• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologlar

merhaba arkadaşlar :( burda meslekî danışma da yapsak doğru olur mu :17:
tırnak yeme ve yutma sorunuyla ilgili neler yapılabilir? açıkçası nötr dinlemek için çok zorlandım ve anlatan kişi çıktıktan sonra fena oldum.. :14: ilk defa karşılaştım, yeniyim.. danışana nasıl yardımcı olabilirim? sanırım okb grubuna alınacakmış bu davranış :44: bu arada yöneticilerden burayı dışarıya kapalı yapmalarını istesek nolur? etik davranmak istiyorum ama bazen engel olamıyorum, anlatasım geliyor, biz de insanız ya :14:

ne zamandan beri yiyor acaba? başlangıcı önemli bence bu tür davranışların..

birde çocuk olsa çizelge yöntemiyle çalışılabilir; çizelge sonuna ödül koyarak :44: ama sanırım üniversiteli birinden bahsediyorsun krizsavar .. bazen büyüklere de çizelge yöntemi uygulanabilir..

ne zamandan beri yiyor acaba? başlangıcı önemli bence bu tür davranışların..

birde çocuk olsa çizelge yöntemiyle çalışılabilir; çizelge sonuna ödül koyarak :44: ama sanırım üniversiteli birinden bahsediyorsun krizsavar .. bazen büyüklere de çizelge yöntemi uygulanabilir..

20 yaş üstü canım ve kendini bildi bileli yiyormuş, eskiden ayak parmaklarını da yermiş :44: okb yöntemlerini buna nasıl uyarlayabilirim ona bakmam lazım sanırım. ama uzun uzadıya nasıl dinlicem bilmiyorum kişiyi. hiç böyle olmamıştım:50:

20 yaş üstü canım ve kendini bildi bileli yiyormuş, eskiden ayak parmaklarını da yermiş :44: okb yöntemlerini buna nasıl uyarlayabilirim ona bakmam lazım sanırım. ama uzun uzadıya nasıl dinlicem bilmiyorum kişiyi. hiç böyle olmamıştım:50:

çocukluğundaki anne ve baba nasıldı onu dinleyebilirsin bir daha ki seansta. kainat boşluk kabul etmez. mutlaka içindeki bir boşluğu doldurmak için bu davranışı geliştirmiştir. eğer bu "boşluk" her neyse bunu bulabilirsen, o boşluğu onunla doldurabileceğini görür ve alışkanlığını bırakabilir.

ben de haziranda mezun oluyorum :) ama çok korkuyorum. iyi bir üniversiteden mezun olacaüım(i.ü) fakat yine de işsiz kalma endişem çok yüksek. hep beraber bir araya gelip dertleşsek keşke :)

Back