How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Psikiyatri doktorum..

Bana sorarsanız depresyon hastalarinin daha cok konusmaya ihtiyaci var cunki konusamadigimiz icin durum bu hali aliyor
Sahiden ayni durumu yasamis biri olarak sizi anliyorm
Ben zaten doktorun 2. Ay verdigi ilaclari kullanmafim 3.ay devam etmek istemedigimi zaten kendisi anladi psikologa yonlendirdi

Ben psikologa gittigimde kendisi keske psikiyatriyi direk bırakmasaydiniz dedi biz baslayalim sonuc alamassak sizi tekrar psikiyatri doktoruna yonlendiricem dedi Allaha cok sukurde gerek kalmadi

6 aydir falan gorusuyorum bircok konuda sahiden cok yol katettim diyebilirim benim sansimda iyi bir psikologa denk gelmekti

Birde ne alakasi var diyebilirsiniz ama yani benim kulturume yakin bi insan memleketlerimiz falan her ne olursa olsun ben bununda arti kazandirdigini dusunuyorum cunku olaylari sizin cercevenizden bakip yorumlamasi daha kolay oluyor sahsen gittigim psikiyatri uzmaniyla hicburzaman yasadigim bu sorunlari konusamazdim

Bu arada sunuda ilave etmek isterim ben devlet hastanesine gidiyorum maddi gucum yok sahiden olsaydida ozeli dusunmezdim cunku ozellerde hasta yada danisan degilde musteri gibi goruldugumuze inaniyorum ki bircok yerdede boyle
Pardon bilmedigim icin soruyorum gercekten cehalet olarak devlette piskolog var mi... varsa bende ilaca gerek oldugunu düşünmüyorum konusrak rahatliyacagima inaniyorum..

Doktorlar teşhis koymuyor ki. Ben depresyondayım diyorsun ve depresyon ilacı yazıyor. Hasta kendini biliyor mu, durumunun farkında mı, bunun önemi yok. Doktora istediğin ilaç için belli şeyler söyle iki dakikada yazdırırsın. Kendini bilmeyen hastalar var. Mesela bipolar bozukluğun atak evresindeki bi hasta doktora depresyondayım deyip bir depresyon ilacına başladığında ne olur düşünsenize. Yakınen gördüm neler olabiledeğini. Başkasına zarar verme durumuma kadar gidebiliyor yanlış yazılan ilaç. Doktorların hastanın bir lafına göre ilaç yazmasının önüne geçilmeli.

Yeni sınıf antidepresanların yan etkileri eskilere göre hafif diye böyle önüne gelene yazıyorlar heralde. Tabiri caizse ayaküstü lafladığı insana ilaç yazıyor adam. Ben çok karşıyım, asla kullanmazdım o ilacı. Çok haklısınız her iki kişiden biri antidepresan kullanıyor. Bilse kullandığı ilacın beyninde nerelere ulaştığını, hangi siniri uyardığını iki kere düşünürdü. Çok ciddi bir durum bu.

Pardon bilmedigim icin soruyorum gercekten cehalet olarak devlette piskolog var mi... varsa bende ilaca gerek oldugunu düşünmüyorum konusrak rahatliyacagima inaniyorum..
Estağfurullah bende bilmiyordum sonradan ogrendim evet tum devlet hastanelerinde psikolog var insallah iyi birine denk gelirsiniz diyeyim

Ben sunu diyeyim benim psikologa gittigimi bi kiz kardesim birde yakin arkadasimdan baska kimse bilmez bazen tanidiklar nazenine ne olmus falan diyorlar hayatimda cesaret edemedigim bir cok seyi degistirdim tamam hersey hallolmuyor cozume kavusmuyor ama bircok noktada yaptigim hatalari yapmiyorum

Ornek artik insanlarin beni kullanmasina musaadem yok yeri geldi hayatimdan cikardigim insanlar oldu hic yapamam derken

Aşiri sinirlilik hali ki bu benim birikimimden oluyor bunu biliyorum tahammul seviyem kalmadi herseye bir anda patliyorum her seyi gectim 16 aylik kizim var ona yansitmak istemedigim icin gittim.. depresyon dedi zedprex verdi.
Her şeye patlıyorum diyorsun mesele neye patlıyorsun nasıl patlıyorsun ne oluyor tam olarak? Bir de ne zamandır var ne zaman başladı?

Doktorunuzun sizden başka hastaları ve seansları olduğunu düşünürsek, zırt pırt tek soruyla aranmaya bence normal bir tepki vermiş. Gayet de kibar dile getirmiş bunu. Evet, bir derdiniz, sorunuz varsa doktorunuzu ararsınız da, bu şekilde 1 tek soruluk gün içinde birden fazla kez aramalar da abes. Dalga geçer gibi. İlaçla ilgili bazı sorularınızın cevaplarını ilaçların prospektüslerinde zaten bulabilirsiniz.

Her şeye patlıyorum diyorsun mesele neye patlıyorsun nasıl patlıyorsun ne oluyor tam olarak? Bir de ne zamandır var ne zaman başladı?
Mesela eşime surekli evde ony oyle yapma boyle yap diye çıkışiyorum... aramizda ufak sorunlar olsa bile ben buyuk tepkiler veriyorum.. kizim yaramazlik yapsa ki cocuktur yapar tahammul edemiyorum artik..bunlari dogumdan sonra artik gozume gozume batmaya basladi son 7 8 aydirda boyleyim

Doktorunuzun sizden başka hastaları ve seansları olduğunu düşünürsek, zırt pırt tek soruyla aranmaya bence normal bir tepki vermiş. Gayet de kibar dile getirmiş bunu. Evet, bir derdiniz, sorunuz varsa doktorunuzu ararsınız da, bu şekilde 1 tek soruluk gün içinde birden fazla kez aramalar da abes. Dalga geçer gibi. İlaçla ilgili bazı sorularınızın cevaplarını ilaçların prospektüslerinde zaten bulabilirsiniz.
Ama dedigim gibi ilacin recetesini zaten aldigim dakika okudum benim soyledigim sikayetler yazmiyordu.. dogum kontrol ilaci ile kullanmamin ilac etkisini azaltip azaltmayacagini bilmedigim icin ve recetede de yazmadigi icin ikinci kez aramak zorunda kaldim..

Mesela eşime surekli evde ony oyle yapma boyle yap diye çıkışiyorum... aramizda ufak sorunlar olsa bile ben buyuk tepkiler veriyorum.. kizim yaramazlik yapsa ki cocuktur yapar tahammul edemiyorum artik..bunlari dogumdan sonra artik gozume gozume batmaya basladi son 7 8 aydirda boyleyim
Anladım. Bence sen psikoloğa öncelik ver. Çünkü bu sinirlilik durumlarının pek kontrol edilemez ve hayatının akışını bozan şeyler olduğunu söylemiyorsun. Ben her zaman psikiyatri ilaçlarının son başvuru mercii olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kullandığın ilaç hafif olmasına rağmen 25 yaş altında intihar vakalarını artıran bir ilaçmış. Bu sadece bir örnek. Sinirliyim, içime kapanığım, hep ağlıyorum, uyuyamıyorum gibi sebeplerle başka çözüm yolları aramadan hemen başlanılacak şeyler değil.
Eşinle otur iyice konuş. Senin sinirlendiğinde kendini kontrol edemediğini düşündüğünde sana karşılık vermek yerine sonradan üzüldüğünü, söylediklerinin ve bağırmanın sonradan pişmanlık yarattığını sakince hatırlatsın, anlayış göstersin sana. Sen de kendini daha fazla kontrol etmeye çalış. Kızdığın şeyleri anında söyleme. Sakin bir anında söyle, sakinleştiğinde daha iyi analiz edersin seni gerçekten sinirlendirecek bir şey mi yoksa sinir harbi yaşadığın için mi kızıyorsun. Veya eşine bağırmaya başladığında ayrı odalara geçin, sen sakinleşene kadar.

Bu sorunlar için illa ki psikiyatri gerekmiyor ki.Belki sorununuzun nedeni başka.Ben hipotiroidi hastasıyım.İlacımı düzenli kullanmazsam sinir yapıyor bende.Önce psikiyatriye değil de nörolojiye gitseniz ,bence daha doğru olurdu.Sinirli olmaya sebep hastalığınız var mı,öğrenmiş olurdunuz.

Bence normal değil. Beni de hergun defalarca aynı kişi arayabiliyor, akşam aradiklari da oluyor acil durumlarda. Kimseye böyle yaklaşmadim. Hep bu benim isim yardımcı olacağım tabi ki dedim. Sen havadan sudan sohbet etmek amaçlı aramiyorsun, hastasın ve derdin var. Tabi ki dinleyecek seni, yardımcı olacak. Hemde bu bir psikiyatrist yani. İnsanların en çok ihtiyaç duydukları, panikle sarıldıkları insanlar 1- doktorları 2- avukatları. Bu meslekleri bilerek sececeksin. Masa Bası işi değil bu meslekler. Mesai bitince senin de işin bitmiyor devlette değilsen bu alanlarda.

Anladım. Bence sen psikoloğa öncelik ver. Çünkü bu sinirlilik durumlarının pek kontrol edilemez ve hayatının akışını bozan şeyler olduğunu söylemiyorsun. Ben her zaman psikiyatri ilaçlarının son başvuru mercii olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kullandığın ilaç hafif olmasına rağmen 25 yaş altında intihar vakalarını artıran bir ilaçmış. Bu sadece bir örnek. Sinirliyim, içime kapanığım, hep ağlıyorum, uyuyamıyorum gibi sebeplerle başka çözüm yolları aramadan hemen başlanılacak şeyler değil.
Eşinle otur iyice konuş. Senin sinirlendiğinde kendini kontrol edemediğini düşündüğünde sana karşılık vermek yerine sonradan üzüldüğünü, söylediklerinin ve bağırmanın sonradan pişmanlık yarattığını sakince hatırlatsın, anlayış göstersin sana. Sen de kendini daha fazla kontrol etmeye çalış. Kızdığın şeyleri anında söyleme. Sakin bir anında söyle, sakinleştiğinde daha iyi analiz edersin seni gerçekten sinirlendirecek bir şey mi yoksa sinir harbi yaşadığın için mi kızıyorsun. Veya eşine bağırmaya başladığında ayrı odalara geçin, sen sakinleşene kadar.
Doktora 10 dakikada teşhis koydu diye eleştiri yapıyorsunuz
Burada bir kaç mesajla ilaç kullanmasini sonraya ertelemesini oneriyorsunuz

Psikiyatri çok ileri durumlar haricinde hasta beyanına bağlı bir bölümdür
Açıp bakamazlar kafatasinin içini

Konu Sahibi ilk araman tamam ama ikinci araman gerçekten rahatsız edici olmuş doktor haklı olarak önünü kesmek istemiş

Yanı benıde sureklı arasa birisi bende terslıyebılırım .s Siinirli bi yapım var :oops:

Iyi geceler bayanlar... bugun yasadigim olay aklima takildi paylasmak istedim acaba ben mi cok alinganim yoksa hakli miyim? Diye... ilk defa piskyatira gittim ve depresyonda oldugumu ilac kullanmam gerektigini soyledi vs neyse bugun ilaci ilk defa ictim bende aşiri şekilde mide yanmasi yapti nefes borum falan artik yangidan nefes alamayacak hale geldim neyse doktorumu aradim danistim o aciyla doğumkontrol ilaci ile kullanmamin bi etkisi olup olmadigini sormayı unuttum... yaklaşik 3 -4 saat sonra tekrar arayip midemin acisindan ikinci sorumu sormayi unuttugumu soyledim ve sordum.. aldigim cevap "d.kontrol hapi ile alabilirsin ama her detayi boyle arayip telde halledemeyiz " cevabiydi benim bu usluba moralim bozuldu tabiki cunku seans sirasinda bunlari bana aciklamadin ki ben ilk defa piskyatr deneyimi yasadigim icin aklima gelmedi diğer sorunlarimdan dolayi.. cok uzattim biliyorum velhasil bu cevap beni doktora karşı negatif yapti.. sizce alinganlik mi yapmisim yoksa doktorun tavri biraz abes mi?

Çok kaba bir doktormuş maalesef günümüzde var bunlardan,
Nedense insanlar doktorları arayamıyorlar insanları bir sindirmişler bu tavırlarından dolayı !!
Her dakika rahatsız etmiyorsun sonuçta mecbur kime danışacan etiketin doktor yani !
Buarada profil resmine bir gülümseme attım hani iyiymiş ;)

Son yaşadıklarımdan sonra psikiyatristlere olan inancım bitti artık
Adama beni mide doktorum yönlendirdi, her ilacı alamam yazacağınız ilacın mideme dokunmaması lazım diye yarım saat derdimi anlattım, verdiği ilacın yüzünden neredeyse mide kanaması geçiriyordum, özeli devleti fark etmez bi halttan anlamıyorlar, beğenmedikleri psikologların gözünü seveyim.

Sinirlilik hali zordur mutlaka psikolog desteği de almalısınız fakat psikiyatriye gidince doktorun ilaç yazacağını herkes bilir. Psikiyatrist bu, ilaç yazar.. Antidepresanların farklı yan etkileri var, vücut alışıncaya kadar 3-5 gün böyle sıkıntılarınız olabilir. Zedprex ağır bi ilaç değildir, çok yan etkisi de yoktur.. Sakinlik ve enerji verir..
Daha ilk günden doktoru iki kere arayınca normal olarak bunun hep böyle olacağını düşünmüştür. O da insan, onunda farklı farklı ruh halleri vardır mutlaka.. İlacı kullanmaya devam edin bence.. Hayatın akışı ve monotonluğu sizi etkiliyor olabilir.. Farklı şeyler yapmaya çalışın..

İlk psikiyatrist randevusu kisa olur zaten. Soru sorar teshisi koyar ilaci verir yollar. Bidahaki seanslar daha uzun oluyor,sana sorular sormaya basliyor, seni uzen seyleri anlatiyor. Ama yinede saatlerce degil max 20dk. Konusmak istiyosan psikologa gitmelisin

Doktorlar teşhis koymuyor ki. Ben depresyondayım diyorsun ve depresyon ilacı yazıyor. Hasta kendini biliyor mu, durumunun farkında mı, bunun önemi yok. Doktora istediğin ilaç için belli şeyler söyle iki dakikada yazdırırsın. Kendini bilmeyen hastalar var. Mesela bipolar bozukluğun atak evresindeki bi hasta doktora depresyondayım deyip bir depresyon ilacına başladığında ne olur düşünsenize. Yakınen gördüm neler olabiledeğini. Başkasına zarar verme durumuma kadar gidebiliyor yanlış yazılan ilaç. Doktorların hastanın bir lafına göre ilaç yazmasının önüne geçilmeli.
Mani atağındaki insana Nasıl antidepresan yazacaklar Allah'ınızı severseniz ya onlar 1 km öteden kendilerini belli ediyorlar zaten :)
Sadece söylemeyle kimse ilaç yazmaz.
Şikayetlerini anlatırsan doktorlar genel durumuna, hareketlerine göre değerlendirir ve gayet tanı koyabilir, DSM V kriterleri diye bişey var.

Back