Psikoloji Vs hukuk

Psychopath

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
1
0
Öncelikle herkese merhaba.Ben aranızda yeniyim. Benim sorunum şu ki ben şu an psikoloji okuyorum.Aslında tam okuyorum diyemem.Henüz hazırlıktayım. Seçtiğim bölüm beni çok mutlu ediyo ama şimdi ösym puanıyla yatay geçiş yaparak başka bir üniversitenin hukukuna geçmek istiyorum. Ama kafam çok karışık. Nerdeyse iki aydır bu konu kafamı çok kurcalıyor.Gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama kafam karıştı bikere. Şimdide avukatlık sınavı gündemde.Aranızda avukat olan veya psikolog olan birileri varsa lütfen bana biraz fikir verin.Daha yeni üyeyim eğer bir hatam olduysa şimdiden kusura bakmayın.teşekkür ederim.

Tabi ki hukuk

Merhaba canım, güzel bir eğitim hayatın olur inşallah. öncelikle şunu söyliyim psikoloji ve hukuk bölümleri sadece alan olarak aynılar. yani ortak oldukları tek yer eşit ağırlıktan tercih yapılmaları. onun dışında bence hiçbir ortak yanları yok. bunu belirtmemin sebebi şu: okuması rahat olan bölümü ya da kulağına hoş gelen bölümü değil de senin yatkın olduğun alana göre, ilgine göre, zevkine göre, yapabileceğini inandığın şeye göre seçim yapman gerektiği. yani şu bölüm revaçtaymış şunun iyi parası varmış gibi şeyler düşünür müsün bilmem ama bence aklından bile geçirme bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. tecrübe derken; çevre baskısıyla özel bir üniversitede hukuk bölümünü 4 yıl+ 3 ayda bitirmiş ve şu an yine hiç istemeyerek avukatlık stajını başlatmış geleceği belirsiz birinin tecrübeleri. şu an psikoloji bölümünde okuduğunu yazmışsın, senin adına sevindim çünkü şimdiki aklım olsa ben de psikoloji okurdum sanırım. ama seçme hakkı vermediler !
Çok uzattım ama sonuç olarak şunu söylemek isterim: o bölüm şu bölüm değil mesele bence. hangi mesleği yapmak istediğine karar vermeli önce insan. ondan sonra bölüm gelir. avukatlık hakim savcılık hukukta akademisyenlik vb. yapamam böyle stresli meslekleri dersen kapısından bile geçme hukuk fakültesinin. ama bence psikoloji alanı daha eğlenceli, daha sosyal ve kendini gelişime açık tuttuğunda meslek yelpazesi geniş olan bir bölüm. tabi bunlar benim fikirlerim ayrıntılı konuşmak istersen özelden yazabilirsin her zaman canım :)

Bence önce hangi mesleği yapmak istediğine karar vermen gerekiyor. Bu tüm hayatını etkileyecek bir seçim ve kendini gelecekte hangi mesleği yaparken daha mutlu görüyorsan onu seçmelisin. Aslında yazının başlarında seçtiğim bölüm beni çok mutlu ediyor demişsin, neden değiştirmek istiyorsun ki o halde? :)

aynı üniversitede kurum içi yatay geçiş yapabiliyorsun (psikolojiden hukuk a gibi) ama benim bildiğim başka üniversiteye sadece psikoloji için geçiş yapa bilirsin.bende bu ara bunu araştırıyorum , araştırmalarıma göre böyleymiş

İkisi de güzel meslekler ama hangisinde daha mutlu olacağını dusunuyorsan onu seç. Yani kendine sor hangisini seçersem daha mutlu olurum hangi meslekte daha iyiyim gibi soruları kendine tarafsız bir şekilde sor karar verirsin. Ya da -bu konuda tam bilgili değilim ama- çift anadal yapabiliyorsan bence çok daha iyi olur. İkisi de favori meslekler çünkü :)

başka üniversitenin başka bölümüne geçiş yapılabilir ama sadece merkezi yerleştirme puanıyla.

ben bir ara hukuk ile çif anadal yapmayı düşünmüş bir psikoloji öğrencisiyim. ama sonra değmeyeceğini fark edip vazgeçtim. öncelikle şunu söyleyeyim eğer yurt dışına okumak veya yaşamak için gitmeyi planlıyorsan asla geçme hukuka. her ülkenin farklı olduğu için denklik aşırı sıkıntı çıkarıyor, neredeyse imkansızlaştırıyor. ne adam gibi yüksek lisans eğitimi alabilirsin en de mesleğini icra edebilirsin yurt dışında.

ikisi de gönül işidir bu arada. sevilmeden yapılacak şeyler değiller. gönlün hangisindeyse ona git. ayrıca 'tabii ki hukuk' falan diyenleri görünce de okuduğun bölüm için moralini bozma sakın. psikoloji güzel, prestijli bir bölümdür ama iyi bir yere gelebilmek için çalışkan olmalısın :) gönlünce olsun.

Hukuk mezunuyum.
Para için seçilmemesi gereken bir meslek.
Gönülden sevmek gerek.
Psikoloji ve hukuk eğitim bakımından çok zıt.
Eğitimi stajı şusu busu derken zorluyor Ayrıca çevren yoksa çokta kazanamıyorsun.
Bürosu kapatan çok tanıdığım var
Askeri ücrete ya da biraz fazlasına maaşlı olarak çalışan da çok arkadaşım var.
Gönülden istemiyorsan çok zorlar ve pişman eder.

arkadaşlara katılıyorum ne isminin havalı olması ne parası önemli değil. sevmedikten sonra işinde yükselmedikten sonra paran da az olur mutluluğun da. mesela karşılaştırmak gibi olmasın ama ben öğretmenlik mezunuyum. normal devlette aldıgım para bir doktorunkinden az olacaktır. fakat işimi severek yaparsam yükselirsem ve yeni şeyler üretirsem, işini sevmeden yapan ve yerinde sayan bir doktordan kat kat fazla kazanabilir üstüne mutlu olurum :)

demek istediğim, sadece ilgilerine göre seçmelisin. mesela ben psikoloji seçerdim çünkü benim insan beynine bir ilgim var ve onları anlamayı, nasıl düşündüklerini öğrenmeyi seviyorum. avukatlık için ise bir sürü tarihi ve siyasi şeyleri okumak bana sıkıcı gelir. ayrıca hiç konuşkan değilimdir, insanları haksız hallerinde bile haklı çıkaracak dil ve ikna kabiliyetim yoktur. ayrıca psikolog olduktan sonra cezaevlerinde falan suçluların psikoloğu olarak iş yapabilirsin eğer ki sırf ortamını seviyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…