- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.694
- 133
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Aradan baya bi zaman geçince tek basima ilerleme kaydedemedim maalesefOnların verdiği ödevleri yapmayınca süreç ilerlemiyor. O yüzden olabilir ya da yorgundur ya da tarzı öyledir. Psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman kızmaz, çare sunmaz. Sadece yollar gösterir, sonuclarini gösterip tercih yapmanızı saglar.
Her şeyi kişisel algılamayın. Öyle olsa bile babanızın oğlu değil, hayatınızda bugün var yarın belki yok. Takmaya degmez. Ayrıca şartları sağlayıp devlete de gitmenizi tavsiye ederim belki o daha iyi gelir.
Geçmiş olsun
Bulunduğum yerde bunun disinda baska bir psikolog vardi ve onunda bir kaç yakınından duyduğuma gore sorunları vardi kliniği kapattı diye biliyorumişler iyice çıkmaza girip depresyonun dibinde çözüm aramaktansa önceden ufak ufak terapiye gitmek bence de çok akıllıca; ben de öyle yaptım ve gerçekten faydasını gördüm. ben doğru terapisti bulana kadar dört kişiye gittim, birer ikişer seans sevmedim vazgeçtim. bulunduğunuz yerde bu psikologdan başka hiç mi alternatifiniz yok? Tamam verilen ödevleri yapmak önemli de yapmayınca suratlanması filan kabul edilebilir şeyler değil. hatta çoğu zaman o ödevleri yapmamak terapiye ayak diremek de zaten ruhsal sıkıntılar yüzünden kaynaklanıyor; yani sıkıntın yüzünden yapamadığın şeyler yüzünden surat çekip trip yiyeceksen zaten niye psikoloğa gidesin ki. bence şartları zorlayıp başka birini deneyin. seans odası benim hayatta en rahat ettiğim kendimi en savunmasız bıraktığım yer; orayı doğru seçmek lazım. bir alternatif olarak yakın bir ilçe ya da kentte ayda iki sefer de gidebilirsiniz bilemedim
Inanın burda başka bi alternatif yok yani baska özel yok devlet hastanesinde mesai saatleriyle uyumsuz şehitin çıkışı gibi bir yerde hastane aracında yok haftada yarim gun bunun için izin almak zorunda kalırım is yerininse yardimci olmayacağına eminimİcinize sinmediyse gitmeyeceksiniz bu kadar basit. Arastirin mutlaka vardir baska alternatifler. Ben zorlu bir sürecten sonra psikiyatriste gidiyorum. Psikolog eş zamanlı devam edecektim, adamla son gorusmemden sonra ihtiyac duymadim. Birkaç cümlesi beni iyi etti diyebilirim. Anlatiyorum iste derdimi ya desmond sen benimle dalga mi geciyorsun felsefe mi yapiyorsun dedi tatli sert bir tavri vardi. Babacan bir yaklasimla kendi hayatindan ornekler verdi. Yani sunu demeye calisiyorum; siz ona surat cekmek ya da azar isitmek icin gitmiyorsunuz. Kimse kusura bakmasın. 600-700 lira veriyorsam bana gerektigi gibi yaklasmak zorunda. Yorgunsa o gun hasta kabul etmesin. Bana ne? Zaten derdim dagı asmis, bir umut gidiyorum orada da surat cekicem hadi oradan derler adama. Yani ugrasma bence. Baska yerler dene. Ben de bu doktoru bulana kadar 3-4 yer gezdim mesela. En sonunda heh bu dedim. Paranizla rezil olmayin...
Haftada bir terapi mi? Buradakiler ayda bir anca çağırıyor.Aradan baya bi zaman geçince tek basima ilerleme kaydedemedim maalesef
Açıkçası ben bayram öncesinde randevu almıştım sonra o gününün yoğun oldugunuyanlislikla randevu verildiğini ama o günün akşamında alabileceğini söylemişti bende yorgun olabileceğini dusundum nihayetinde hepimiz insaniz robot değiliz ben o gün kendisinin yorgunluğundan dolayı kendimi iyi ifade edemeyeceğimi söyleyip uygun bi zamanda gelebileceğini söyledim bugun uygunmuş ama doğrusu gittiğimde yorgun gordum kendisini sanirim yogun calisiyor cunku bendem oncs ve sonrada danksani vardi.Bunsan kaynaklı olabilir diye dusundum.
Devlet hastanesi maalesef mesai şartları acısından uygun değil malum onlarda düzenlerine gore randevu veriyorlar ben her hafta gidemem ve onların verdiği saatlerdede mesajdayım hem hasta ne şehrin çıkışında bendede araç olmadığı için haftada yarim gun gider ve is yerinin izin vereceğini sanmıyorum
Devlet hastanesinde haftada 1 cagiriyordular hatta ben kendimi iyi hissettiğimi terapiyi bırakmak istedigimi söylediğimde o zaman 2 haftada bir yapalım demişti.Bildigim kadarıyla psikologlar doktorların hasta sayısına gore fark aldıkları gibi bi farkta almıyorlar ona rağmen böyle ilgili davranışı mesleğinin hakkını verdiğini düşündürdü banaHaftada bir terapi mi? Buradakiler ayda bir anca çağırıyor.
Bende öyle mi yoksa ben mi kendimi ifade edemedim gitmek mi doğru yoksa girmemek mi onun kafa karisikligindayimArkadasinizla kimyasi uymus ama sizle uymamis olabilir 3den fazla gitmeyin eger size faydali olmayacagini dusunuyorsaniz, neticede her yigidin yogurt yiyisi farkli onun tarzi size uymamis olabilir
Muhtemelem buda vardi ama soru sormaları yada yönlendirmeleri hep yargılar tarzda geldiAslinda sunu soylemek istemis olabilir. Tum bu sorun diye gorduklerin olmasaydi mutlu olacak miydin?
Hayir.
Seni icsel olarak rahatsiz eden seye yonlendirmek istemis.
Atiyorum birisine montun kotuymus dersin kafasina takar durur digeri umursamaz sorun bile gormez, muhtemelen sizi uzen sebeplerin kaynagini buldu ama size farkettirmeye calisiyor
Estağfurullah ne orda nede başka bir yerde para verdimse bu şekilde davranmasını beklemiyorum gibi bir düşünceye kapılmamMesela burada bile ciddiye alinmadiginizi hissetmistiniz muhtemelen cocukken aileden yeteri kadar ilgi gormediniz, yok sayildiniz, simdi parasini verdiginiz ilginin bile yerine ulasmamis olmasi sizi uzmus.
Toplum icerisinde kendinizi degersiz hissediyorsunuz cunku anneniz ya da babanizin gozuyle bakiyorsunuz kendinize.
Ama bunu size kesfettirmek istemis psikolog cunku pat diye soylerse sizin egonuz AMA OYLE DEGIL diye baslayacak ben degerliyim beni sevdiler gibi gibi.
Bence psikologunuz sorununuzu anlamis devam etmelisiniz
Çevre illere gitmek icinde isten izi almak gerek o şansımda yokYakın illere baktın mı? Ben de negatif hisse kapılsam gerilirim saçma olmuş. Tekrar gitmezdim sanırım. Niye kafanı yoruyorsun yorgun mu? şu mu bu mu? Çevre illerde mutlaka vardır. Ayda 2 olur en fazla zorlarsın şartlarını. Üzülme
Bende öyleyim ot restorant is yeri arkamdan benden kaynaklı birileri yorulmasın istiyorumBunlar kok inanclar bende kendimde fark ediyorum. Insan kaldigi otel odasini kat gorevlisine yuk olmamak icin temizleyip cikar mi :) ulan dedim parasini verdigim ilgiyi bile kabul edemiyorum.
En temelinde ailenizi affetmeniz yatiyor, affedip kendi sinirlarinizi belirleyip o sekilde ilerlemelisiniz.
Anneniz de annesinden o sekilde gormustur yargilamamak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?