Anladım. Bence sen psikoloğa öncelik ver. Çünkü bu sinirlilik durumlarının pek kontrol edilemez ve hayatının akışını bozan şeyler olduğunu söylemiyorsun. Ben her zaman psikiyatri ilaçlarının son başvuru mercii olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kullandığın ilaç hafif olmasına rağmen 25 yaş altında intihar vakalarını artıran bir ilaçmış. Bu sadece bir örnek. Sinirliyim, içime kapanığım, hep ağlıyorum, uyuyamıyorum gibi sebeplerle başka çözüm yolları aramadan hemen başlanılacak şeyler değil.
Eşinle otur iyice konuş. Senin sinirlendiğinde kendini kontrol edemediğini düşündüğünde sana karşılık vermek yerine sonradan üzüldüğünü, söylediklerinin ve bağırmanın sonradan pişmanlık yarattığını sakince hatırlatsın, anlayış göstersin sana. Sen de kendini daha fazla kontrol etmeye çalış. Kızdığın şeyleri anında söyleme. Sakin bir anında söyle, sakinleştiğinde daha iyi analiz edersin seni gerçekten sinirlendirecek bir şey mi yoksa sinir harbi yaşadığın için mi kızıyorsun. Veya eşine bağırmaya başladığında ayrı odalara geçin, sen sakinleşene kadar.