• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik siddet

Tugbatug

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Mart 2016
163
209
103
30
Merhaba arkadaslar. Siz zeki bayanlarin fikirlerine ve goruslerine ihtiyacim var. Esimle bes yil once deli divane asik bir sekilde evlendik. Ama nasil ask. Ben almanyada o turkiyede. Allem ettik kullem ettik evlendik tum olmazlara ragmen. Ben universite hayatimi yarida biraktim ( evlendikten sonra devam ederim kafasi ve esimin evrdigi soz ile) o ailesini birakti yanima almanyaya geldi. Su an 25 yasindayim iki erkek evladim var ( allah hepimizin evladini bagislasin)
esim tabi dilini ve kulturunu bilmedigi bir ulkeye geldi. Fakat kendisi cok azimli ve zeki( belkide gereginden fazla zeki) bir adam oldugundan gelir gelmez ehliyeti ,dil sinavi, isi falan hepsini bir amda halletti. Beni hic zorlamadi bu konularda , gelir gelmez ingilizce yarim almanca ile bürokratik islerini halletti.
Ben ilk zamanlar calistim ( esimi getirebilmek icin bir firmanin produksiyonunda calisiyordum, aliskin oldugum luks hayatin disinda) hamile kalinca biraktim.isi.
Neyse on bilgileri gecersek; esim BANA surekli yetersiz oldugumu hissettiriyor. Iyi bir ev kaidni degilmisim cunku evimiz surwkli daginikmis . Iki kucuk erkek cocugumuz var buyugu 3 yasinda. Hergun isten geldiginde sicak iki cesit yemegi olur, kiyafetleri hep temiz dolabindadir.
Iyi bir anne degilmisim; oteriter olmam lazimmis.
Cok fazla ilgi isteyen biriymisim.
Ben bes senedir ertledigim universite hayatimi ailemi aksatmamak icin disardan okuyup bitirmek istedim. Buyuk oglum.bir kac ay sonra krese gidecek ,zamanimda olur diye. Kendim ocin borsey yapmak istedim.
Kiyamet koptu evde. Butcemiz yokmus onun icin ( ki var,hayli hayli hemde) hem ev almak isteyip hem beni okutamazmis( kendi bilezigimi bozdurur okuturumuda kabul etmiyor, mamevi olarak ona cocuklara bak dermisim o cok stresliymis, bakamazmis) .
Bayanlar.. ben ne istedigim kisi olabildim nede onun istedigi kisiye donusebildim. O evine hizmetci cocuklarina bakici istiyor. Ben ise hayalleirm.var diyorum , ama bunlari sizi ohmal etmeden yaomak istiyorum diyorum. Anlamiyor. Nasil anlamiyor bende anlamiyorum.
Diyorumki bes yildir senin almanca kursun , senin isin gucun, adaptasyonun artik yoruldum. Hicbirseyi begendiremiyorum sana artik sadece kendime ait olan bir alan istiyorum.
Isi birakacakmis beyefendi oda cok mutsuzmus. Koyune ailesine besbin euro gonderip babasinin ustune olan daireyi alacakmis( tapu falan asla olmayacak) icini yaptoracakmis daorenin sonra...
Ben hicbirzaman kendisini sadece cpcuklarina evine ve esine adayan bir kadin olmak istemedim. Kendi potansiyelimi cok daha ustun gordum. Ailem benim.icin cok kiymeti ama benligimde cok onemli. Ben mutsuzken onlarinda isine yaramam cunku... hadi bana hayrina birseyler deyin. Ben haksizmiyim ? Eisme gore okursam ailemiz dagilacak.. o suan buna hazir degilmis

Hem haklısınız ve hem de yanlışsınız.

Haklısınız; çünkü eşinizin sizi bakıcı ve temizlikçi olarak kullanmak istemesine itiraz etmeniz gayet olağan. Ve okumak, kendiniz icin bi şeyler yapmak istemeniz de çok yerinde ve isabetli.

Yanlışsınız; çünkü 25 yaşında 2 çocuk sahibi olmaktansa eğitim alabilirdiniz. Kendiniz icin bir şeyler yapmaya çalışmak yerine kendiniz için bircok seyler yapabilirdiniz.

Yanlış tercihlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz aslında.

Üzüldüm sizin için.

Umarım okuyabilirsiniz.

Zira okumak çok güzel.

eşinde aşağılık kompleksi var heralde .
senin ondan üstün olmanı istemediğinden sürekli aşağı çekiyor.bence hayallerinin peşinden gitmelisin

Cocuklarim olmasa beni anlmayan ,deger vermeyen admai ne yapayim derdim ama iki kucuk oglum var. Herseyden etkileniyorlar... degisik bir hale geldik resmen kopma noktasinda evlilik. Bir universite yuzundne biraya gelirmi. Gerci buda bardagu tasiran son damla oldu herhalde. Gauet sakin bir ses tonu ile ikimizde eskisi gibi hissetmedigimizi soyledik. Ben ondan cocuklari uzecek bir davranista bulunmamasini rica ettim . Degisik bir sok halindeyim ya. Benim sevdigim adam bu muymus diyorum kendi kendime.

Hem haklısınız ve hem de yanlışsınız.

Haklısınız; çünkü eşinizin sizi bakıcı ve temizlikçi olarak kullanmak istemesine itiraz etmeniz gayet olağan. Ve okumak, kendiniz icin bi şeyler yapmak istemeniz de çok yerinde ve isabetli.

Yanlışsınız; çünkü 25 yaşında 2 çocuk sahibi olmaktansa eğitim alabilirdiniz. Kendiniz icin bir şeyler yapmaya çalışmak yerine kendiniz için bircok seyler yapabilirdiniz.

Yanlış tercihlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz aslında.

Üzüldüm sizin için.

Umarım okuyabilirsiniz.

Zira okumak çok güzel.

Dogru soze ne denir.. fakat gercekten gozum asktan baska birsey gormuyordu. Farkli hayal etmistim. Hayallerimi onunla gerceklestirirm diye dusunmustum. Bana gore evlilik cunku kisitlayan brisey degil birlikten kuvvet digar mantigi ile ilerleyen bir kurum(du) . Zaman icinde ikimizde cok degistik. Ikimizde buyuduk

Cocuklarim olmasa beni anlmayan ,deger vermeyen admai ne yapayim derdim ama iki kucuk oglum var. Herseyden etkileniyorlar... degisik bir hale geldik resmen kopma noktasinda evlilik. Bir universite yuzundne biraya gelirmi. Gerci buda bardagu tasiran son damla oldu herhalde. Gauet sakin bir ses tonu ile ikimizde eskisi gibi hissetmedigimizi soyledik. Ben ondan cocuklari uzecek bir davranista bulunmamasini rica ettim . Degisik bir sok halindeyim ya. Benim sevdigim adam bu muymus diyorum kendi kendime.
evlilik terapistne gitseniz belki çözüm bulup kurtarırsınız evliliğinizi ya da inceldiği yerden kopacak zaten er yada geç.

Bulundugunuz duruma Almanyaya gelin gidenler dusuyor genelde, sizde tam tersi olmus.Esiniz ona bagimli olmanizi istiyor, baska bir aciklamasi olamaz klasik eski kafa.Kesinlikle okulunuza devam edin ve ilerde calisin.

evlilik terapistne gitseniz belki çözüm buluo kurtarırsınız evliliğinizi ya da inceldiği yerden kopacak zaten ee yada geç.

Evet su an evlilik terapistinden randevu almayi bende dusunuyorum. Inceldigi yerden kopacak dusuncesi su an cok korkutucu geliyorcan yakiyor. Ama ailem arkamda maddi manevi. Kendi gucumun farkindayim herdaim. Yinede iki kucuk cocugu babasindan ayirma fikri cok can sıkıcı. Iyi bir es olmasada iyi bir baba kendince.

Evet su an evlilik terapistinden randevu almayi bende dusunuyorum. Inceldigi yerden kopacak dusuncesi su an cok korkutucu geliyorcan yakiyor. Ama ailem arkamda maddi manevi. Kendi gucumun farkindayim herdaim. Yinede iki kucuk cocugu babasindan ayirma fikri cok can sıkıcı. Iyi bir es olmasada iyi bir baba kendince.
umarım o raddeye gelmeden çözersiniz problemlerinizi

Haklı oldugunuz kesin de; çocuk düşünmeden önce bu adamın size destek yerine köstek olacağından suphelenmediniz mi? Eşiniz psikolojik şiddetin alasini yapıyor. Amaç ekonomik olarak sizi kendisine bağımlı kılmak. Bence eşiniz destek olmaya yönelik çözümler üretmez. Üretemez değil üretmez. Bilinçli yapiyor çünkü. Amaci belli. Bu tarz insanlarla anlaşmak çok zor. Kolaylıklar dilerim.

Bulundugunuz duruma Almanyaya gelin gidenler dusuyor genelde, sizde tam tersi olmus.Esiniz ona bagimli olmanizi istiyor, baska bir aciklamasi olamaz klasik eski kafa.Kesinlikle okulunuza devam edin ve ilerde calisin.

Katiliyorum, beni baski altina almaya,yonetmeye calisiyor. Ama karakter olarak ben dominantim ( aslinda) her konuda fikrini hurce dile getirebilen, kimseden onay gormese bile herkesin fikri kendine deyip kenara gecebilen.. bilmiyorum su an esim degisik bir kafa yasiyor. Burda dini sohbetlere gitti, kadinlar calisamaz , calisirsa kafalari karisir. Allah emretmemis , iste soyle kotu boyle kotu. Din ilede geldigindne briseyde diyemiyorum.. harama helal diyemem elbet ama herkeste bir kendine baksin yani.

Bu erkeklerin biraz kendini iyi hissedip güçlenince kadını sürekli aşağı çekmek istemelerinden nefret ediyorum! Eşiniz sizi anlamıyor değil anlamak istemiyor işine gelmiyor. Evlilik terapisti önerinizi kabul ederse deneyin ama çözemiyorsanız kendinizden ödün vermeyin. Önce güçlü kadın sonra güçlü anne herşeyin üstesinden gelir😉

Katiliyorum, beni baski altina almaya,yonetmeye calisiyor. Ama karakter olarak ben dominantim ( aslinda) her konuda fikrini hurce dile getirebilen, kimseden onay gormese bile herkesin fikri kendine deyip kenara gecebilen.. bilmiyorum su an esim degisik bir kafa yasiyor. Burda dini sohbetlere gitti, kadinlar calisamaz , calisirsa kafalari karisir. Allah emretmemis , iste soyle kotu boyle kotu. Din ilede geldigindne briseyde diyemiyorum.. harama helal diyemem elbet ama herkeste bir kendine baksin yani.
Dini görüşü gittiği toplantılar ile yeni oluşmaya başladı ve bunu size empoze etmeye çalışıyorsa, yaşadığınız şey evlilik ten ziyade kabus olur. Ancak esinizin bu söylemlerini; dini görüşü bahane ederek amacına ulaşmada, sizi manipüle etmenin bir yolu olarak kulandigini düşündüm. Olayları iyi okuyun, oyuna gelmeyin

Haklı oldugunuz kesin de; çocuk düşünmeden önce bu adamın size destek yerine köstek olacağından suphelenmediniz mi? Eşiniz psikolojik şiddetin alasini yapıyor. Amaç ekonomik olarak sizi kendisine bağımlı kılmak. Bence eşiniz destek olmaya yönelik çözümler üretmez. Üretemez değil üretmez. Bilinçli yapiyor çünkü. Amaci belli. Bu tarz insanlarla anlaşmak çok zor. Kolaylıklar dilerim.

Ben hep esime gore risk teskil ettigi zamanlarda hamile kaldim. Asla onu suclamam kendi ahmakligim( dogum kontrol diye birsey var sonucta) elbette ne kdr su an vazgecilmezim olsalarda cocuklarim isteyerek ve planlayarak olmadi ikiside. Ilk oglumda yeni terdi almistim. Ilk defa bir produksiyonda calisan eleman sef tarafindan secilip yardimciai yapilmisti. Egitimim ve yabanci dilim oldugundan. Sefim beni okutacakti. Bolum ayarlanmisti falan . Bana ev hanimligi , es olmak, ayni anda calismak kucuk yasimda zor geldi. Sefin bakici gibi arkasini topluyordum arabasinin bakima ihtiyaci olunca kostiruyordum , uzak bir yerden paket alinacaksa gidiyordum, farkli ulkelerden musteriler gelimce karsiliyordum yani oldrda kaliteli bir isim.yoktu. somra hamile kaldim oh bee dedim cocugumun arkasindan kosusutirum ( iste mantikli dusunememe hali )
Sonra omer efe dogdu kendini toparladi ben calisayim ya dedim. Cunku her kurusun heraabini yapiyordu esim. Haftalik alisverislerin hesabini soruyordu, cok sıkıyordu beni. Ben calismak isteyince yine buyuk bir kavga kriz ani olsutu. Sonra bize yenilik omerede kardes lazim dedik boyle iste. Ya biyle yazincada insan ne bileyim. Hic zeka piriltisi yokmus gibi bende de . B3n kendime acidim. Fakat yasim.kucuktu gercekten ve ben bu adami cok sevip guveniyordum. Degisik bir kafa yapim var galiba ..

Bu erkeklerin biraz kendini iyi hissedip güçlenince kadını sürekli aşağı çekmek istemelerinden nefret ediyorum! Eşiniz sizi anlamıyor değil anlamak istemiyor işine gelmiyor. Evlilik terapisti önerinizi kabul ederse deneyin ama çözemiyorsanız kendinizden ödün vermeyin. Önce güçlü kadın sonra güçlü anne herşeyin üstesinden gelir😉
Haklisiniz

Kendinizi gördüğünüz şeyle yaşadığınız hayat çok çelişkili. Hadi aşık oldunuz beraber olalım yeter diye evlendiniz ve üniversiteyi bıraktınız. Eee iki çocuk neden? Daha da 25 yaşındasınız dogurganliginizin geçmesine çok çok var. Yani anlamadım ben sizi.

Ya belki size komik gelecek ama.. boyle hikayemi hic tanimadigim insanlara anlatomca ve uzaktan bakinca olaylara kendime acidim.. zekiyim diye gecinirim birde.. baskasindan dinlemis olsam nekdr kizardim. Buyuk konistugum herseyi yasadim, yasiyorumda. Mubarek hic sasmisyor

Back
X