How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Psikiyatri doktorum..

Kesinlikle kabahat değil
Doktor tolere de edebilirdi bana sorsa doktor, ben aklına takılmış bu sefer de cevapla sonra güzel bir dille bu kadar sık aramamasini söyle derdim
Ama doktor sanki mecbur olduğu işi yapmamış gibi o zaman doktor olmasaydı söyle böyle
Ne münasebet para veriyorsak mesai saatleri içinde verdiği hizmeti satın aliyoruz o saatler için para veriyoruz
Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.
Bu telefon vermek ya da vermemek meselesi o kadar tartışmalı bir konu ki bu yüzden... Erişilebilir olmak iyi mi kötü mü bilemiyorum. Doktor telefon numarasını vermese iki defa aranmayacak ve kimseyi terslememiş olacaktı. Ama konu sahibi de sorularının cevabını alamamış olacaktı.
Yüksek muayene ücretlerinden yakınıyor insanlar. Aynı zamanda serbest çalışan avukatlara, mimarlara ödenen yüksek meblağlardan da. Fakat nedense kimse bir işte az tecrübeliye, az isim yapmışa razı değil. Çünkü herkes "her şeyin en iyisine layık"; her şeyin en iyisini sunacak olan meslek erbabı hariç, nedense? Miktarı önemli değil para cepten çıktığı an tüm kaprisleri çekmeye mecbur(!) karşınızdaki. Hatta "hiç para ödemediyseniz aldığınız hizmet de görevli de kıymetsizdir" anlayışı var ki bayılıyorum.

Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.
Bu telefon vermek ya da vermemek meselesi o kadar tartışmalı bir konu ki bu yüzden... Erişilebilir olmak iyi mi kötü mü bilemiyorum. Doktor telefon numarasını vermese iki defa aranmayacak ve kimseyi terslememiş olacaktı. Ama konu sahibi de sorularının cevabını alamamış olacaktı.
Yüksek muayene ücretlerinden yakınıyor insanlar. Aynı zamanda serbest çalışan avukatlara, mimarlara ödenen yüksek meblağlardan da. Fakat nedense kimse bir işte az tecrübeliye, az isim yapmışa razı değil. Çünkü herkes "her şeyin en iyisine layık"; her şeyin en iyisini sunacak olan meslek erbabı hariç, nedense? Miktarı önemli değil para cepten çıktığı an tüm kaprisleri çekmeye mecbur(!) karşınızdaki. Hatta "hiç para ödemediyseniz aldığınız hizmet de görevli de kıymetsizdir" anlayışı var ki bayılıyorum.
Diğer ülkeleri bilemem ama slovakyada gördüğüm kadarıyla telefonla doktora ulaşmak gibi bir şey yok

Randevu için en basit şey bile olsa 3 4 ay beklemek gerekiyor
Doktor günde 20 hastanın üstünde bakmıyor haliyle muayene süreleri ona göre oluyor

Biz de 20 hastaya bir kaç saatte bakmak zorunda

He şu var avrupada hekimler türkiyede hasta azarlayamaz bu da türkiyede çok

Özet olarak hasta ve doktor olarak saygı duymuyoruz karşi tarafa

Eger acil bir durum yoksa neden arayayım üstelik
Bir kere ararım ikinci aramaya utanirim
Üstelik en yakın sağlık danismanlarimiz eczacilar.
Konu aciliyeti yok ve iki kere üst üste aranıyor
Sen aklındaki soruları toparlayip tek seferde soramiyorsan ben bunu kibarca reddedince mi suçlu oluyorum

Hadi arada bir kaç gün olsa neyse ama gerçekten çok komik ve rahatsız edici bu şekilde.

Görev taniminin dışında olan şeyleri yapmak zorunda değil
Kimse de bu yüzden o zaman doktor olmasaydı deme hakkına sahip değil .

Gece acil hasta varsa doktorlar yataklarından kalkıp gidiyorlar. Yolda kaza görürlerse yardım etmeliler. Bu işin vicdani yükümlülüğü olduğu kadar, bu mesleğin gereği de. Doktorlar insanlara yardım etmek için varlar. Eğer itibarı ve kazancı yüksek bir mesleği yapıyorum dicekseniz o zaman bu mesleğin tüm yükümlülüklerini yerine getirmek zorundasınız. Gece hastaya giderken yakınan kalp cerrahı hiç gördünüz mü? Yaptığınız mesleğin gereği için yakınamazsınız.

Konuya gelince eğer hastaya mesleki merakla yaklaşmazsanız, ben bunu nasıl tedavi edicem diye ciddi ciddi düşünmezseniz pffff randevusu bitse de ben de kahve içsem modunda takılırsınız. Hastalar hakkında yazdığınız şeyler profesyonellikten çok uzak. Onları tedavi etme derdiniz yok, parayı bırakıp gitsinler işte derdiniz var gibi duruyor.

Diğer ülkeleri bilemem ama slovakyada gördüğüm kadarıyla telefonla doktora ulaşmak gibi bir şey yok

Randevu için en basit şey bile olsa 3 4 ay beklemek gerekiyor
Doktor günde 20 hastanın üstünde bakmıyor haliyle muayene süreleri ona göre oluyor

Biz de 20 hastaya bir kaç saatte bakmak zorunda

He şu var avrupada hekimler türkiyede hasta azarlayamaz bu da türkiyede çok

Özet olarak hasta ve doktor olarak saygı duymuyoruz karşi tarafa
Muayene süreleri eleştirilmiş bu konuda da. Kesinlikle katılıyorum efendim, kim 5 dakikada hasta bakmak ister? İzmir'deki psikiyatristlerin yaptıkları eylemlerle kazandıkları "10 dakika muayene süresi" hakkını buraya haber yapmalıymışım.
Bizde hasta-doktor ilişkisi bi' değişik. Hizmetçisine seslenir gibi"canım şu ilaçları yazıver" diyen hastaya babasının oğlu gibi "otur kalk, üstünü çıkar" diyen doktor da müstehak mıdır bilemedim. İkisine de karşıyım.

Gece acil hasta varsa doktorlar yataklarından kalkıp gidiyorlar. Yolda kaza görürlerse yardım etmeliler. Bu işin vicdani yükümlülüğü olduğu kadar, bu mesleğin gereği de. Doktorlar insanlara yardım etmek için varlar. Eğer itibarı ve kazancı yüksek bir mesleği yapıyorum dicekseniz o zaman bu mesleğin tüm yükümlülüklerini yerine getirmek zorundasınız. Gece hastaya giderken yakınan kalp cerrahı hiç gördünüz mü? Yaptığınız mesleğin gereği için yakınamazsınız.

Konuya gelince eğer hastaya mesleki merakla yaklaşmazsanız, ben bunu nasıl tedavi edicem diye ciddi ciddi düşünmezseniz pffff randevusu bitse de ben de kahve içsem modunda takılırsınız. Hastalar hakkında yazdığınız şeyler profesyonellikten çok uzak. Onları tedavi etme derdiniz yok, parayı bırakıp gitsinler işte derdiniz var gibi duruyor.
Ben doktor değilim neden öyle bir derdim olsun ?

çok haklısın 350 ila 380 tl den başlıyor özelde psikiyatr muayene fiyatları 10 dakika da alıyor bu parayı ve hastaya dokunmuyor bile .doktorluk ve öğretmenlik övveri gerektiren iki meslek bence biri insanın yetişmesine ya da yetişmemesine en büyük etki ediyor diğeri de adı üstünde sağlık bir hata geri dönüşü olmayan sonuç demek bu meslekler bence daha yüksek ücretlendirilmeli ama iş güvenceleri sonsuz olmamalı denetlenmeliler ve öğrenci ve hastalar tarafından puanlanmalılar hepsi bırlıkte degerlendırılıp işe devam edıp etmeyeceklerine karar verilmeli sözleşmeli olmalılar yani kadrolu değil

seker gibi dagitiyor ilaclari
sirf para icin olmayan hastaliklar bile üretiliyor
bu sistem böyle calisiyor ne yazikki
olmayan hastayi hasta ediyorlar ilaclarla halbuki konusma terapisi ile cözülebilir sorunlar bile varken ortada
hani büyücülere giden ve büyülendim ve neyim var diyen insanlari nasil kandirirlar evet sende büyü var diye ve üfürür onu bunu yap derler para alirlar onun bir üstü de bu ilac lobisi dir :KK14: saka gibi ama gercek..

neyse konu telefondu ..ama telefonla alakasi yok cunku size sizi dinleyecek konusma terapisi uygulayacak iyi bir psikolog lazim zaten gittiginiz psikiyatrist sizi kaale bile almamis. ki zaten onun isi sadece ilac yazmak. eger iyi bir psikiyatriste denk gelseydiniz sizi ilk önce psikologa yönlendirirdi.. size on dk icinde teshis koymazdi.
Aslinda böyle ruh hastalari vicdansiz insanlari gen havuzundan atmak lazim. Cunku insanlara verdikleri zarar öyle böyle degil. Vicdanlarini nasil susturuyorlar cok merak ediyorum.

Nasıl ki bir hastalık teşhisi yapıldığında ,ikinci bir doktora sorma gereği duyuyoruz , ruhumuz içinde bunu yapmalıyız. Verilen ilacı hemen kullanmak yerine başka bir doktora da sorulmalı. Leblebi gibi antidepresan veriliyor.
Kullanmakta bırakmakta çok zor bu ilaçları.
..
Doktorun tavrida normal geldi.

@Defnehannn2 mesai kavramından ve alınan hizmetin sınırlarından bahsetti. Yazdığın örnekte bu çerçevede geçerli mesela. Yatağından kalkıp gideceği gün bellidir. İcap nöbeti günleri bellidir, karşılığında -bence buna değmeyen- gecelik 30-40 lira gibi bir ücret alır. İcap nöbetinde çağrıldığında da paşa paşa uykusundan kalkar hastaneye gider. Tam eve gelir bir daha çağrılır falan... E icap nöbeti ayda 5 gün ila 30 gün olabiliyor. Bu hastanedeki doktor sayısına bağlı. Aga 30 gün 30 gece neyin merakı? Sabır denebilir, görev sorumluluğu denebilir. 30 gece boyu merakla giden varsa da önünde saygıyla eğiliyorum. :D
Ha bu arada alakasız olacak ama yolda kaza görürsek artık yardım edemeyecekmişiz :( Gezi'de yardım eden doktorlara dava açtılar. Ahahahah gülüyorum acınacak halimize.

Annenizin muayenesi trajik olmuş, o konuda yorum yapmayacağım.
Yine de bir hasta yakını olarak lütfedip(!) öldürmediğiniz için müteşekkirim. Ne güzel, demek buna da hakkınız vardı...
5 kere de arasa bakacak öyle mi? Dadı ile mi yoksa bir ruh sağlığı çalışanı ile mi görüştüğünüze karar vermelisiniz.

Benim yaşadıklarımı yaşayın sonra konuşalım.....

çok haklısın 350 ila 380 tl den başlıyor özelde psikiyatr muayene fiyatları 10 dakika da alıyor bu parayı ve hastaya dokunmuyor bile .doktorluk ve öğretmenlik övveri gerektiren iki meslek bence biri insanın yetişmesine ya da yetişmemesine en büyük etki ediyor diğeri de adı üstünde sağlık bir hata geri dönüşü olmayan sonuç demek bu meslekler bence daha yüksek ücretlendirilmeli ama iş güvenceleri sonsuz olmamalı denetlenmeliler ve öğrenci ve hastalar tarafından puanlanmalılar hepsi bırlıkte degerlendırılıp işe devam edıp etmeyeceklerine karar verilmeli sözleşmeli olmalılar yani kadrolu değil
Önerdiğiniz denetleme yöntemleri yanlış ve asıl hukuksuzluklara davetiye çıkarır nitelikte. Hastalar, kendi istedikleri tedaviyi veren doktoru seviyorlar. Bu yüzden çoğu doktor münakaşaya girmek yerine gereksiz de olsa hastanın istediği "seron"u basıp geçiyor. Oysa hasta her zaman haklı değildir, kendisi için doğru olanı bilgisi ile tayin edemez. Bu iş "müşteri her zaman haklıdır"a döner, hatta döndü bile.
Sözleşme de kötü muameleye değil, muayene süresini uzatmak için eylem yapan anarşiklere(!) çözüm olur ancak.

Benim yaşadıklarımı yaşayın sonra konuşalım.....
Yazdıklarınız ne kadar zor zamanlar geçirdiğiniz hakkında ipucu veriyor. Buradan çok üzüldüm, yerinizde olmayı elbette istemezdim. Yine de kullandığımız ifadelere dikkat edelim.

Önerdiğiniz denetleme yöntemleri yanlış ve asıl hukuksuzluklara davetiye çıkarır nitelikte. Hastalar, kendi istedikleri tedaviyi veren doktoru seviyorlar. Bu yüzden çoğu doktor münakaşaya girmek yerine gereksiz de olsa hastanın istediği "seron"u basıp geçiyor. Oysa hasta her zaman haklı değildir, kendisi için doğru olanı bilgisi ile tayin edemez. Bu iş "müşteri her zaman haklıdır"a döner, hatta döndü bile.
Sözleşme de kötü muameleye değil, muayene süresini uzatmak için eylem yapan anarşiklere(!) çözüm olur ancak.
siz de haklısınız maalesef halkta eğitimsiz ve empatisiz çoğu zaman davranış bozuklukları sergiliyorlar hastaneler de çözümsüz kalacak bu sorunlar galiba yine

seker gibi dagitiyor ilaclari
sirf para icin olmayan hastaliklar bile üretiliyor
bu sistem böyle calisiyor ne yazikki
olmayan hastayi hasta ediyorlar ilaclarla halbuki konusma terapisi ile cözülebilir sorunlar bile varken ortada
hani büyücülere giden ve büyülendim ve neyim var diyen insanlari nasil kandirirlar evet sende büyü var diye ve üfürür onu bunu yap derler para alirlar onun bir üstü de bu ilac lobisi dir :KK14: saka gibi ama gercek..

neyse konu telefondu ..ama telefonla alakasi yok cunku size sizi dinleyecek konusma terapisi uygulayacak iyi bir psikolog lazim zaten gittiginiz psikiyatrist sizi kaale bile almamis. ki zaten onun isi sadece ilac yazmak. eger iyi bir psikiyatriste denk gelseydiniz sizi ilk önce psikologa yönlendirirdi.. size on dk icinde teshis koymazdi.
Aslinda böyle ruh hastalari vicdansiz insanlari gen havuzundan atmak lazim. Cunku insanlara verdikleri zarar öyle böyle degil. Vicdanlarini nasil susturuyorlar cok merak ediyorum.
Doktor ne vicdansizlik yapmış ?

siz de haklısınız maalesef halkta eğitimsiz ve empatisiz çoğu zaman davranış bozuklukları sergiliyorlar hastaneler de çözümsüz kalacak bu sorunlar galiba yine
Hastanelere puan sistemi geldi hala var mı bilmiyorum
Ameliyat başına puan alıyorlar ona göre döner sermayeden para alıyorlar

Ameliyat gerekmeyen durumlarda bile ameliyat yapıyorlar
Bizim insanımız da sever ya hasta olmayı
Şöyle iyi doktor böyle hemen ameliyat etti filan

Bir başkası oldukça ustadir bir bakışta anlar diğeri pek bilmez kitap filan araştırır
O iyi sanilir

Karnımda sırtımda bacagimda filan kırmızı lekeler çıkmıştı böyle madeni para büyüklüğünde doktora gittik
İşte hemen örnek aldı o parcadan
İşte diğer arkadaşlarını çağırdı "kitabi bilgi göstermek için " başımda 5 tane cildiye doktoru aaa filan diye baktılar
Doktor işte kitap açtı bilmem ne yaptı yarım saat beni inceledi "mesleki merakla"
Tedavi uyguladı ama 1 sene kurtulamadim ondan hiç bir işe yaramadi kremler

Başka bir doktora gittim adam söyle sadece bir baktı karnımdakine bunun onunla alakası yok şu kremi kullan diye gönderdi muayene belki 3 dakika anca sürdü

Ben 1 ay sonra o lekelerden kurtuldum
Hala diğer doktorun parça aldığı yerin izi var karnimda

Şimdi ben birine meraklı ,heyecanlı ilgili diyebilirim
Birine de ay 3 dakika muayene etti ne kullanicam onun ilacını diyebilirdim

Bazen sandigimizdan farklı oluyor

Bir başkası oldukça ustadir bir bakışta anlar diğeri pek bilmez kitap filan araştırır
O iyi sanilir

Karnımda sırtımda bacagimda filan kırmızı lekeler çıkmıştı böyle madeni para büyüklüğünde doktora gittik
İşte diğer arkadaşlarını çağırdı "kitabi bilgi göstermek için " başımda 5 tane cildiye doktoru aaa filan diye baktılar
Doktor işte kitap açtı bilmem ne yaptı yarım saat beni inceledi "mesleki merakla"

Başka bir doktora gittim adam söyle sadece bir baktı karnımdakine bunun onunla alakası yok şu kremi kullan diye gönderdi muayene belki 3 dakika anca sürdü

Çok güzel anlatmışsınız.
Meraklı garibanlar da atlastan bakmışlardır ne yapsınlar. Dermatolojide tüm hastalıklar birbirine benziyor. Tanı atlastan baka baka konuyor. 4000 tane hastalık var bana göre hepsi aynı görünüyor. :) E bilene, gözü alışmışa başka tabii.

Çok güzel anlatmışsınız.
Meraklı garibanlar da atlastan bakmışlardır ne yapsınlar. Dermatolojide tüm hastalıklar birbirine benziyor. Tanı atlastan baka baka konuyor. 4000 tane hastalık var bana göre hepsi aynı görünüyor. :) E bilene, gözü alışmışa başka tabii.
Bir de soz konusu psikiyatri yüzde 70 hasta beyanına bağlı kalmak zorunda kalinan bir bölüm .babam da böyledir istiyor ki o gelince tüm hastane esas durusa geçsin
Doktor ona kansersin, 3 aylık ömrün kaldı desin
En kotusunu söyleyen doktor bulana kadar dolaşıriz
Sonra ilaçlar başka zararlar verince hop doktora suç atmaya başlarız
Doktorsunuz sanırım Allah yardimciniz olsun =)

Bence ozele gidin 10dakikada insan mi taninir.Uslubu cok yanlis bence ya.Ama eczaciyada danisabilirsiniz bu tarz sorulari aklinizda bulunsun

Bir de soz konusu psikiyatri yüzde 70 hasta beyanına bağlı kalmak zorunda kalinan bir bölüm .babam da böyledir istiyor ki o gelince tüm hastane esas durusa geçsin
Doktor ona kansersin, 3 aylık ömrün kaldı desin
En kotusunu söyleyen doktor bulana kadar dolaşıriz
Sonra ilaçlar başka zararlar verince hop doktora suç atmaya başlarız
Doktorsunuz sanırım Allah yardimciniz olsun =)
Her insanın huyu başka :) Teşekkür ederim.

O iyi sanilir

Konuyu baştan sona okumadım fakat yorumunuza katılıyorum. Doktorum on yaşımdan beri tedavimde, psikolojik desteğimde her şekilde benimle oldu. Sokakta yatanlar için kalacak yer buldu, saymakla bitmeyen güzellikler yaptı bana ve çevresine. Bundan önceki Amerika'dan ün yapmış olan doktorum ise bizden bir ev parası istemiş (devlet hastanesi fakat kendisi özele yönlendiriyor) üstelik tedavi yanlışmış. Yani direk ölüme gönderecek ya da hayal kırıklığına... Tabi doktor var, doktor var. İnsan var, olamayan var... :KK14:

Back