ilçe ptt sini arayabilirsin. kendi adını söyle karşı tarafın adını söyle.Merhaba,
Bir posta bekliyorum ama 2 haftadır gelmedi.
Kargo takip numarası gibi bir şey de yok haliyle posta olunca.
Ne yapıcam bilemedim, bu tarz postaların sorgulanamadığını söyledi bir arkadaşım.
Hiç mi yolu yoktur, postamın nerede olduğuna bakmaya.
bir de ortak posta kutusuna bırakır gider postacı dediler, bıraktı mı bırakmadı mı, bıraktıysa biri alıp gitti mi, ne yapıcam,
bilgisi olan var mıdır acaba?
valla ptt kargo ile teeee avrupa nın bir ucuna gönderdik bir dosya. adım adım izliyoruz. bir numara neden yok ben anlayamadım.
posta da olsa bir barkod numarası veriyorlar. kendileri de o şekilde takip ediyorlar çünkü.
gönderen kişide mi bulunur bu barkod?
kişi değil de bir kurum gönderdiği için bende net bir bilgi yok.
bir de yurtdışındaki bir posta şirketi aracılığı ile göndermişler, onlar da ptt ye vermişler anladığım.
evet gönderen kişiye vermişlerdir mutlaka, makbuzun üzerinde yazar.
ptt genel merkezini arayıp kendi adınıza gönderi olup olmadığını sorabilirsiniz sanırım.
oy ptt ise bekleme boşuna.
gönderen kişiden iste takip numarası..
geçtiğimiz günlerde kapının arasına bişey sıkıştırmışlar. evrağınız muhtarlık da alın diye. velhasıl not yazdığı isim ben değilim. dedim ki kadıncağız kimse evrağı aldı gözükecek şimdi. ismi de tanımıyorum ki söyleyim. demem o ki ikamet ettiğin muhtarlığa bir sor goha belki ondadır.
pofff,
aynı günlerde eşim postakartı göndermiş yurtdışından, o geldi mesela,
ama bu 2 haftadır gelmedi,
hani geç gelse sorun değil de,
kayıp vs olduysa sorun olacak
bunu hiç bilmiyordum.
anlamadım ki ne geliyor?
mektup gibi birşey mi?
kargo mu ?
kargoysa takip nosu olmalı..
PTT nin posta takibi için bir barkod sorgulama adresi var ama bunun için barkod no bilmek gerek :)
Posta kutusuna bırakılmış olma ve ordan kaybolma ihtimali de var . İlçendeki PTT ye sor bence .
Umarım önemli bir dosya değildir .
düz mektup olarak mı yollamislar yoksa taahhütlü veya kargo mu
mektup seklindetse barkod vs. yoktur
ama diğerlerinde barkod oluyor o da gönderici de bulunur
yok direk mektup gibi gönderilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?