psikolojik sorunlar

laatweek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
334
61
18
Herkese merhaba yaşadığım bazı psikolojik sorunları anlatıp çözüm öneriniz varsa dinlemek istiyorum..
Ben 19 yaşındayım 6 ay önce tam ilişkide sayılmayacak bir şey yaşadım ve kendimi gebe olduguma inandırdım 6. adetimi oldum şuan bu süreçte burda çoğunuzla konuştum belki konularıma denk gelen olmuştur her ne kadar böyle bişeyin olmayacağını söyleseniz de psikolojik olarak ben kendimi ikna edemiyorum burda ne okuduysam aksamına o belirtiyi yaşadım.
Sanırım 6 aydır bu bitmeyen korku endişelilik hali bende anksiyete veya okb gibi bişey yaptı burda gördüğüm bir kaç konuda psikosomatik rahatsızlık vardı psikolojik şeylerini vücuda yansıma hali sanırım.
Bu 6 ayda karnımda tekmeler de hissettim iştahım da açıldı karnım şişti indi herşey oldu diyebilirim şuan güncel halime bakılırsa hamile değilim gibi duruyor karnım düz yani ama bazen çok şiş gibime geliyor bu süreçte 3-4 kilo verdim bunları yazarken bile kendimi ikna edememe durumumu görüyorsunuz. Olduğum adetleri söylemiyorum bile hepsi olması gerektiği gibiydi.
Yani danışmak istediğim ben bu ruh halinden nasıl çıkabilirim nasıl ikna olabilirim tedavi mi görmem gerekiyor inanın dışarıda hamile kadınları yeni doğmuş bebekleri görünce içim ürperiyor kendimi çok kötü hissediyorum ve kendime acıyorum nasıl aşabilirim sizce..

Ablacığım öyle bir şey olsaydı karnın kocaman olurdu,destek almalısın.

Ablacığım öyle bir şey olsaydı karnın kocaman olurdu,destek almalısın.
Biliyorum abla bazen ikna oluyorum dışarıdayken hiç bir belirti yaşamıyorum eve gelince karnım şişiyor sanki karnımda hareketlilik hissediyorum bazen karnım dümdüz bazen değil bu olaylardan önceki vücudumu hatırlamıyorum kıyaslayamıyorum haliyle

Acilen psikiyatriste görün ablacım. Zihnin senle oyun oynuyor ve durum ciddi.
Tek başına halledebileceğin bir şey değil bu.
Burda anlattığın gibi anlat doktora. Tedavini de aksatma.
Evet sanki beynim ve vücudum arasında savaş var gibi hissediyorum bir iyiyim bir kötüyüm bebek görünce korkuyorum umarım halledebilirim ve ilerleyen yaşlarıma yansımaz bu durum

Evet sanki beynim ve vücudum arasında savaş var gibi hissediyorum bir iyiyim bir kötüyüm bebek görünce korkuyorum umarım halledebilirim ve ilerleyen yaşlarıma yansımaz bu durum
Evde oturur beklersen geçmez kendiliğinden.
Annen ablan varsa durumu paylaş.
Mhrs'ye gir randevu oluştur hemen.
Vakit kaybetme.

Mart'tan beri aynı durumdasın...
Hala gebelik sayfalarında geziyorsun.
Yavrucum durumun psikolojik ?
Zihninin oyunları bunlar...
Duruma el at, sen atamıyorsan evde çığlık at ben böyle böyle şeyler düşünüyorum diye.
Evde aklı başında bir yetişkin vardır illaki, tutar kolundan seni psikatriste götürür.

Acilen psikiyatriye gitmelisin 6 aydır neden hayatı kendine zehir ediyorsun? Ankarada isen doktor önerebilirim

Burada benzer durumu yaşayan başkaları da var. Galiba virüs gibi bulaşıcı bir durum var. Ben 26 yaşındayım, hiç kız arkadaş ortamımda böyle bir muhabbet duymamıştım. Hani endişe edilir ama bu endişe değil hastalık.

Bu durum sizde hastalık hastalığına benzer bir şey olmuş. Baya da ilerlemiş. Psikiyatrisiz geçeceğini sanmıyorum.

Evde oturur beklersen geçmez kendiliğinden.
Annen ablan varsa durumu paylaş.
Mhrs'ye gir randevu oluştur hemen.
Vakit kaybetme.
onlara anlatamam anlayışla karşılamazlar bu durumu maalesef bu siteye girmeyecegim artık diyorum tam korkularım başlar başlamaz girip burdaki belirtileri okuyorum dişim ağrısa acaba olabilir mi diyorum nefes darlığı kalp çarpıntısı da cabası zaten bide bunların yanında dışarı yansıtmamaya calısmak beni daha cok yordu sanırım abla

bende benim kadar ileri seviyede bu durumu takıntıya dönüştüren görmemiştim her ay bu kez adet olucam ve ikna olucam diyorum ve adetim daha bitmeden ya varsa diye düşünmeye başlıyorum psikologa gitsem ailem biliyorum ki kurcalayacak neyin var diye çünkü normalde çok neşeli eğlenceli biriyim gitmek istersem terslik oldugunu anlayabilirler diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…