Psikolojik şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

anka81

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2023
15
7
16
28
Merhaba KK Ailesi,

Annem ve baba tarafından bi amcam ve yengemle görüşmemi onlarin evlerinde gitmemi istemiyor. Ama diğer iki amcam ve eşleriyle gidiş geliş yapmamıza engel olmuyor. Ben evliyim eşim annenin meselesi. Yengeni sevmiyor olabilir ama o senin Amcan kan bağınız var biz görüşelim yine de diyor. Bizi 2 kere davet ettiler ilk davete gitmedik. 2 davet de gittik ve ben sağda solda başkasından duymasın diye kendim söyledim gideceğimizi kıyamet kopardı.. hakkımı helal etmiyorum diyor. Eşime de bana da çok kızdı. Eşim için bile bile onları sevmediğimi bildiği halde bana inat olsun diye gitti diyor. Oysa hiç öyle bi durum yok. O gün bugündür küs eşimin arkasından demediğini bırakmadı bize düşman kesildi. Benim evliliğime karışıyor eşim beni eziyormuş. Ben salakmışım. Bi annenin evladına dememesi gereken herşeyi söyledi. Sadece sustum. Allah bilsin. Ona kalsa boşanmani 1 yaşında evladimla eşimi terk etmemi ister. Siz olsanız ne yapardınız.

Annenizin yaptığı normal değil de yengenizle görüşmeniz de bence eşinize kalmamış.. neden anneniz bu kadar sert bir tepki veriyor? Erkek tarafının ailesinden iyi çıkan pek görmüyoruz malum, durup dururken sevmiyor değildir sanırım anneniz? Eşiniz sizin aile dinamiklerine karışmasa ve bu konuda akıl vermese daha iyi olur bence.

Senin amcandan eşine ne ? Her halta burun sokuyorlar ! Ayipsa senin ayıbın. ( Annen bu kadar ofkeliyse haksız değildir)

Anneniz aşırı tepki vermiş olabilir ama amcanızla görüşüp görüşmemenizden eşinize ne? Kadın diğer amcalara bir sey demiyorsa görüşme dediğinden bir kötülük görmüştür. Annemin bu kadar uzak durmami istediği amcayla eşim istiyor diye görüşmezdim. Eşimin böyle bir durumu olsa yorum dahi yapmaz, ille gidelim demezdim.

Eşinizin de iyi niyetli olduğunu düşünmedim bende açıkçası.

Şöyle amcam ve yengem tüm herkesi davet etmişti o gün. Diğer amcalar yengeler Annem.de dagil. Annem gitmedi babam ve ben eşimle gittik. Annemin öfkesinin sebebi yengemle zamanında tartışmalar. Birbirlerine gitmiyorlar benim de gitmemi istemiyor. Bi yandan hak veriyorum elbet de ama burda çocuklarının bizim ne suçumuz var. Ben oraya amcamın hatrı için gittim.

Siz kim tarafından psikolojik şiddete uğradığınızı düşünüyorsunuz? Buradan görünen herkes sizi tokatlıyor. Eşinize neymiş amcanızla olan diyalog. Böyle herşeye karışan adamla hayat geçmez.

Yazacak çok şey var aslında da. Bu sadece bi kısmı. Eşim herşeye karışan birisi değil. Ben istemesem zaten gitmezdik. Sırf o istedi diye ben amcama gitmem.

Yazacak çok şey var aslında da. Bu sadece bi kısmı. Eşim herşeye karışan birisi değil. Ben istemesem zaten gitmezdik. Sırf o istedi diye ben amcama gitmem.
O zaman sorumluluğu üzerinize alın. Eşim istedi gittik demeyin. Eşimle konuştum gitmeye karar verdim deyin. Annenize karşı da. Kendi fikirlerinizin arkasında durun, yumuşatmaya çalışmayın. Ben böyle yaptım, siz de saygı duyacaksınız duruşunuz olsun.

Yazacak çok şeyi de yazın. İçinizi boşaltın.

Haklısınız. Belki de yanlış ifade etmişimdir. Fakat anneme ne desem dinlemedi ki. Başkasından duyup incinmesin diye gittim yüzüne söyledim. Hayırsız evlat oldum. Beni yönetebileceğini sanıyor hala. Annem babam boşanmadi aynı evde ayrı odalarda yaşıyorlar. O zaman babam küsüp sende teyzene gidemezsin desin.

Ne istiyorsanız onu yapmışsınız. Bunun için kötü/ suçlu hissetmenize gerek yok. Anneniz sizi manipüle etmek istiyor ama boşverin. Hayat sizin hayatınız, sizin kararlarınız. Hiç kimse sizi onaylamak zorunda değil. Biliyorum anneler bu farkındalıga sahip olmuyorlar. Siz zaman verin. Kendinizi boğmayın.

Eşinin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum amcandan eşine ne demişler de sizin akrabalarınızla eşinizin bir hukuku oluşmuşsa tabii ki onu da ilgilendirir artık. Evlilik bu demek zaten. Annenizi çok gereksiz atarlı buldum. Ne alaka yahu kendi meselesi yüzünden evlenmiş barklanmış çocuklarını kısıtlamaya çalışmak. Bence biraz salın anneniz öfkesini yaşasın

Konuyu silmişsin ama alıntılanmış Allahtan, okudum.
Eşin senin kendi geniş aile ilişkilerine karışma hakkını nereden buluyor öncelikle. Yani amca senin sen görüşmek istersen görüş, eşinin görüşme isteğiyle değil.
Annende zamanla kabullenir elbet, o görüşmezse görüşmesin siz ayrı bir bireysiniz.

Bazen aile ilişkilerinde dur demeyi bilmekte fayda var.
Sen artık evli bir kadın olduğun için kime gidip kime gidemeyeceğine annen karar veremez.
Eşin ile ortak olarak hareket etmek hem senin hem de evliliğinin hayrına olacak.

Fakat senin yaşadığın ailevi sorunlar üzerine eşinin de aleve körükle gitmemesi gerekir.

Söylenilecek çok şey var aslında da, sizin hayır demeyi ve onları kendi hanenizden uzak tutmayı bilmeniz gerekir.
Biraz buna dikkat edin derim. Evlilik bir günlük mesele değil, bir ömür sürdüğü için, insan bu tarz yaşanan gereksiz gerginliklerde yıpranıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…