Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Bugün izlediğim, konusu epey ilgi çekici Norveç yapımı bir film önermek istiyorum size.

37. Thelma

Thelma_%282017_film%29.jpg

IMDB Puanı: 7.4

Yılı: 2017

Tür: Dram, Gizem, Fantastik, Duygusal

Süre: 1 sa 56 dk

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen

Konusu: Utangaç bir genç kız olan Thelma, Oslo'daki bir üniversitede okumak için Norveç'in batı kıyısındaki küçük bir kasabadan ayrılarak dindar ailesini terk eder. Bir gün kütüphanede çalışırken şiddetli, beklenmedik bir nöbet geçirir. Kısa süre sonra, Thelma kendini genç ve güzel bir öğrenci olan Anja'ya doğru yoğun bir şekilde yakın hissetmeye başlar. Zaman akıp giderken, Thelma, Anja için hissettiği ancak kendisinin bile kabul etmeye cesaret edemeyeceği duygularla, derecesi iyice artan nöbetler geçirmeye başlar ve giderek daha da boğulmuş hisseder. Nöbetlerin açıklanamayan, genellikle tehlikeli, doğaüstü yeteneklerin bir belirtisi olduğunu açıkça gördüğünde ise Thelma, geçmişinin trajik sırları ve gücünün korkunç sonuçları ile karşı karşıyadır.

(Burada bazı fantastik öğeler olsa da Thelma'nın epilepsik olmayan geçirdiği histerik nöbetleri, bunun altında yatan nedenleri ve kendisinde çatışma yaratan bu düşünceler ve duyguları için kullandığı savunma mekanizmalarını -bastırma, disosiyasyon ve konversiyon- net bir şekilde görüyoruz. Aslında çok güzel bir psikolojik analiz yazılabilir bu film için. Birkaç eşcinsel içerikli sahne mevcut, ama filmin ana konusunu öne çıkaran sahneler değil bunlar geri planda kalıyor. Homofobik değilseniz izleyebileceğiniz ve kendinizce analiz yapabileceğiniz güzel bir film.)

Bunu izlemedim Astoria Astoria yazdım izleneceklere :)
"Fantastik ögeler" dedin, ben de eklemek istedim. Psikoloji ve felsefeye dayanan bir temelde olsa da, aksiyon ve fantastik türde işlenen bir film geldi direkt aklıma:
sucker-punch-movie-poster-01.jpg

Buraya fragmanı da ekleyeyim; çünkü dümdüz bir psikoloji filmi değil. 3 zihin katmanı verilerek fantastik ve aksiyonla beslenerek işlenmiş.

En azından cover parçaları için bile izlenir (Sweet Dreams'i bir de böyle dinleyin)

Son düzenleme:
Türleri nedir?
Psikolojik gerilim mi? Hiç görmemiştim bunları o türlerde arama yaparken.
evet psikolojik gerilim kategorisinde yer alıyor genelde.
acil arama- acil arama da çalışan bir kadın ve bir psikopat arasındaki aksiyon dolu bir film aslında
zihin okuyucu - daha çok rüyalar üzerinde yolculuk yapan bir adam ve hastası üzerine.
tedavi- (ilk paylaştığım)bir piskologun hastasını tedavi etmek için seçtiği yöntemler ve hipnozun etkisini gösteriyor aslında
ilk korku _ çok eski bir film dalında çok başarılı bir film.
game - yeni filmler arasında ama çok başarılı bir film olmuş bana göre.
bir kadının psikolojik olarak geçmişin etkilerini üzerinde nasıl taşıdığını anlattığı bir film.
black saw yada kimlik , koğuş kadar direk psikolojik rahatsızlıklar üzerine filmler değil aslında gerilim ve bazıları yer yer aksiyon içeriyor ama psikolojiye dayanıyor hepsi içinde bu yüzden paylaşmak istedim.birde keyifle izledim hepsini umarım sizde beğenirsiniz:))❤

Son düzenleme:
evet psikolojik gerilim kategorisinde yer alıyor genelde.
acil arama- acil arama da çalışan bir kadın ve bir psikopat arasındaki aksiyon dolu bir film aslında
zihin okuyucu - daha çok rüyalar üzerinde yolculuk yapan bir adam ve hastası üzerine.
tedavi- (ilk paylaştığım)bir piskologun hastasını tedavi etmek için seçtiği yöntemler ve hipnozun etkisini gösteriyor aslında
ilk korku _ çok eski bir film dalında çok başarılı bir film.
game - yeni filmler arasında ama çok başarılı bir film olmuş bana göre.
bir kadının psikolojik olarak geçmişin etkilerini üzerinde nasıl taşıdığını anlattığı bir film.
black saw yada kimlik , koğuş kadar direk psikolojik rahatsızlıklar üzerine filmler değil aslında gerilim ve bazıları yer yer aksiyon içeriyor ama psikolojiye dayanıyor hepsi içinde bu yüzden paylaşmak istedim.birde keyifle izledim hepsini umarım sizde beğenirsiniz:))❤
Zihin okuyucu ve tedavi’yi merak ettim. İzlicem en kısa sürede :)

Ooo ne güzel filmler gelmiş, hiçbirini izlemediğim hem de. En kısa zamanda izleyeceğim şu hastalığımı atlatırsam ehehe. Baya kötüleyince izin alıp önce hastaneye sonra eve geldim, bir sonraki haftaya kadar evdeyim. Şimdilik battaniye altında elimde zencefilli ballı tarçınlı çay, The Crown seyretmekle meşgulüm. :)

Ooo ne güzel filmler gelmiş, hiçbirini izlemediğim hem de. En kısa zamanda izleyeceğim şu hastalığımı atlatırsam ehehe. Baya kötüleyince izin alıp önce hastaneye sonra eve geldim, bir sonraki haftaya kadar evdeyim. Şimdilik battaniye altında elimde zencefilli ballı tarçınlı çay, The Crown seyretmekle meşgulüm. :)
çok geçmiş olsun.umarım en kısa sürede toparlarsin.afiyet olsun:)) iyi seyiler

Çok geçmiş olsun. Ayyy kıskandım seni :KK22:

Bizim hasta olma lüksümüz bile yok öyle battaniye altında terleyerek hastalığı atma, bi yandan kitap yada dizi/film izleme:cry:

Sultansın sultan :-)

Çok geçmiş olsun. Ayyy kıskandım seni :KK22:

Bizim hasta olma lüksümüz bile yok öyle battaniye altında terleyerek hastalığı atma, bi yandan kitap yada dizi/film izleme:cry:

Sultansın sultan :-)

Yok be kuzucum ya çocuklarla çalıştığım için zaten analar pimpirikli, aralarına giremedim. İki adımda bir hapşuruyorum, odadan çıkamadım. Ateşim de var. Velilerden bazılarıyla görüşecektim iptal etmek zorunda kaldım. Müdürüm de "Sen git dinlen Astoria" dedi, hastaneye gittim 3 gün rapor aldım. Müdür de "Tamamen atlatınca gel" dedi allahtan haftasonuna denk geliyor rahatladım. Kardeşim de hasta ikimiz bir başımıza napıcaz bilmiyorum valla yemektir çamaşırdır hoff. Hiç sultan değilim :/

Yok be kuzucum ya çocuklarla çalıştığım için zaten analar pimpirikli, aralarına giremedim. İki adımda bir hapşuruyorum, odadan çıkamadım. Ateşim de var. Velilerden bazılarıyla görüşecektim iptal etmek zorunda kaldım. Müdürüm de "Sen git dinlen Astoria" dedi, hastaneye gittim 3 gün rapor aldım. Müdür de "Tamamen atlatınca gel" dedi allahtan haftasonuna denk geliyor rahatladım. Kardeşim de hasta ikimiz bir başımıza napıcaz bilmiyorum valla yemektir çamaşırdır hoff. Hiç sultan değilim :/
Adres ver tarhana çorbası yollıyım size sevaptır :-)
Yokmu ev yemeği yapan bir yer , eli lezzetli sarmaları börekleri tatlıları falan olan.
Alın koyun kenara arada ağzınıza atın uzandığınız yerde:21:

Adres ver tarhana çorbası yollıyım size sevaptır :-)
Yokmu ev yemeği yapan bir yer , eli lezzetli sarmaları börekleri tatlıları falan olan.
Alın koyun kenara arada ağzınıza atın uzandığınız yerde:21:

Ay sağolasıın yemiş kadar oldum :KK200: Erkek arkadaşım imdadımıza yetişecek sağ olsun, babaannesine çorba falan yaptırıyormuş getirecek birazdan. O hizmet eder bize birazcık ne yapalım ehehe. Eve geldim zaten kardeşim okula gitmemiş yatmış kalmış her yer her yerde :bicak:

Leo derken Leonardo DiCaprio mu oynayacakmış, yeaaaaahhh. Shutter Island tadında bir film olursa tadından yenmez. :)

Shutter island dedimde aklima geldi...
Çözümünü hala bilmiyorum...
Ama süper bir film gercekden...

Listende Hide and Seek varmi?
Yoksa hem izle hemde izle :) Robert de Niro ile süper bir Film.

Shutter island dedimde aklima geldi...
Çözümünü hala bilmiyorum...
Ama süper bir film gercekden...

Listende Hide and Seek varmi?
Yoksa hem izle hemde izle :) Robert de Niro ile süper bir Film.

Shutter Island'ın sonu seyirciye bırakılmıştır, herkesin farklı bir düşüncesi var pek tabii benim de var :) Hide and Seek'i izledim ancak listede yok çok fazla onunla benzer içerikli film önerisinde bulundum çünkü. :)

Shutter Island'ın sonu seyirciye bırakılmıştır, herkesin farklı bir düşüncesi var pek tabii benim de var :) Hide and Seek'i izledim ancak listede yok çok fazla onunla benzer içerikli film önerisinde bulundum çünkü. :)

İpucu ver bari :)
Bide senin acindan izlerim filmi...

Birde Mother filmini öneririm... piskopatolojik belki denilemez ama izlemeye değer

Ay sağolasıın yemiş kadar oldum :KK200: Erkek arkadaşım imdadımıza yetişecek sağ olsun, babaannesine çorba falan yaptırıyormuş getirecek birazdan. O hizmet eder bize birazcık ne yapalım ehehe. Eve geldim zaten kardeşim okula gitmemiş yatmış kalmış her yer her yerde :bicak:
Oralarada bi el atıversin canım.
Sevgi neydi, sevgi emekti :KK53::KK16:

Geçmiş olsun Astoria :KK200:

İpucu ver bari :)
Bide senin acindan izlerim filmi...

Birde Mother filmini öneririm... piskopatolojik belki denilemez ama izlemeye değer

Bence son sahnede sorunlu değildi, ama yaşadıklarıyla yüzleşmek o kadar ağır geldi ki bunu kabullenip bir ömür yaşamaktansa gerçeklikten koparak yaşananları kabullenmemeyi ve yaşayan bir ölüye dönüşmeyi tercih etti. Kimisi de gerçekten sorunlu olup asla iyileşemediğine dair bir son gibi düşünüyor, kişiye kalmış. Ben böyle düşündüm. :)

Mother'da psikopatolojiden ziyade daha çok Hristiyanlık sembolleri ve din sorgulaması vardı. O film çok değişik ya çok seviliyor ya da nefret ediliyor. Ben sevenlerdenim. :)

X