Estağfurullah bende bilmiyordum sonradan ogrendim evet tum devlet hastanelerinde psikolog var insallah iyi birine denk gelirsiniz diyeyim
Ben sunu diyeyim benim psikologa gittigimi bi kiz kardesim birde yakin arkadasimdan baska kimse bilmez bazen tanidiklar nazenine ne olmus falan diyorlar hayatimda cesaret edemedigim bir cok seyi degistirdim tamam hersey hallolmuyor cozume kavusmuyor ama bircok noktada yaptigim hatalari yapmiyorum
Ornek artik insanlarin beni kullanmasina musaadem yok yeri geldi hayatimdan cikardigim insanlar oldu hic yapamam derken
Doktora 10 dakikada teşhis koydu diye eleştiri yapıyorsunuz
Burada bir kaç mesajla ilaç kullanmasini sonraya ertelemesini oneriyorsunuz
Psikiyatri çok ileri durumlar haricinde hasta beyanına bağlı bir bölümdür
Açıp bakamazlar kafatasinin içini
Konu Sahibi ilk araman tamam ama ikinci araman gerçekten rahatsız edici olmuş doktor haklı olarak önünü kesmek istemiş
İbret alın o halde =) veya örnek daha çok işinize yarar.
O ajitasyon yapanların sorunu
Üzgünüm ama hafif ve orta şiddetli vakalarda sözlü beyana göre teşhis yapılır.
Ben ajitasyonla ilaç alıp öluyorsam bu doktorun suçu değil benim salakligim
Doğal secilim üstelik faydali bile
Gen havuzundan kendimi çıkarmış olurum
Baska yerlerde sistem farkli mi bilmiyorumda burda direk gidiyorsun sonraki randevulari kendisi veriyor sanirim diger yerlerdede oyledir cunku psikologlarin sekreterleri olmuyor randevularida kendileri veriyorlarPeki nasıl gidiyorsun, direk randevu alıp başlayabilir musun yoksa psikiyatri nin veya aile hekiminin falan mı yönlendirmesi gerekiyor
Merhaba fozgeb nasılsın ?İnşallah doktor degilsindir canım ya. Allah düşürmesi diyelim Bu anlayışda ki doktorlara. Doğal seçilim sana da uğrar belki :))
Peki beni muayne sirasinda dogum kontr hapi ile kullanmamin yada baska ilaclarla kullanmamin sıkıntı olup olmayaacak sekilde aydinlatmadi nette ve recetede de yazmiyor.. bende kullanmayip hamile mi kalsaydim.. doktora sormadan nasil ogrenebilirdim..
Ozele gittim hastahneyi aradim odasina bagladilar.özele mi gittiniz? doktoru cep telefonundan mı aradınız yoksa muayenehaneden mi?
Ikinci aradigimda aciklama yapmistim zaten.. hocam ilk aradigimda midemin acisindan sormam gereken soruyu unutrum kusra bakmayin demsitim..bence 2 kez üst üste arayınca kadın biraz panik olmuş sen sürekli telefonla arayacaksın diye ondan baştan tepkisini koymuş. Sen bir dahaki gittiğinde açıklamanı yap. Normalde telefonla rahatsız etmemem gerekötiğini biliyorum ama o an sormayı unuttugum bazı sorular vardı o yuzden .. diye
Ozele gittim hastahneyi aradim odasina bagladilar.
Hayir sormadim kendi sıkıntılarimi anlatırken zaten duygukarmaşasi icindeydim biraz agladim hatta o yuzden aklima gelmedi.Muayene sırasında sordunuz mu ?
Benim hocaya karşı bir on yargim olustu yani sanki bundan sonraki gorusmelerdr rahat olamayacak gibi hissediyorum o yuzden degistirip iyi doktor arastirmasi yapip baska bir doktoru dinlemek oyle karar vermek istiyorum.anladım. içinize sinmiyorsa doktorunuzu değiştirin. her branşta hekime güven çok önemli ama psikiyatri de 2 kere daha önemli bence. elbette hasta aklına takılanı soracak, kaldı ki daha ilk gidişinizmiş. bu doktorda tahammülsüzlük var gibi. değiştirin en iyisi.
Iyi geceler bayanlar... bugun yasadigim olay aklima takildi paylasmak istedim acaba ben mi cok alinganim yoksa hakli miyim? Diye... ilk defa piskyatira gittim ve depresyonda oldugumu ilac kullanmam gerektigini soyledi vs neyse bugun ilaci ilk defa ictim bende aşiri şekilde mide yanmasi yapti nefes borum falan artik yangidan nefes alamayacak hale geldim neyse doktorumu aradim danistim o aciyla doğumkontrol ilaci ile kullanmamin bi etkisi olup olmadigini sormayı unuttum... yaklaşik 3 -4 saat sonra tekrar arayip midemin acisindan ikinci sorumu sormayi unuttugumu soyledim ve sordum.. aldigim cevap "d.kontrol hapi ile alabilirsin ama her detayi boyle arayip telde halledemeyiz " cevabiydi benim bu usluba moralim bozuldu tabiki cunku seans sirasinda bunlari bana aciklamadin ki ben ilk defa piskyatr deneyimi yasadigim icin aklima gelmedi diğer sorunlarimdan dolayi.. cok uzattim biliyorum velhasil bu cevap beni doktora karşı negatif yapti.. sizce alinganlik mi yapmisim yoksa doktorun tavri biraz abes mi?
Dedigim gibi 1 kere aramaniz normal ama çok kısa araliklarla ikinci aramayi herkes hoşgörmeyebilirHayir sormadim kendi sıkıntılarimi anlatırken zaten duygukarmaşasi icindeydim biraz agladim hatta o yuzden aklima gelmedi.
Bende mide ile alakali bir sıkıntı yok bu gune kadarda yaşamadim dun ilaci almam ile midemin alev almasi bir oldu.. yan etki olarakta mide yanmasi yazmiyordu recetede o yuzden aradim.. aradigimda ise d. Kontrol hapinida soracaktim ama midemin acisindan sormayi unuttum.. ki muayne sirasinda şu ilaclar ile etkilesime girer yada bi ilac kullaniyor musun demedi bende kendi duygu yogunlugumdan dolayi o sirada aklima getirip soramadim.Muayene sırasında sordunuz mu bunları ? Doğum kontrol vs
Eger sonradan aklınıza geldiyse çok saçma, doktor sizin çocuk düşünüp dusunmediginizi bilemez öyle bir zorunlulugu yok siz soracaksiniz
O zaman yarın ağrı kesici alın yine arayın bununla kullanılır mi
Ertesi gün spirale karar verin öyle arayın
Başka bi hasta mide ilacı kullanmaya başlasın öyle arasın
Mantıklı mi bu ?
Soruları reçeteye verdiğinde soracaktiniz anlamadiginiz yer olduysa
Yani guven sarsilmasi da değilde bundan sonraki gorusmelerimiz on yargili olacak benim açimdan o yuzden hem onun hem kendi vaktimden calmaya gerek yok.. yorumunuz icin teşekkür ederim.Dedigim gibi 1 kere aramaniz normal ama çok kısa araliklarla ikinci aramayi herkes hoşgörmeyebilir
Başka birini araştırın guveniniz sarsilmistir
İbret alın o halde =) veya örnek daha çok işinize yarar.
O ajitasyon yapanların sorunu
Üzgünüm ama hafif ve orta şiddetli vakalarda sözlü beyana göre teşhis yapılır.
Ben ajitasyonla ilaç alıp öluyorsam bu doktorun suçu değil benim salakligim
Doğal secilim üstelik faydali bile
Gen havuzundan kendimi çıkarmış olurum
Birbirinizi beğenmeniz hoş da siz önce aranızda bi anlaşın. Biriniz hastanın beyanına göre ilaç yazılır diyor, diğeriniz hastalar hasta olduğunu anlamaz ailesiyle konuşmak şart diyor. Sonra diğeriniz hastanın manik olduğu bi kilometre öteden anlaşılır diyor. Neyse. Ha bu anlattığım örnek tek değil. Yengemin de başına geldi. İki kayıp yaşadı. Hırçınlık ve fazla dışa dönüklüğü oldu. Ona da depresyon ilacı yazıldı. O da çığrından çıktı ve başka doktora gidince ilacın ters verildiği anlaşıldı.Tabi ki aileyle de görüşecek yani psikotik bozukluğu olan hastaların içgörüsü yoktur, hasta olduğunu anlayamazlar.
Mani hastası Nasıl depresyon taklidi yapabiliyor Allah aşkına ya.
Ayrıca üslubun berbat nerenden atıyorsun bilmiyorum ama kibliyorum seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?