Haklisin tabii, dini huzura ulasmak isteyen biri de dini iyi bilen bu konudaki fikirlerinde catismalarinda da destek veya yol gosterici olabilecek dini egitimi bilgi birikimi olan, hayat gorusu kendisiyle yakin veya benzer bi psikolog secebilir, yani sahsin eksigi-catismalari manevi eksikliktense danisacagi kisinin psikoloji egitimini almasi sart, fakat yeterli degil bana gore.. Ben de bi psikologa gitme ihtiyaci duysam mumkun oldugunca beni daha iyi anlayabilecegini dusundugum, egitiminde yuksek basarilar edinebilmis birini tercih ederdim. Secebilecek olsam manevi yonden de kuvvetli biri tercih asamasinda bi adim onde olurdu. Her ne kadar psikolog yorum yapmaz yol gosterir kendini dinlemeni saglar dense de beni en iyi anlayacak kisinin boyle biri olacagini dusunurdum. Tedavimi yapacak kisiyi secerken bunlara dikkat etmek en dogal hakkim ve tercihlerim sadece beni ilgilendirir.
Ha yanliz suna takildim, danisanlarin sagligi icin endise edilmesi ve bu tehlikeye dikkat cekilmesi cok hos ve iyi olmus, kendi adima tesekkur ederim. Ama psikoloji egitimi almis-aliyor olanlarin kaygisi "biz okulunu okuduk bunlar bizden cok kazaniyo yeaa!" kaynakli ise hic etik degil, ne yani onlardan uc kurus fazla kazanabilseniz mesele kalmayacak mi? Yorumlarin arasinda gordugum bi cumleden dolayi ben de buraya dikkat cekmek istedim, umarim ifade edebilmisimdir:)