• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Mezunundan Terapi Almak

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Merhaba herkese. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun birinden terapi aldım. Geçmiş olayları sürekli kafama takmamla alakalı. "geçmiş geçmiştir onlar geçti" falan demeye başladı. Sorunumu çözemedik. Bakış açısı çok dar. Ne yapmalıyım?

Merhaba herkese. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun birinden terapi aldım. Geçmiş olayları sürekli kafama takmamla alakalı. "geçmiş geçmiştir onlar geçti" falan demeye başladı. Sorunumu çözemedik. Bakış açısı çok dar. Ne yapmalıyım?
Ay degistir bende gittim hicbir sey yapmadi dinledi sadece. Uzman psikologa git

Merhaba. Şimdi bu gibi mesleklerde etik kavramı vardır her meslekte olduğu gibi, kendi bölümümden biliyorum. Bizlere hep etikten şaşmamamız gerektiği söylenirdi. Burada PDR mezunu olan kişi etiğe aykırı bir cümle kullanmış. Muhtemelen yeni mezun olduğu için. Mesela ben de bir müracaatçının karşısına gelsem mutlaka hata yapacağıma eminim 😂 Ama bu tabi ki onun yaptığı hatayı görmezden gelmemiz anlamına gelmiyor. Mesleğin içine girdiğimiz zaman bu kurallara uymamız gerekiyor.
Üstteki yorumdaki hanımefendiye katılıyorum. Uzman bir PDR uzmanına gitmeniz sizin için daha yararlı olacaktır. ☺️

Klinik psikoloji yüksek lisans yapmayan; klinik uygulaması almayan birinden terapi almamanızı tavsiye ederim. Bir psikolojik danışman asil probleme müdahale edebilecek bir altyapıya sahip degildir.

Back