Hamur hazır olunca hamuru ikiye bölüp yuvarlayıp merdane yardımı ile yaklaşık 2 cm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz.. Sonra istediğimiz şekildeki kalıplar ile kesip yağlı kayıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.170 derecede yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.. Kurabiyeler fırından çıktığında sıcakken üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.... Bu kurabiyeleri hava almayacak bir saklama kabında yaklaşık 1 ay saklayabilirsiniz.Çabuk bayatlamıyorlar.. Ben eklediğim fotoğraftaki kurabiyemi çilekli puding ile yapıp içine bir miktar gıda boyası ekledim.. Çikolatalı puding ile yapıldığında üzeri pudra şekeri ile süslenince de mükemmel görünüyorlar... Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun...