Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Django’ya 2 sene üstüne ilk sinemaya gitmemde gittim büyük bir merakla, çok çok beğendim ama koskoca ekranda leo’cuğumun dişleri hala aklımda

Hahaha ayy cidden o neydi yaa Manson cinayetleri hala benim kanımı donduruyor düşündükçe ya. Charles Manson denen manyağın müritlerinin olması, gözlerini kırpmadan onun için adam öldürmeleri adamın hiçbir şeye elini sürmemesi falan korkunç bir şey aslında. En korkunç olan da yönetmen Roman Polanski'nin 8 aylık hamile eşi Sharon Tate'i öldürmeleri... Baya canice, buraya yazmayım detaylarını. Tarantino nasıl çekecek merak ediyorum, malum şiddet sahnelerinde abartı çekmeyi sever umarım abartmaz.

Zaten abartmadan çeksede yeterince iğrenç olacaktır. Hele bebeğin çıkarıldığı sahneyi çekerse, Aman Allahım...

En çok şaşırdığım bunca şeye rağmen hala evlenmek için sırada bekleyen genç kızlardı.
Nasıl bir boşlukta yaşıyorlar ki gözleri kör oluyor, çok acayip ya..

Körlükten değil ya, ergenlerde "Ben farklıyım, coolum" gibi bir düşünce oluyor hani ben daha farklıyım diye kendini kanıtlayabilmek için o. Münevver cinayetinde de Cem Garipoğlu için fan sayfaları açan kızlar vardı.

Allah Allah bak bunu hiç bilmiyordum.

Allah doğru yolu gösterebilen, merhametli, iyiyle kötüyü görüp cesurca tarafını alabilen çocuklar versin.
Ne saçma özentilikler türedi artık. Bir yerden korusan diğer yerden patlıyorlar.

Amin. İşimiz giderek zorlaşıyor. :/

Selamlar uzun zamandır yazamadım :) Ama hep okudum ama bu aralar film den çok dizi izlediğim için bir şey paylaşamadım.
Ama izlediğim yabancı dizilerden birini paylaşmak isterim.
Mindhunter

Özellikle Astoria Manson'ın filmini yazınca aklıma geldi bu dizi izleyeli 1 ay olmuştu oysa ki..

Dizi bu sene 1.sezonu yayınlandı 10 bölümden oluşuyor film tadında yani :)
Konusu ; seri katillerin davranış biçimlerini sorgulayan bir birim kuruluyor fbi da ve bu şekilde katillere nasıl yaklaşmaları gerektiği onları anlamalarını kolaylaştırmaları için araştırma yapıp ünlü katillerle görüşüyorlar. İlk sezon da daha çok Ed Kemper 'a yer verilmişti. 2.sezon Manson üzerine kurulu olacak gibi gözüküyor :)

Kesinlikle bu konu ile ilgili olan arkadaşlara öneririm. Yapımcısı da David Fincher abimiz

Ben de diziden çok film izlerim, dizi listesi yaptım güya izlenecek ama en son tamamladığım dizi Rick and Morty ehehe. Hemen bakayım buna da, burada birisi The Sinner'ı önermişti psikolojik içerikli bir konusu var diye listeye almıştım. Bunu da alayım, isim olarak aşinayım ama konusu nedir ne değildir diye bakmamıştım. Çok teşekkürler. :)

Bugün izlediğim, konusu epey ilgi çekici Norveç yapımı bir film önermek istiyorum size.

37. Thelma

IMDB Puanı: 7.4

Yılı: 2017

Tür: Dram, Gizem, Fantastik, Duygusal

Süre: 1 sa 56 dk

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen

Konusu: Utangaç bir genç kız olan Thelma, Oslo'daki bir üniversitede okumak için Norveç'in batı kıyısındaki küçük bir kasabadan ayrılarak dindar ailesini terk eder. Bir gün kütüphanede çalışırken şiddetli, beklenmedik bir nöbet geçirir. Kısa süre sonra, Thelma kendini genç ve güzel bir öğrenci olan Anja'ya doğru yoğun bir şekilde yakın hissetmeye başlar. Zaman akıp giderken, Thelma, Anja için hissettiği ancak kendisinin bile kabul etmeye cesaret edemeyeceği duygularla, derecesi iyice artan nöbetler geçirmeye başlar ve giderek daha da boğulmuş hisseder. Nöbetlerin açıklanamayan, genellikle tehlikeli, doğaüstü yeteneklerin bir belirtisi olduğunu açıkça gördüğünde ise Thelma, geçmişinin trajik sırları ve gücünün korkunç sonuçları ile karşı karşıyadır.

(Burada bazı fantastik öğeler olsa da Thelma'nın epilepsik olmayan geçirdiği histerik nöbetleri, bunun altında yatan nedenleri ve kendisinde çatışma yaratan bu düşünceler ve duyguları için kullandığı savunma mekanizmalarını -bastırma, disosiyasyon ve konversiyon- net bir şekilde görüyoruz. Aslında çok güzel bir psikolojik analiz yazılabilir bu film için. Birkaç eşcinsel içerikli sahne mevcut, ama filmin ana konusunu öne çıkaran sahneler değil bunlar geri planda kalıyor. Homofobik değilseniz izleyebileceğiniz ve kendinizce analiz yapabileceğiniz güzel bir film.)

Yeni bir filmle devam edelim. :)

38. Loving Vincent (Vincent'ı Sevmek)

IMDB Puanı: 7.9

Yılı: 2017

Tür: Animasyon, Biyografi, Polisiye

Süre: 1 sa 34 dk

Yönetmenler: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Oyuncular: Aidan Turner, Saoirse Ronan, Douglas Booth (seslendirme)

Konusu: Film, Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un hayatını ve gizemli ölümünü ressamın tablolarıyla anlatıyor. Bu filmi diğer yapımlardan farklı kılan unsursa dünya üzerinde tamamı tablolardan oluşan ilk uzun metrajlı film olmasıdır. Filmin yapım aşamasında Vincent van Gogh’un resim tarzıyla eğitilmiş 100’ün üzerinde ressam birlikte çalışmışlardır.

(Bu filmi psikopatoloji listesine eklememin aslında bir sebebi var. Van Gogh'un gizemli ölümü üzerine birçok ruh sağlığı uzmanı araştırmalar yapmıştır. Van Gogh için "şizofreni, bipolar bozukluk, frengi" gibi çeşitli tanısal tahminler yürütülse de hayatının son 1.5 yılında son derece ağır bir psikoz halinin içinde olduğu kesindi. Van Gogh 1888'de ressam Paul Gauguin ile "arkadaşlığının" bozulması üzerine sol kulağının bir bölümünü kesmiş, gittikçe kötüleşen gizemli ruhsal hastalığı neticesinde kendini göğsünden vurarak canına kıymıştır. Bu film de bu hikayeyi tablolarla anlatan hayatımda izlediğim en güzel animasyon film. Sanatsever ve psikopatoloji meraklısı üyelerin izlemesi kesssinlikle tavsiye edilir.)

Son düzenleme:

Aile yapısı, sonrasında doğaüstü güçler vb Carrie Günah Tohumuyla benzeşiyor, en yakın zaman da seyrederim, teşekkür ederim Astoria.

Bunu bende h.sonu izledim, nette görünce hemen senin tavsiye ettiğini hatırladım ve izlemek istedim. :)
Filmi genel olarak beğendim ama ben bu tarz filmlerde pek gerçek dışı olayları sevmiyorum split i de çok sevememiştim o yüzden. Keşke gerçekten nöbet geçiren bir kız olsaydı ve onu araştırsalardı :) Bir de bana kızdan daha çok babasının psikolojik problemleri var gibi geldi, belki bunun üzerinde de dursalardı daha kaliteli bir film olurdu diye düşünüyorum.

Tavsiye ettiğin için teşekkürler :)

Aile yapısı, sonrasında doğaüstü güçler vb Carrie Günah Tohumuyla benzeşiyor, en yakın zaman da seyrederim, teşekkür ederim Astoria.

Rica ederim beğenirsiniz umarım. :)

Evet keşke biraz daha detaya inselerdi daha iyi olabilirdi. Büyükannesinin de akıl hastanesine kapatılmasının altı çok yüzeysel geçilmiş, babasının da çocukluğunu falan görsek daha iyi olurdu. Ama doğaüstü güçlere çok odaklanmadan bu kızın yaşadığına kabul edemediği cinsel arzularından dolayı yaşadığı çatışmalar sonucu verdiği konversif (histerik) tepkiler olarak bakarsak fena bir film çıkmıyor ortaya. :) İzlediğiniz için çok teşekkür ederim.

listede var mi bilmiyorum ama bu filmi hala izlemeyen varsa kalmasın bence. sırf oyunculuğu için bile izlenmeye değer bir film:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…