Psikolojim çöktü

cikolataprensesii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
1
0
1
26
Merhabalar ben yaklaşık 6 aydır intihar etmeyi düşünüyorum ciddi ciddi ve bu düşünce ara ara gelip kayboluyor. Sebebini soracak olursanız hayatımda hiçbir şekilde bir düzen yok annem ve babam benden bıkkın ve beni kötü bir insan olarak biliyor. O kadar çok şey düşünüyorum ki söylediklerimde bir derinlik ve anlam yok gerçeklikten kopuyor gibi oluyorum bazen ve çok korkuyorum. Psikiytr vs gitmek istemiyorum çünkü ilaçların daha çok zarar vereceğini düşünüyorum 20 yaşındayım dünya üstüme üstüme geliyor kendimden igreniyorum sindim sadece sindim kimseye güvenmiyorum insanlar ne der diye bugüne kadar hiç düşünmedim ve şu an aşırı derecede bunu düşünüyorum geçmişte yaptığım hatalar sürekli aklıma geliyor kendime güvenim sıfır yaşamak için hiçbir sebebim olduğunu düşünmüyorum 6 aydır bu haldeyim ve 6 aydır yaptığım hareketler kendime zarar veren şeyler kendime ceza veriyorum resmen şu an bunları yazarken bile kendimden iğreniyorum kimsenin bilmesini istemiyorum bunları ama içimde tutarsam daha kötü olacak ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum lütfen yardım edin intihar edemeyeceğimi çok iyi biliyorum ama kendimi düzeltmem lazım ve ben kendimi düzeltemiyorum...

Psikiyatriye gitmelisin ilaç kullanman gerekirse onlar seni bu düşüncelerden kurtarıcak ilaçlar olur ama muhakkak ilaç verseler bile en iyi tedavi yöntemi ilaç +psikoterapidir yani psikologla devam etmen cok iyi sonuc almanı sağlar. Zaten ilaca gerek görmezlerse psikolaga yönlendirirler kendine eziyet etmemeni ve gitmeni tavsiye ediyorum düşüncelerin pek sağlıklı gelmedi bana bir psikolog olarak

Öncelikle hayatındaki olumsuz şeylerin seni derinden etkilediğini kabul edip yardım almayı deneyeceksin.
Psikiyatristten önce psikologa gidin, o sizi gerekirse yönlendirir.
O yaşlarımda ben de dönem dönem sizin gibiydim ama şuam düşünüyorum yaşamak için sebebim geleceğimmiş.
Sizin de öyle.
Olacağınız kadını çalmayın, geçmişle boğuşurken geleceği mahvetmeyin.
İlerise sahip olacağınız başarı, mutluluk ve aileyi düşünün.
Gelecek için bugünü yaşayın, geçmişi değil.
Zor ve ütopik geliyor, biliyorum ama dedim ya o yoldan geçtim.
Yapabilirsiniz, her yeni gün yeni bir başlangıçtır, 40 yaşında dimdik duran bir kadın olabilecekken, kendinizi hatalarınıza boğmayın.

O kadar kötü bir durumda yaşanmaz hemen Dr a git hayatta düzelmeyen bir şey yoktur umudunu yitirme

Kendine neden eziyet ediyorsun Allah dert vermiş dermanini da sen bulacaksın guz l gençlik yıllarını harap etme önce piskologa git gerekirse o seni piskiyatriste gönderir ama ilaç içmenin hiçbir kötü yanı bu düşüncelerle boğuşmak kadar kötü olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…