- 18 Ocak 2017
- 2.071
- 2.453
Bende de var Birkaç yıl önce başlamıştı özellikle sıcak basık boğucu havalarda nemde nefes alamıyorum. Bir defasında akşam eve giderken çok darlandım acile koştum oksijen tüpü bağladılar biraz yattım kendime geldim. Dr. ilk muayenede bişey bulamadı hastaneye yönlendirdi kalp ciğer herşeye bakıldı şükür bişey çıkmadı. En son gidilen Dr. psikolojik gibi görünüyor dedi. Ya antidepresan yazicam yada kendini telkin ederek baş etmeyi öğreneceksin ama antidepresan önermem dedi. Ben de atak geldiğinde kendime bunun gerçek olmadığını, az sonra geçeceğini telkin ederek yavaş yavaş kurtuldum. Fakat gebelik 3 ay bittiminde benim nefes darlığı yine başladı uykudan siçriyorum kabuslar görüyorum. Birkaç kez ağladım sanki boğazım sıkılıyor. Eşim hamilelikte normalmiş diye rahatlatmaya çalışiyor. Dr um kbb ye bi gorun dedi gittim hamilelik hormonlari yuzunden aşırı burun tikanikligim var sprey verdiler biraz rahatladim gibi. Dr. kansızlık da nefes darligi yapar dedi kan degerlerim dusuk haftaya kısmetse hematolojiye gidicem. Ama korkum hiç geçmiyor. Her an nefesim tıkanıcak diye korkuyla yaşıyorum sanki boğazım sıkılıyor. Aklımda yokken sorun yok ama burnum tikandiginda yada bunu düşündüğümde başlıyor. Nefesime odaklaniyorum başka bişey düşünemiyorum. Bir ara hiç uyuyamıyordum saat başı kalkıp pencere kenarında nefes almaya çalışıyordum. Şimdi sadece sabah uyanınca oluyor. Çok zor çok sıkıntılı Bebeğim için de endişelenip iyice sıkıntıya düşüyorum inan. Bu derdi çekmeyen bilmez. Umarım Allah şifa verir bir an onceBenim nefes darlığı ile ilgili bir sorunum var, uzun zamandan beri nefes darlığım var, bunun için bi kaç farklı hastaneye gittim, kan tahlillerim akciğer röntgenlerim solunum testlerim iyi çıkıyordu bu yüzden kesin teşhis koyamıyorlardı.
1 hafta önce aşırı nefes darlığıyla hastaneye gittim tahlillerim temiz cıktı, doktor nefes darlığımım psikolojik olduğunu söyledi psikiyatri bölümüne sevk etti, psikiyatrist panik atagım olduğunu söyledi ve 1 tane ilaç yazdı.
Sorun şu ki ne hap ne de çektiğim hava nefes darlığıma etki etmiyor , aşırı daralıyorum, istemsiz nefes alamıyorum. Bu durum benim gün içerisinde bütün hayatımı etkiliyor ne dışarı çıkabilşyorum ne de bişey yiyip içebiliyorum, nefesim daralacak diye hiç bişey yapamıyorum, bu durumdan nasıl kurtulabilirim ? İnanın çok huzursuzum