Psikolojik Danışmanlar

hiç sorma güzelim...
psikolojk danışmanlık hocası dedler bana geçen gün........
gülecektim ama zor tuttum kendmi

ben tüm imzalarımı psikoljok danımşan die atıorum okulda da...
ama kapı grişideki isimliğimde reh. öğr. yazıyor..............

bundan önceki okulumda herşey benim istediğim gibi yapılıyordu, psikolojik danışman yazdırmıştım kapıya ama anadolu lisesine bir geldim, kapıda rehberlik odası yazıyor, dedim ki müdür bey, isimlikleri değiştirirken bizimki de değişsin....oturma odası gibi bu ne yahu...ayrıca benim meslekten yana en büyük sıkıntım rehber öğretmeni olmayan okullara görevlendirmeler, bir günlük 2 günlük yapılanlar..

bu konuda çok dertliyim, yeri geldi anlatayım...biz eşimle aynı okulda çalışıyorduk, o okulda idareci ve benim hiç bir konuda sıkıntım yoktu....ben anadolu lisesine geçince 2 rehber öğretmen olduk, ilçe milli eğitim beni aldı, buranın en kötü liselerinden birine tamamen görevlendirdi...ben de anadolu lisesine bunun için mi geçtim diye yaygara kopardım, daha sonra haftanın bir gününe düşürdüler ama canım çıkıyor, sonuçta anadolu lisesinde gerçekten çok yoğunum, ayrıca gittiğim okulun 3 kadrosu var, okul çok kalabalık, okulun müdürü de haftanın her günü gelmedim diye bana berbat ötesi davranıyor, şube müdürüne söylüyorum, yönetmelikte 2 gün görevlendirilebilriler diye yazıyor diyor ama o yönetmeliği hiç görmedim, bilen varsa bana sayısını tarihini atsın lütfen.....ben böyle saçma şey görmedim, yarın okulumda kalmak istedim son gün diye ona olmaz demiş, görevlendirme gittiğim yerin müdürü..ben de zaten doktora gideceğim sevk aldım, ekdersim kesilecek haram olsun.....artık mesleğimi yapmak istemiyorum sırf bu yüzden, müdür yardımcılığı için başvurdum ama olmayacak biliyorum, yılım az olduğu için puanımda çok az....o yüzden anadolu, ilköğretim falan farketmiyor en iyi okul, vicdanlı müdüre sahip olan ve en rahat ettiğin yerdir size tavsiye..param olsa odr merkezi açarım, kapıma da yazarım uzman psikolojik danışman diye severek yaparım işimi....zaten kimse çekemiyor bizi ne varsa

canım gçen bişey duydum galiba biz ram a bağlıyız ya o yüzden bizim idareciliğe başvurmadaki punanımız daha düşük katsayı ile çarpılıyormuş....

hiç sorma mesleğimi yapmaktan bıkıyorum
boş boş otuyruyorsun orda napıyorsun ki lafı taş gbi oturuyor insana...

ama tab ki bu lafın kötülüğünü ancak insan olan analr (bir deşaka yapıyoruz sz rehberlikçiler de hiç şaka kaldıramıyorsunuz derler ya... tepelerine tepelerine vurasım gelyor.......)

bizim derneğimiz de uyusun anca iş sıkıştı mı konuşurlar
maşallah psikologların öyle bir gücü vark her dediklerini yaptırıyorlar
onlar okula tandığında teknik eleman gibi 8/1 başlıyor biz 9/1
okadr çok eksğimz var ki...

katsayı aynı canım, bir fark yok ama benim yılım az olduğu için puanımda az ve istediğim yeri çok isteyen var bana kalmaz...rama bağlıyız da ne oluyor sanki ayrıca,, ramdakilerin bizim durumumuzu bildiği yok....ayrıca hep şaka olur zaten, ama bir öğretmene senin de öğretemediğini, öğrencilere kötü davrandığını söylüyorlar desek şikayette bulunurlar hakkımızda...bunun şakayla falan ilgisi yok, ben hiçbir meslek grubuna sizin işte çok rahat diye bir şaka yapmadım, herkesi kendi terbiyesi ile başbaşa bırakıyorum.....ayrıca bizim derneğin falan da hiç bir hükmü yok, bunu herkes biliyor ama kimin başı sıkışsa rehber öğretmene koşuyor...

slm arkadaşlar,

sizin de 2. döneminiz 1. dönemden daha mı yoğun geçiyor? 2. dönem öğrenciler sınava giriyor, seminerlerim daha fazla, çok yoğunum valla. şimdiden onun kaygısı sardı....bu arada haftada 1 gün gittiğim görevlendirmeyi iptal ettirdim, şimdi başka bir okula 2 haftada 1 gideceğim, bakalım oranın idaresi nasıl?

aynen öyle
meslek tanıtımına hız veriyorum okul gezileri flana derken
gözümü açamıyorum yaawwwwwww

aynen öyle
meslek tanıtımına hız veriyorum okul gezileri flana derken
gözümü açamıyorum yaawwwwwww

öğrenciler ayrıca bahar aylarında daha bir salıveriyor, onları toparlıyorsun, lisede disiplin dilekçeleri artacak eminim....e sonuçta ben de bahar aylarında salmak istiyorum ama mümkün değil.....

bu arada yeni bir madde çıkmış, haberi olan var mı? liselerde rehber öğretmenlerin seminer dönemi olmayacağı için, ayrıca sınav görevi de verilmeyeceği için ekdersi yapılmayacakmış ama müdür isterse okula çağırabilecekmiş....gerçi sen ilköğretimde çalışıyorsun ama duydun mu hiç böyle birşey....?

canım o yıllardır var
gariplik bu yaaa
ilköğretimde veriliyor ama lisede ııııııhhhhhhhh
ama dava açan kazanıyor tabi bireysel bir olay......

canım o yıllardır var
gariplik bu yaaa
ilköğretimde veriliyor ama lisede ııııııhhhhhhhh
ama dava açan kazanıyor tabi bireysel bir olay......

yıllardır var ama müdür isterse tutabilir yoktu....yani rehber öğretmenler okul kapanınca tatile çıkardı lisede....şimdi hem okulda kalabilirmişiz hem de para ödenmeyebilirmiş....ama bu sadece duyum, bilgisi olan var mı diye sordum...senelerdir görev yazarlarsa para ödüyorlardı....

hıımmmmmmm.....
bak bunu bilmiodum
yan görev yazıllıp oara alınmaycağını
bunu bizim bi müdür yardımcısı var adam her bişeyi (üzerine vazife olmasa da 9 biliyor
uzun bi süre sendikada üst yönetimde çalışmış çok bilgili
okula uğrarsam ona sorarım canım
kesin bilgi verir

ok canım, arkadaşlar söyledi bana da...gördükleri madde de yazan şey şu: liselerde rehber öğretmenlerin seminer dönemi olmaz, bu nedenle para ödenmez; ancak müdür isterse rehber öğretmeni göreve çağırır ve bu görevler için ekders ödenmez diyormuş ama bize bu yazı gelmedi ya da geldi de idare vermedi bize....

topiğe ilk yazdığımda "bu konuyu ben de açmıştım ama kimse gelmemişti" demiştim ya, sen de bizim meslekte gönüllülük esas demiştin ama kimsenin yazmaması gönüllü olmadığından değil bu sitede psikolojik danışman az galiba....kimse gelmiyor....iyi ki senin açtığın konulara göz gezdirdim ve buldum bu konuyu...umarım yeni arkadaşlarda aramıza katılır, sen nerelerdesin?

evet canım
ben o gönüllük esas ı eespri olsun diye demiştim
ama evet
yok pek psikolojik danışman
füsfüs diye bir arkadaş var ama o bizim topğe takılmıyo onu da haberdar edeyim.......

tatil ama yoğun geçiyor misafir ağırlıyorum bol bol

espri yaptığını biliyorum canım, takıldım sana...:dance:

çağır gelsin, belki görmemiştir daha....

slm bende pedagog olmak istiyorum kik sene sonra öss ye giricem rabbim izin verirse inşallah da kazanıcam çok istiyorum nasıl bu mesleği yapanlardan bi yorumları okudum da hoşuma gidiyo :) peki ben bişey sorucam bi sakıncası yoksa neden bu mesleği seçtini z (biraz meraklıyımdırda kusura bakmayın lünfen :))

şimdi canım, bir yanlış anlaşılma olmasın...ben pedagog değilim, psikolojik danışman ve rehber öğretmenim...benzer çok yönümüz var ama....ben neden bu mesleği seçtim...açıkcası öss tercihi yapana kadar aklımda bu meslek yoktu..ben kendimi hukuk okumaya adamıştım...tam bir sözel öğrencisiydim ve hukukta sözeldeydi ama ben lise 2 de ya da 3teyken hukuk pat diye ea bölümüne geçti ve bize hak bile tanımadılar, çünkü biz bu bölümü seçerken hukuk sözeldeydi...ben de ders çalışmak istemedim hiç...çünkü tek amacım hukuktu....ama ders çalışmasam da bilgim iyiydi ve çok kitap okurdum...öss puanım yüksek gelince ailem güzel bir tercih yapmamı istedi...abim kendi rehber öğretmeniyle konuşurken o da kendi mesleğini önermiş, ben de bu sayede yazdım ve kazandım....bölümüme aşık oldum okurken, ama o zamanlar çok bilinen ve tutulan bir bölüm değildi...sonra ilgi o kadar arttı ki...2 yıl sonra onu da ea bölümüne aldılar ve bir baktım ki hukukla aynı puan olmuş...işte böyle benim hikayem...ama işimi çok seviyorum...damarlarımda bir avukatlık olsa da iyi ki bu bölümü okudum diyorum...

Son düzenleme:
ehe he burdayım kızlar ben de
yazdıklarınızı okuyorum ama pek yazamıyorum
malum çok topic var, bir de genellikle bebişlerle ilgili topiclere takılıyorum şimdilik
ben de 2 senedir sınav dönemi okula gelmiyorum, müdürüm de çağırmıyor sağolsun
ama ondan önce hep kaldım ve ücretimi almıştım
bahsettiğiniz maddeyi duydum galiba ama nerden hiç hatırlamıyorum
zaten bu müdürlere bizi göbekten bağlayan yönetmeliğe bir gıcık oluyorum sormayın
bundan önceki okulumda çalışma saatlerim şöyleydi
9-12 sabah mesaisi
12-14 öğle arası!!!
14-17 öğleden sonra
varmı böyle bişey ya, amaç 5e kadar tutmak, tamamen art niyetli yapıcı olmayan tepeden inme bir yaklaşım
tam tayin dönemiydi, ertesi gün gözüne soktum dilekçeyi
hayırlı olsun bile demedi müdür
verdiğim en doğru kararmış, şimdiki müdürüm iyi çok şükür

bu nasıl bir mesai ya....
o maddeyi anlama kapasiteleri mi az ne? 6 iş saati çalışmamız gerek sonuçta rehber öğretmenin çalışma saati okulun şartlarına göre müdür düzenler ama bu abartı olmuş...

aynen öyle canım, hem de fazla abartı, sormak konuşmak da yok, bir gün memur elime resmi yazı şeklinde veriverdi, bu saatleri
biz eşimle aynı okuldaydık, işte görüş sendika farkı vs. adam sebebsiz yere bize gıcıktı sanırım. eşim de benim yüzümden rahat davranamıyordu, bana ıcık olur senin düzenin bozar diyordu, neyse tayinim çıktı da ikimiz de rahat ettik
o şimdi hiç takmıyor, meslek lisesiydi orası, adam bütün okula teşekkür verdi, bizimki ve bir arkadaşı hariç
eşim takmaz hiç böyle şeyleri, ben olsam bozulurdum walla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…