Psikolojik rahatsızlıklar

hayatınızda hic bir psikolog yada psikiyatra gittinizmi?

• Ankete Katılan
    947
Merhaba hanımlar.bende 2.5 sene önce anksiyete bozukluğuna yakalandım.eşim sözde bi şaka yaparak beni korkutmuştu.ayrıntılıca anlatmıyım etkilenenler olabilir.o şakadan sonra eşim dahil tüm insanlardan korkuyordum.hemen psikiyatriye gitmiştim ama bir yılım ölü gibi geçti.çok fazla içime atmıştım doktorum hariç kimseye sorunumu açmamıştım.korkularım beni resmen esir almıştı.beynim sürekli yeni senaryolar yazıp korkular üretiyordu.olmayacak şeylerden olmuş yada her an olacakmış gibi korkuyordum.ilaçlar pek etkili olmadı.terapi aldım.maruz kalma terapisi çok işe yaradı.bütün korkularımla yavaş yavaş yüzleştim.çok şükür iyiyim tabi %100 düzelmedim ama %70 iyiyim..kaygı korku anında neler yapacağımı öğrendim.kaçmayın kaçtıkça geçmiyor bu illet.sabır,iyileşeceğinize inanma,dua ve cesaretle azalıyor.

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişilik bozuklukları var bide eski nişanlım paranoid kişilik bozukluğu vardı ve tedaviyi kabul etmiyordu

izmirde olanlar için isteyen olursa tavsiye edebilirim bizi üç seansta kurtardı bir dahada tekrarlamadi bir sene oldu neredeyse biz gideli

Yillarca anksiyete tedavisi gordum ancak sonra meditasyon ve nefes tekniklerine yoneldim. Simdi cok rahatim

Benim en buyuk yaram cocukluktaki yasadigim tramvalardan geliyor asiri sinir var uzerimde ve fazla kafaya takiyorum cogu seyi psikiyatriye gittim ilacli tedavi denedim baktim duzelmiyorum en sonunda intihara kalkistim doktora gottim ilaclarimi aldim 3 kutu ilac toplam 90 tane hap ictim kalbim falan durma noktasina geldi goz bebeklerim yukari kaydi saatlerce baygin kaldim sonra kendime geldim migdem bulandi kustum ama suan intihardan dolayi cok pismanim hayatim cogu zaman yolunda gitmez ama yolunda gittigi zamanlarda bile anide ofke nobeti gecirip etrafimdakileri kiriyorum suanda nisanliyim onada ayni sekilde ofkemi yansitiyorum mutlu olamiyorum cunku dunyadaki herkese ofke kin besliyorum nisanlimdan bile nefret ediyorum o beni deli gibi sevmesine ragmen
merhabalar intihar etmenin bir çok nedeni vardır problem çözme becerilerinin oturmamış olması , tepkisel yada dikkat çekme ,tükenmişlik...vs ancak sizin bahsettiğiniz durumlardan yola çıkarak ilaç tedavisi yerine psikoterapi almanızın daha yararlı olacağını düşünüyorum ancak yine de bir uzmanla yüz yüze görüşüp seçenekleri değerlendirmeniz yerinde olur sevgiyle kalın...

Sabah psikiyatriye gitmeyi dusunuyorum.
Yerinde olsam gitmem psikyatriye emin ol iyide olsan kotude olsan ilac veriyorlar ve o ilaclar seni sen olmaktan cikariyor cogusunun yan etkiside intihara tesebbus ettiriyor halisulasyon goruyorsun ben ilac kullandigimda ruyalarla gercekleri ayirt edemiyordum uyanikken ruya goruyordum ilaclari birakmaya kalkincada ölum gibi izdirap cekiyorsun cok zor geliyor onhn yerine psikologa git derim

psikiyatri yonlendırıyor ama ıllakı once psikiyatriye gitmesi gerekiyor. İlaç kullanmak istemiyorum dersin ya da çok ağırsa mecburen ilaç kullandırıyolar ama söylediklerinize katılıyorum, ilaçlar intihara tesebbus ettırıyor cok rısklı...

Yerinde olsam gitmem psikyatriye emin ol iyide olsan kotude olsan ilac veriyorlar ve o ilaclar seni sen olmaktan cikariyor cogusunun yan etkiside intihara tesebbus ettiriyor halisulasyon goruyorsun ben ilac kullandigimda ruyalarla gercekleri ayirt edemiyordum uyanikken ruya goruyordum ilaclari birakmaya kalkincada ölum gibi izdirap cekiyorsun cok zor geliyor onhn yerine psikologa git derim
Ilaclarin intihar etme gibi yan etkisi yok.Zaten intihar edecek kadar ağır bir depresyon geciriyorsan ve de iyi bir pskiuatra gittiysen doktor bunu konuşmandan hatta durusundan anlar.ilac vermek yerine farklı bir yöntem uygular.hastaneye yatırmak,eloktosok gibi...
Şöyle düşünün devlet enayi mi o kadar ilacın parasını odesinn.
Dikkatli kullanıldığında ve terapiyle birlikte ilaçlar hayat kurtariyor.Ben doc.dr da hem terapi alıyorum hem de ilaç kullanıyorum
Iyiye de gidiyorum..

Bu arada depresyon geçirip iyi olan var mi?Bu süreçte hissettiklerini ve iyileştikten sonraki duygularını yazabilirler mi?

bak ıste bunu diyene kadar brini anlatabilirsin ama anlatmaktan ziyade ben bu konunun su sekılde ılerlemesını rica ediyorum bu bu durumda ne yapmam gerekır sizce seklınde bence oyle daha mantıklı olur yada gittiginiz doktorlar varsadeneyımlerımızı paylasalım.
Slm valla ben 30 yaşındayım 8 yıldır ilaç kullanıyorum gitmediğim pisikolok pisikiyatri kalmadı panik atakla başlayan sonradan ağır depresyona çeviren sonradan hem endişe kaygı bozukluğu hemde ağır depresyonla devam eden iç sıkıntısı çıldırma ölme korkusu tansiyonum yükselecek beyin kanaması geçirecem kalp kirizi geçirecem diye diye ömrumden 8 yıl kabusa döndü bir ara düzeldim 2 yıl ilaç kullanmadım tekrar sitresten nüksetti ve 2 ay önce hastaneden çıktım 2 kez ve toplam bir ay yattım şuan günde dokuz kez antidepresan alıyorum sabah 3 öğlen 3 ve akşam 3 şeklinde günde 0,5 lik zanakxsı yeşil reçete 3 kez içiyorum hastaneden çıkar çıkmaz hemen işime devam ettim şimdi iyiyim , Ambulansla bile hastaneye kaldırıldığım zamanlar oldu allah kimseye yaşatmasın

Bende 7 sene paxik kullandım yani 21 yaşımdan beri au an 28 yasındayım nasıl anlatayım ne dıyım....aciller yeşil recete ilaçlar kusmalar kilo kayıpları işe gidemem sürekli birine birşey olacak hastlanıcam beynımde omu var kalbımde bumu var sonu gelmeyen düşünceler titremeler ağlamalar hiç gecmiyecek demeler....kendine acımalar ...dünayadaki kimsenın sana yardım edemeyecegını düşünmek...ama gecti ...ve ben ilacı biraktım...inanın araştırın psikoterapi alın ilac azaltmakla olmuyo bana gore ya da ben basaramadım ama gecıyor inanın bana ben bıraktıysam hepınız bırakırsınız ve atlatırsını canlar....hiç olmuyormu oluyor evet ama ben ilaç içicem demiyorum gecicek diyorum biliyorum diyorum ...allah hepımızın yardımcısı olsun inşallah

Slm valla ben 30 yaşındayım 8 yıldır ilaç kullanıyorum gitmediğim pisikolok pisikiyatri kalmadı panik atakla başlayan sonradan ağır depresyona çeviren sonradan hem endişe kaygı bozukluğu hemde ağır depresyonla devam eden iç sıkıntısı çıldırma ölme korkusu tansiyonum yükselecek beyin kanaması geçirecem kalp kirizi geçirecem diye diye ömrumden 8 yıl kabusa döndü bir ara düzeldim 2 yıl ilaç kullanmadım tekrar sitresten nüksetti ve 2 ay önce hastaneden çıktım 2 kez ve toplam bir ay yattım şuan günde dokuz kez antidepresan alıyorum sabah 3 öğlen 3 ve akşam 3 şeklinde günde 0,5 lik zanakxsı yeşil reçete 3 kez içiyorum hastaneden çıkar çıkmaz hemen işime devam ettim şimdi iyiyim , Ambulansla bile hastaneye kaldırıldığım zamanlar oldu allah kimseye yaşatmasın
aynı şeyleri yaşamışız sadece ben hastane yatmadım ben de 30 yaşındayım 7yıldır ilaç alıyorum depresyon panik atak ve sonrası yaygın anksiyete bozukluğu kendine acıma duygusu da yer alıyor tabi.ve bu yüzden evliliği erteliyorum kimseye evet diyemiyorum ailem akrabakarım arkadaşlarım hep kızıyor birine evet de yeter diye ama ben bu durumumdan dolayı kimsenin hayatını mahvetmek istemiyorum evliliği hayatımdan çıkardım malesef:KK43:

X