Psikiyatri doktorum..

Ayrıca bizzat şahit olduğum ve sıkıntı yaşadığım hastalık ve tedavi için yazdığım şeye, öyle şey olmamıştır hiç bir doktor yazmaz diye gelirseniz alacağınız üslup tabii ki budur.
Sonuçta siz oldu dediğim şeye olamaz diyen sizsiniz, sizin yaklaşımınızla ben uyduruyor oluyorum.
O yüzden siz bana yaklaşımınızdan dolayı ne hak ettiyseniz onu aldınız.

Acikcasi doktorların ne olduğu umrumda bile değil zira doktor değilim
Aramızda neden anlasamayalim
Diyorum ki hafif veya orta seyirli depresyon gibi şikayetlerde hasta beyanı esas alınır
Arkadaş diyor ki kendini anlatamayacak seviyede mani ataklari gozlene hastalarda aileye sorulur hastalarda ongoru yoktur.
Ve inanin bu da dmsv kriterlerinde var aileye sormak
Aslında ne yazdigimiz açıklamaya gerek kalmayacak şekilde açık neden anlayamadiniz ki acaba
Gayet farklı şeylerden bahsetmisiz

Canim lutfen durumun ciddi degilse psikiyatra gitme, psikologa git. Cunki sorunlariniza konusarak ve akil alarak yardim almak istiyorsaniz psikiyatrist size bu durumda yardimci olamaz... sizi dinler ve size ilac yazar sadece, ilac kullanmak sorunlarinizi cozecek mi peki sizce? Yoksa konusarak cozmek mi daha cok yardimci olacak size? Buna karar verin ilk once ona gore bu iki uzmandan birine gidiniz :)

dr.un göz muayenesi dediği bir muayene çeşidi vardır. hastaya bakar genel hal ve tavırlarından konuşmalarından da kendi kendine beyan veremeyeceğini anlarsa aileye yakınlarına başvurur. bunu doktor takdir eder. tartışacak bişi yok bence. konu sahibi arkadaşım, böyle doktor tarafından terslenmiş gibi olmuşsun. ben olsam bu bana da güven vermezdi. şımarık ukala bi dr olduğunu düşünürdüm ki bu branşta güven vermesi çok önemli. o yüzden henüz tedavi başlangıç aşamasındayken kesip başka bir dr arayışına girmenizde fayda var bence

bana arayıp sorman normal geldı farklı bransı olan doktorumu defalarca aradıgımı bılırım
ama bu dönemde esın korunsa sen d. kontrol haplarını bıraksan recetelıler yeterınce agır gelıcek zatn sana

Evet biraz kırıcı olmuş insan rahatsız olduğu dönemlerde daha hassas oluyor sizde haklısınız.
Bence takılmayın fazla nihayetinde dr artık günde kaç kişiyle uğraşıyor o hastadan bıkıyor başka hastalardan çıkarıyor.
Siz iyi olmaya odaklanın.

Aynen katılıyorum.
Arayan hastayla konuşmicaksan neden doktor oldun kardeşim derler adama.

fiziksel olarak başka rahatsızlığınız var mı bakıldı mı
benim de böyle olduğum bir dönem vardı aşırı mutsuzdum sürekli yorgundum asırı sinirliydim gözünün üstünde kaşın var diye milletle kavga ediyordum başka bir vesile yaptırmış olduğum kan tahlilinden tiroid hastası olduğum ortaya çıktı su an düzenli ilaç kullanıyorum ve ruh halim eskisine göre cok iyi sinirlilik hali falan kaşlmadı
bence siz ona da bir baktırın
bir de psikiyatrist son çaredir bana göre en son çözüm bulamazsanız gidilmeli siz sondan başlamıssınız

1 ay once detayli kan taramasi yapildi hic bir sıkıntı yok... ben durumumun piskolojik oldugunu biliyorum yasadiklarimdan ötürü... doktor degistirecegim yorumunuz icin teşekkürler..

Eğer bu şekilde telefonda hallederseniz parayı nereden kazanacağım diye düşünmüş bence.
Bir sonraki seans icin zaten gun vermisti.. bende ikinci telde kendisine aciklamada bulundum hocam ilk aradigimda midemin acisindan ikinci sorumu unuttum kusra bakmayin diye hani benim onu surekli aramayacagimi anlasin diye ama bu sekilde bir konusma gecti aramizda.

10 dakikada kendimde olan belirtileri anlattim depresyonu gosteriyormus.. zaten muayne suresi 30 dakikaydi ben daha erken ciktigimi dusunuyorum ki disarida eşim bekliyordu oda erken ciktigimi soyledi.. bilemedim en iyisi baska bir doktora gitmek.
psikiyatri doktoru 30 dakika falan hasta bakmaz o yalandır 10 dakika da teşhisi kor ya da gerekiyorsa başka hastalıkla ilintili test ister hemen ilaç yazar konuşma yapmazlar fazla o psikoloğun işidir ya da yatılı hastaysanız hastanede biraz daha fazla uzun sürer muayene türkiye de durum budur avrupayı bilemem

Aynen katılıyorum.
Arayan hastayla konuşmicaksan neden doktor oldun kardeşim derler adama.
Cherry bir doktor telefon numarasını hastalara veriyorsa bilesin ki günde en az 7-8 kez hastalar tarafından, bir o kadar da danışılan hastalar için iş arkadaşları tarafından aranıyordur, herhangi bir saatte... Bu hastaların çoğu konu sahibi gibi naif bir şekilde aramıyor. Özellikle o hassas dediğiniz psikiyatri hastaları. Doktor olduk da ALO CANIM SIKILDI hattı olmadık.
Konu sahibinin anlattığı kadarı ile aramaları pek can sıkıcı değilmiş, gerekli imiş. Ancak sizin de sık sık arayacağınızı düşünüp genel bıkkınlığını yansıtmış. Hem de doktor muayenesine hazırlıklı gitmeli, kafanızda soruları toparlamak lazım. Geçmiş olsun.

Annenizin muayenesi trajik olmuş, o konuda yorum yapmayacağım.
Yine de bir hasta yakını olarak lütfedip(!) öldürmediğiniz için müteşekkirim. Ne güzel, demek buna da hakkınız vardı...
5 kere de arasa bakacak öyle mi? Dadı ile mi yoksa bir ruh sağlığı çalışanı ile mi görüştüğünüze karar vermelisiniz.

Öğretmenim gecenin bir yarısı arayanı odev soranı. Sizi yakın gördüm deyip aile problemine akıl danisanina kadar:) 18. Yılım daha hiçbirini terslemisligim yok. Doktor hele hastayla uğraşıyor. Artı gerekli olmuş aramissiniz. Hiçbir luxumsuzluk yok. Gayet ölçülü dozunda sormussunuz. Doktor değiştirin bence de. Psikiyatrist de olsa iletişim öğrenmesi lazım öncelikle. Bütün mesleklerin tabi.

Eger acil bir durum yoksa neden arayayım üstelik
Bir kere ararım ikinci aramaya utanirim
Üstelik en yakın sağlık danismanlarimiz eczacilar.
Konu aciliyeti yok ve iki kere üst üste aranıyor
Sen aklındaki soruları toparlayip tek seferde soramiyorsan ben bunu kibarca reddedince mi suçlu oluyorum

Hadi arada bir kaç gün olsa neyse ama gerçekten çok komik ve rahatsız edici bu şekilde.

Görev taniminin dışında olan şeyleri yapmak zorunda değil
Kimse de bu yüzden o zaman doktor olmasaydı deme hakkına sahip değil .

Konu sahibi de iki kez aradığı için mahçup olmuş. Mahçup olacak bir şey yapmamış olmasaydı mahçup olmazdı zaten. Büyük bir kabahat de değil ama bunu bertaraf etmek için "Parasını versen yapardı. Doktor değil mi yapacak. Psikologsa çekecek." gibi yaklaşımlar aslında toplumun tuhaf yaklaşımını örnekliyor.

Kesinlikle kabahat değil
Doktor tolere de edebilirdi bana sorsa doktor, ben aklına takılmış bu sefer de cevapla sonra güzel bir dille bu kadar sık aramamasini söyle derdim
Ama doktor sanki mecbur olduğu işi yapmamış gibi o zaman doktor olmasaydı söyle böyle
Ne münasebet para veriyorsak mesai saatleri içinde verdiği hizmeti satın aliyoruz o saatler için para veriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…