- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.951
Django’ya 2 sene üstüne ilk sinemaya gitmemde gittim büyük bir merakla, çok çok beğendim ama koskoca ekranda leo’cuğumun dişleri hala aklımdaTarantino'nun yöneteceği Manson cinayetlerini konu alan filmle beraber bunu da bekliyorum o zaman vuuu heyecanlandım.
Django’ya 2 sene üstüne ilk sinemaya gitmemde gittim büyük bir merakla, çok çok beğendim ama koskoca ekranda leo’cuğumun dişleri hala aklımda
Zaten abartmadan çeksede yeterince iğrenç olacaktır. Hele bebeğin çıkarıldığı sahneyi çekerse, Aman Allahım...Hahaha ayy cidden o neydi yaaManson cinayetleri hala benim kanımı donduruyor düşündükçe ya. Charles Manson denen manyağın müritlerinin olması, gözlerini kırpmadan onun için adam öldürmeleri adamın hiçbir şeye elini sürmemesi falan korkunç bir şey aslında. En korkunç olan da yönetmen Roman Polanski'nin 8 aylık hamile eşi Sharon Tate'i öldürmeleri... Baya canice, buraya yazmayım detaylarını. Tarantino nasıl çekecek merak ediyorum, malum şiddet sahnelerinde abartı çekmeyi sever umarım abartmaz.
Zaten abartmadan çeksede yeterince iğrenç olacaktır. Hele bebeğin çıkarıldığı sahneyi çekerse, Aman Allahım...
En çok şaşırdığım bunca şeye rağmen hala evlenmek için sırada bekleyen genç kızlardı.
Nasıl bir boşlukta yaşıyorlar ki gözleri kör oluyor, çok acayip ya..
Allah Allah bak bunu hiç bilmiyordum.Körlükten değil ya, ergenlerde "Ben farklıyım, coolum" gibi bir düşünce oluyor hani ben daha farklıyım diye kendini kanıtlayabilmek için o. Münevver cinayetinde de Cem Garipoğlu için fan sayfaları açan kızlar vardı.
Allah Allah bak bunu hiç bilmiyordum.
Allah doğru yolu gösterebilen, merhametli, iyiyle kötüyü görüp cesurca tarafını alabilen çocuklar versin.
Ne saçma özentilikler türedi artık. Bir yerden korusan diğer yerden patlıyorlar.
Valla mı süper haber, kesinlikle bunu da seyrederim. Bilgi için teşekkür ederimhttps://www.sinemalar.com/haber/5349/shyamalanin-glass-filmi-cekimleri-tamamlandi
Split'in devam filmi Glass'ın çekimleri tamamlanmış hanımlar. :)Mune Uyuyan Adamdan Nefret
Selamlar uzun zamandır yazamadım :) Ama hep okudum ama bu aralar film den çok dizi izlediğim için bir şey paylaşamadım.
Ama izlediğim yabancı dizilerden birini paylaşmak isterim.
Mindhunter
ÖzellikleAstoria Manson'ın filmini yazınca aklıma geldi bu dizi izleyeli 1 ay olmuştu oysa ki..
Dizi bu sene 1.sezonu yayınlandı 10 bölümden oluşuyor film tadında yani :)
Konusu ; seri katillerin davranış biçimlerini sorgulayan bir birim kuruluyor fbi da ve bu şekilde katillere nasıl yaklaşmaları gerektiği onları anlamalarını kolaylaştırmaları için araştırma yapıp ünlü katillerle görüşüyorlar. İlk sezon da daha çok Ed Kemper 'a yer verilmişti. 2.sezon Manson üzerine kurulu olacak gibi gözüküyor :)
Kesinlikle bu konu ile ilgili olan arkadaşlara öneririm. Yapımcısı da David Fincher abimiz
Bugün izlediğim, konusu epey ilgi çekici Norveç yapımı bir film önermek istiyorum size.
37. Thelma
IMDB Puanı: 7.4
Yılı: 2017
Tür: Dram, Gizem, Fantastik, Duygusal
Süre: 1 sa 56 dk
Yönetmen: Joachim Trier
Oyuncular: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen
Konusu: Utangaç bir genç kız olan Thelma, Oslo'daki bir üniversitede okumak için Norveç'in batı kıyısındaki küçük bir kasabadan ayrılarak dindar ailesini terk eder. Bir gün kütüphanede çalışırken şiddetli, beklenmedik bir nöbet geçirir. Kısa süre sonra, Thelma kendini genç ve güzel bir öğrenci olan Anja'ya doğru yoğun bir şekilde yakın hissetmeye başlar. Zaman akıp giderken, Thelma, Anja için hissettiği ancak kendisinin bile kabul etmeye cesaret edemeyeceği duygularla, derecesi iyice artan nöbetler geçirmeye başlar ve giderek daha da boğulmuş hisseder. Nöbetlerin açıklanamayan, genellikle tehlikeli, doğaüstü yeteneklerin bir belirtisi olduğunu açıkça gördüğünde ise Thelma, geçmişinin trajik sırları ve gücünün korkunç sonuçları ile karşı karşıyadır.
(Burada bazı fantastik öğeler olsa da Thelma'nın epilepsik olmayan geçirdiği histerik nöbetleri, bunun altında yatan nedenleri ve kendisinde çatışma yaratan bu düşünceler ve duyguları için kullandığı savunma mekanizmalarını -bastırma, disosiyasyon ve konversiyon- net bir şekilde görüyoruz. Aslında çok güzel bir psikolojik analiz yazılabilir bu film için. Birkaç eşcinsel içerikli sahne mevcut, ama filmin ana konusunu öne çıkaran sahneler değil bunlar geri planda kalıyor. Homofobik değilseniz izleyebileceğiniz ve kendinizce analiz yapabileceğiniz güzel bir film.)
Bugün izlediğim, konusu epey ilgi çekici Norveç yapımı bir film önermek istiyorum size.
37. Thelma
IMDB Puanı: 7.4
Yılı: 2017
Tür: Dram, Gizem, Fantastik, Duygusal
Süre: 1 sa 56 dk
Yönetmen: Joachim Trier
Oyuncular: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen
Konusu: Utangaç bir genç kız olan Thelma, Oslo'daki bir üniversitede okumak için Norveç'in batı kıyısındaki küçük bir kasabadan ayrılarak dindar ailesini terk eder. Bir gün kütüphanede çalışırken şiddetli, beklenmedik bir nöbet geçirir. Kısa süre sonra, Thelma kendini genç ve güzel bir öğrenci olan Anja'ya doğru yoğun bir şekilde yakın hissetmeye başlar. Zaman akıp giderken, Thelma, Anja için hissettiği ancak kendisinin bile kabul etmeye cesaret edemeyeceği duygularla, derecesi iyice artan nöbetler geçirmeye başlar ve giderek daha da boğulmuş hisseder. Nöbetlerin açıklanamayan, genellikle tehlikeli, doğaüstü yeteneklerin bir belirtisi olduğunu açıkça gördüğünde ise Thelma, geçmişinin trajik sırları ve gücünün korkunç sonuçları ile karşı karşıyadır.
(Burada bazı fantastik öğeler olsa da Thelma'nın epilepsik olmayan geçirdiği histerik nöbetleri, bunun altında yatan nedenleri ve kendisinde çatışma yaratan bu düşünceler ve duyguları için kullandığı savunma mekanizmalarını -bastırma, disosiyasyon ve konversiyon- net bir şekilde görüyoruz. Aslında çok güzel bir psikolojik analiz yazılabilir bu film için. Birkaç eşcinsel içerikli sahne mevcut, ama filmin ana konusunu öne çıkaran sahneler değil bunlar geri planda kalıyor. Homofobik değilseniz izleyebileceğiniz ve kendinizce analiz yapabileceğiniz güzel bir film.)
Aile yapısı, sonrasında doğaüstü güçler vb Carrie Günah Tohumuyla benzeşiyor, en yakın zaman da seyrederim, teşekkür ederim Astoria.
Bunu bende h.sonu izledim, nette görünce hemen senin tavsiye ettiğini hatırladım ve izlemek istedim. :)
Filmi genel olarak beğendim ama ben bu tarz filmlerde pek gerçek dışı olayları sevmiyorum split i de çok sevememiştim o yüzden. Keşke gerçekten nöbet geçiren bir kız olsaydı ve onu araştırsalardı :) Bir de bana kızdan daha çok babasının psikolojik problemleri var gibi geldi, belki bunun üzerinde de dursalardı daha kaliteli bir film olurdu diye düşünüyorum.
Tavsiye ettiğin için teşekkürler :)
Astoria izlemediklerin varsa mutlaka bunlara göz at derim.benim çok beğendiğim filmler arasında:) çok popüler olmadıklarını düşündüğüm için bunları paylaştım.izlemeyenler varsa izlesin mutlaka:))
Türleri nedir?Eki Görüntüle 2081374 listede var mi bilmiyorum ama bu filmi hala izlemeyen varsa kalmasın bence. sırf oyunculuğu için bile izlenmeye değer bir film:))