Psikolojik Danışmanlar

ben de doktora yapmayı düşünüyorum eğitim yönetimi alanında...

yükseklisansımı pdrde yaptım ama doktora için öncelik eğitim yönetiminde...eğer ki idareci olursam nasıl idareci olunur kitabını yazacağım bu işin...

Merhabaaaa=)
Çok sevindim bu konuyu bulduğuma, sorularım olacak baya.
Daha hazırlık sınıfındayım ama şimdiden mezun olmak için heyecanlıyım bölümümü seviyorum.
Bu aralar pdr bayağı popüler oldu, hukukla neredeyse aynı puan.Öğrencilik açısından baktığımızda gayet saygıdeğer fakat mezun olunca ''rehberlikçi'' demeleri bile insanı çıldırtıyor.Neden bu derece aşağılanıyoruz, hiç bir iş yapmadığımız düşünülüyor.
En basit bir yaklaşımla baktığımızda, demekki zamanında çoğu öğrencinin yapamadığı puanı yaparak bu bölüme geldiysek bu kadar boş bi meslek olarak da bakılmamalı.
Tecrübelerinizden yararlanacağım sorulara gelince=)
Okullarda çalışmak dışında şirketlerde danışman ya da halkla ilişkiler vb alanlarda çalışma imkanımız olduğunu duyuyorum ama hiç rastlamadam.Bu konuda bilgi alabilir miyim?
Bir de öğrenciyken aynı zamanda part time çalışıp biraz tecrübe sahibi olabileceğim iş imkanları var mı bölümümüzle ilgili?
Şimdiden teşekkürler.

Selamlar ben de pdr 2. sınıf öğrencisiyim.. hukuk idealimdi benimde ama 2 puanla kaçırdım pdr aklımda yokken tavsiyeyle yazdım ve doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum... bizim mezun olduğumuz dönem zor olacak sanırım mezun sayısı arttı.. ama yine de umutluyum.. bölümümü seviyorum bir de şu bahar dönemi ödevlerle finaller peşpeşe gelmese çok daha rahat olacak ama :)

Eğitim aldığım dönemde pdr okumak için can attım hep, çok istedim. Fakat özel sebeplerden ötürü olmadı.

Sizleri okuyunca şimdi o heyecanlarım geldi aklıma. İsteğim tekrarlandı sanki.

Ayrı ayrı başarılar kolaylıklar dilerim a.s.

ben de bır soru sormak ıstıyorum
bu uzaktan eğitim(yanı ınternet )yoluyla psıkolojı okuyabılınıyormu?

arkadaşlar bir sorum var yardımcı olabilirmisiniz? yada bana yardımcı olacak bir link adres vs verebilirmisiniz? ben pratisyenim genç bir hastam var 24 yaşında, kayınvalidesi kayınpederi beraber yaşıyorlar, geçen hemşire hanıma dertlerini anlatmış, kayınpederinin tacizde bulunduğunu, kayınvalidesinin bildiğini ama önemsemediğini, kocasının öğrenirse inanmayacağını falan anlatmış, o da benimle konuşmasını söylemiş, henüz konuşmadı ama konuyu bana açarsa nasıl yönlendirmem konusunda firi olan varmı??

siz bişey yapamazsınız
bu durumda psikolojik destek almak istiyorsa psikolog ya da psikyatr a gidecek
siz en fazla polise başvurmasını savcılığa gitmesini önebilirsiniz

canım okuldaki işlerime yetişemez hale geldim. her gün baş ağrısıyla eve geliyorum.

dertleşmeye ihtiyacım var

Bu aralar mı yetişemiyorsun işlerine yoksa hep mi böyleydi?

Kendine plan- program yapıp işlerini öyle yapmayı denedin mi ?

merhaba bu başlığı yeni gördüm ben de konyada görev yapıyorum 3 yıldır. hacettepe mezunuyum. şikayetim pek çok. bu arada kalmışlık devam etttikçe daha da çok olacak biliyorum. artık görev tanımı çerçeveleri belirgin bir şekilde yapılmalı yoksa seminerci, rehberlikçi, odası olan oturan öğretmenden öteye gidemeyeceğiz.

4 yıllık Psikoloji mezunu musunuz ?

benim de 3 ay oldu başlayalı ama pratikte 6. ayım. işimin tanımı,herkesin benden 'çözüm' beklemesi,okulumun kalabalıklığı, sınıf sınıf seminer peşinde koşmam artık dayanılmaz.

Grimsi'cim öyle planla,programla olmuyor. senin elinde olmadan bazen öyle duumlar ortaya çıkıyor ki beziyorsun. mesela bu hafta 4 gün üst üste seminerim vardı ve tüm görüşmeler aksadı. yapmam gereken envanterler de aynı şekilde. şikayet değil de anlatacak birilerine ihtiyacım var sanal da olsa. çünkü o kadar anlatıyorum ki insanları yorduğumu düşünmeye başladım.

tüm gün karşılaştığım herkesle istisnasız ilgileniyorum. inan sadece etkin dinleme bile çok yorucu oluyor tüm gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…