- 20 Eylül 2016
- 38
- 48
Maalesef sağlığım yerinde değil. Hayatim boyinca da olmadi hem psikolojik hem ufak tefek bir cok hastaliktan ama hep sirayla gelmislerdi.Uzun suredir de hep beraber daldilar sagli sollu.. hareket kabiliyetim azaldı. Evden çıkamıyorum.psikolojik rahatsizliklarimda engel oluyor fiziki de .çöktü m[/QUOTE seni çok iyi anlıyorum...yaşamadan bilmeden konuşmak kolay...yaşamayan bilemez...bende küçüklüğümden beri korkularımla çekingenliklerimle uğraşıyorum...bi düzeliyor bi başka şekilde ortaya çıkıyor malesef...çok zor
Bendede bayılma korkusu var çok...hep bi baş dönmesi korkusu acaba bayılırmıyım korkusu var panik ataktan kaynaklı benimkide...Arkadaşlar merhaba 25 yaşındayım hayatımda 2 defa uzun süre aç kalmaktan ve havanın da sıcak olmasından dolayı bayılmıştim. Yaklaşık 10 senedir şiddeti artıp azalan psikolojik baş dönmem var ve bu çoğu zaman hayatı zehir etmiştir bana çünkü onun akabinde bayilma hissi , bayilma korkusu eşlik etmiştir. Son bir kaç yıldır iyice kendi bedenime takik evhamli biri oldum sürekli tansiyon ölçüp duruyorum tansiyonum 9-6 10-7 gibi çıktığında bütün moralim alt üst oluyor bayılırım diye dışarı çıkmak istemiyorum neden düşük çıktı diye kendi kendimi yiyorum nasıl aşacağim bu takıntıları bilmiyorum sürekli kendime takik bir durumdayım varmıdır benimle benzer durumlar yaşayan(
Evlilik ile ilgili sıkıntılarınız var ise Aile Danışmanına gidebilirsiniz.. Hastaneye gidebilirsiniz ya da Aile Bakanlığının Sosyal Hizmet Merkezleri var.. Aile Danışmanlığı veriliyor hem de ücretsiz.. siz hangi semttesiniz..?Ankarada herhangi bir devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum. Fayda görür müyüm.ilaç kullanmak istemiyorum.sdece davranışlarımı kontrol altına alabilmek ve insanlara karşı doğru yaklaşımlarda bulunmak istiyorum.bir de yaşadığım üzüntüleri bir nebze olsun unutabilmek.
Baş dönmesi bende de war ama bi bayılamadım gitti :)Bendede bayılma korkusu var çok...hep bi baş dönmesi korkusu acaba bayılırmıyım korkusu var panik ataktan kaynaklı benimkide...
5 yaşında anne babam ayrıldı ve kafamda sedef çıkmaya başladı 12 yaşıma kadar ilac vs doğal tedavilerde bulunduk olmadı. Sonra psikoloğa gittim oradan psikiyatriste ilaçlar her seferinde dozlar arttı. Bir sure sonra yaralarım geçmişti 18 yaşıma kadar kullandım ama kendimi iyi hissetmeyip hep depresif yaşadım. Yaralarımda kurtulmuştum ama daha büyük sorunlarım oldu. Bu arada anne babaamın ayrılması değildi tek problem bir sürü sorunum oluştu onlar sadece başlangıçtım evlendiim ilaçları bıraktım ama kilo almaya başlamıştım. Simdi daha iyiyim allaha bin şükür zayıflamayada başladım. Ideal kilomdayım. Ama yaralarım tekrar baş verdi..özellikle bayanların duygusal yapılarını göz önune aldıgımızda burada paylasabilecegımız coksey oldugunu dusunuyorum. cunku evlılıkten ıs hayatına kadar ınce dusunceye sahıp bız bayanların herseyı kafaya cok takma huyumuz var ne yazıkkı.buradan bunları paylasıp hatta birbirimize doktor önerisinde psikolog vb önerılerınde ve trcrubelerımızın paylasımında bulunursak bence daha saglıklı ve guclu bireyler olabiliriz. bence hemen baslayalım .kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3
Eğer tanı alacak bir rahatsızlığınız varsa kendi kendinizi iyileştirmeniz mümkün değildir. Kendi kendini iyileştirme sadece küçük seviyeli duygu durum bozukluklarında olabilir. Bu dediğiniz tıbni bir hastalığınızın olduğu halde doktora gitmemeye benzer. Ancak şu konuda haklısınkz iyileşeceğinize inanmak sorunun farkında olmak ve psikologunuzla,terapistinizle veya yardım aldığınız uzman kimse onunla işbirliği içinde olmanız iyilelmeniz için ilk adımdırDaha önceden bir psikolog gecmisim oldu 1 kere gittim zaten 1 kereylede sınırlı kaldı ama sadece sizleri şunu diyeceğim aslinda insan kendi kendinin doktorudur yani biz istersek kendimizi iyilestirebiliriz zor mu evet zor ama bunu isterseniz yürekten emin olun yapabilirsiniz