• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikoloji okuyan var miii :)

Sanırım ben yardımcı olabilirim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
cook tesekkur ederim öncelikle bu bolumu önerir misiniz ve önü aciklik konusunda neler dersinuz. İyi bi üniversitede psikoloji okunakla normal bir üniversitede okumak arasında ne gibi bir fark var

cook tesekkur ederim öncelikle bu bolumu önerir misiniz ve önü aciklik konusunda neler dersinuz. İyi bi üniversitede psikoloji okunakla normal bir üniversitede okumak arasında ne gibi bir fark var
Seni yönlendirmek istemem çünkü seni tanımıyorum,psikoloji okurken mutlu olup olamayacağını bilemem tabii ki ama ben çok isteyerek seçtim,tercih listemde sadece psikoloji vardı.Önü açık çünkü insanın olduğu her yerde psikoloğa ihtiyaç vardır hele ki bu zamanda..Psikolog denilince aklımıza genelde sadece KLİNİK PSİKOLOGlar gelir.Ama bu bilimin o kadar çok dalı var ki...Psikloji bölümünü bitirince illa klinik psikolog olarak çalışman şart değil.Üniversite meselesine gelince ileride ne yapmak istediğine bağlı.KPSS ile devlet hastahanesinde mi çalışmak istiyorsun?Endüstri alanında mı? İlerideki hedeflerin neler?

Seni yönlendirmek istemem çünkü seni tanımıyorum,psikoloji okurken mutlu olup olamayacağını bilemem tabii ki ama ben çok isteyerek seçtim,tercih kismimde sadece psikoloji vardı.Önü açık çünkü insanın olduğu her yerde psikoloğa ihtiyaç vardır hele ki bu zamanda..Psikolog denilince aklımıza genelde sadece KLİNİK PSİKOLOGlar gelir.Ama bu bilimin o kadar çok dalı var ki...Psikloji bölümünü bitirince illa klinik psikolog olarak çalışman şart değil.Üniversite meselesine gelince ileride ne yapmak istediğine bağlı.KPSS ile devlet hastahanesinde mi çalışmak istiyorsun?Endüstri alanında mı? İlerideki hedeflerin neler?
acikcasi hedeflerin büyük biraz. Yükseklisans yapip uzmanlaşmak istiyorum KPSS ile değilde özel şirkette calismak istiyorum. Bir çok alaninin olduğunu biliyorum ama ilgimi çeken klinik kismi. Yani psikolojiyi okunmaya basladigimda yukseklisans olmazsa olmaz benim için. Bu yüzden hep özel üniversite düşündüm yükseklisans imkaninun daha fazla olduğunu söylediler. Sizin öneriniz nelerdir özel ve devlet konusunda Siz hangi üniversitede okuyorsunuz acaba

acikcasi hedeflerin büyük biraz. Yükseklisans yapip uzmanlaşmak istiyorum KPSS ile değilde özel şirkette calismak istiyorum. Bir çok alaninin olduğunu biliyorum ama ilgimi çeken klinik kismi. Yani psikolojiyi okunmaya basladigimda yukseklisans olmazsa olmaz benim için. Bu yüzden hep özel üniversite düşündüm yükseklisans imkaninun daha fazla olduğunu söylediler. Sizin öneriniz nelerdir özel ve devlet konusunda Siz hangi üniversitede okuyorsunuz acaba

Bana kalırsa 3 büyük şehirden birinde okuduktan sonra üniversite o kadar da önemli değil,tabi notlarının iyi olması koşuluyla.Notların ÇOK iyi olursa,üniversitede aktifsen ve yüksek lisans için gerekli sınavlardan iyi puan alırsan güzel bir üniversiteden mastera kabul almaman için bir neden göremiyorum.Bana gelince,ben de 3 büyük şehirden birinde özel bir üniversitede psikoloji bölümünü kazandım . :)Bu arada İstanbul,Ankara gibi yerlerdeki danışmanlık merkezlerindeki psikologların özgeçmişine bakarsan üniversitenin o kadar da önemli olmadığını görürsün. :) Bir mezun olduğu okula bakıyorsun bir de çalıştığı yere şaşıp kalıyorsun.Tabi kendilerini çok geliştirmişlerdir sertifikalar , eğitimlerle. Sen de dur durak bilmeden stajlarla,eğitim ve sertifikalarla sürekli bilgilerini taze tutup kendini daha da geliştirirsen üniversitene çok takılmaz.İşin %15-%20si üniversitede geri kalan TAMAMEN senin elinde.

SuSet: 36780587 .!.:
Bana kalırsa 3 büyük şehirden birinde okuduktan sonra üniversite o kadar da öneml değil,tabi notlarının iyi olması koşuluyla.Notların ÇOK iyi olursa,üniversitede aktifsen ve yüksek lisans için gerekli sınavlardan iyi puan alırsan güzel bir üniversiteden mastera kabul almaman için bir neden göremiyorum.Bana gelince,ben de 3 büyük şehirden birinde özel bir üniversitede psikoloji bölümünü kazandım . :)Bu arada İstanbul,Ankara gibi yerlerdeki danışmanlık merkezlerindeki psikologların özgeçmişine bakarsan üniversitenin o kadar da önemli olmadığını görürsün. :) Bir mezun olduğu okula bakıyorsun bir de çalıştığı yere şaşıp kalıyorsun.Tabi kendilerini çok geliştirmişlerdir sertifikalar , eğitimlerle. Sen de dur durak bilmeden stajlarla,eğitim ve sertifikalarla sürekli bilgilerini taze tutup kendini daha da geliştirirsen üniversitene çok takılmaz.İşin %15-%20si üniversitede geri kalan TAMAMEN senin elinde.
Anladim :) insallah ankara istiyorum bende nasipse ruyalarima girmeye basladi artik :) tercih lilistede bende sadece psikoloji yazicam öyle gorunuyor en iyi yapabilecegim is bu sanirim. Coook tesekkur ederim insallah bi gun meslektas oluruz :)

Anladim :) insallah ankara istiyorum bende nasipse ruyalarima girmeye basladi artik :) tercih lilistede bende sadece psikoloji yazicam öyle gorunuyor en iyi yapabilecegim is bu sanirim. Coook tesekkur ederim insallah bi gun meslektas oluruz :)

Rica ederim ne demek,istediğin zaman istediğini sorabilirsin.Çalışmalarında başarılar :)

Back