Psikiyatri doktorum..

dr un haklı ama seninde şu cevabı vermen lazımdı seanslarda kafamda soru işareti bırakmazsanız aramam zaten.

ilaçlarını düzenli kullan. geçmiş olsun

Değil mi =)

Neden konuşmadı diyorlar bir de
Zaten muayene süresi 10 -20 dakika arasıdır
Dms v 295 kodlu hastayı,manik 4 ,tekrarlayan manik 0 kodlu hastayı
Hafif depresyon hastasindan ilk bakışta bile ayırt edebilirler ne ilacı =)

10 dakikada kendimde olan belirtileri anlattim depresyonu gosteriyormus.. zaten muayne suresi 30 dakikaydi ben daha erken ciktigimi dusunuyorum ki disarida eşim bekliyordu oda erken ciktigimi soyledi.. bilemedim en iyisi baska bir doktora gitmek.
dr değişikliği yapmayın devam edin. onlar anlıyorlar

Evet evet bi siz biliyorsunuz. :) Atak dönemindeki yaşlı hastamız psikiyatriye depresyondayım diyor ve depresyon ilacı alıyor, bu ilaç üzerine hastamız ciddi saldırganlıklarla hastaneye yatıyor. Tedavi oluyor bir süre ve çıkıyor Ben de bunlar hiç olmamış gibi şeyimden atıyorum. O yüzden biz siz biliyorsunuz ya, tamam haklısınız.
Ha ayrıca psikiyatri doktorları nedense hastanın anlattıkları ve durumundan ziyade bizim anlattıklarımıza göre teşhis koyuyor. Biz anlatınca he tamam şu o Zaman diyorlar. Hastanın durumuna göre bir şeyi yok sanan da oldu şizofren sanan da oldu. Tabi doktorlar miiikemmeldir, ben haddimi aştım biraz kusura bakmayın.

Ayıramayan doktorlar da mevcut. Bugün bile iki ajitasyonla doktordan ilaçsız çıkan insan yok. Hatta herkes gidip bir şey söylediğinde ilaç alıyor. Siz de kakara kikiri ayol canım olur mu öyle şey. İbretlik gibisiniz. :)

Ya bu adamın günde 20 tane hastası olsa minimum, her biride sen gibi günde 2 defa arasa telefonu susmaz herhalde.

Bi iş için para veriyorsunuz diye, o işi yapanı satın aldığınızı düşünmeyin. Sadece o iş için öngörülen saatleri satın alıyorsunuz. Madem öyle önceden hazırlık yapıp öyle gitseydiniz, erken çıkmasaydınız.

Yok öğretmenlik kutsal, yok doktorluk kutsal. O adamlar insan değil sanki.

Tabi ki aileyle de görüşecek yani psikotik bozukluğu olan hastaların içgörüsü yoktur, hasta olduğunu anlayamazlar.
Mani hastası Nasıl depresyon taklidi yapabiliyor Allah aşkına ya.
Ayrıca üslubun berbat nerenden atıyorsun bilmiyorum ama kibliyorum seni.

Selamlar ben de ilk psikiyatriye gittim özele gitmiştim adam bir saat konuştu benimle zaten öncesinde 100 soruluk bir test veriyorlar önüne baya konuştu ve çok düşük dozlu bir ilaç yazdı tek bir ilaç ve pskoloğa yönlendirdi onunla da bir saat konuştuk bana kartını verdi istediğim zaman aayabileceğimi söyledi ikisi de çok tatlı insanlardı beni ilk görüşmede bile çok rahatlattılar ama ben daha sonrasın da ilaca kullanmak istemedim şimdi sadece pskolog gayette iyiyim Allaha şükür

İbret alın o halde =) veya örnek daha çok işinize yarar.
O ajitasyon yapanların sorunu
Üzgünüm ama hafif ve orta şiddetli vakalarda sözlü beyana göre teşhis yapılır.
Ben ajitasyonla ilaç alıp öluyorsam bu doktorun suçu değil benim salakligim
Doğal secilim üstelik faydali bile
Gen havuzundan kendimi çıkarmış olurum

özele mi gittiniz? doktoru cep telefonundan mı aradınız yoksa muayenehaneden mi?

Hayy agzin bal yesin... bide panik atak falan olup arasaymisim surekli demekki tele bakmayip beni daha cok bunalima sokacakmis.. ben değiştiriyim doktorumu en iyisi
Degistir, once insana saygi duysunlar. Doktor olmuşlar diye insanlara istedikleri gibi davranma hakki verilmiyor.

bence 2 kez üst üste arayınca kadın biraz panik olmuş sen sürekli telefonla arayacaksın diye ondan baştan tepkisini koymuş. Sen bir dahaki gittiğinde açıklamanı yap. Normalde telefonla rahatsız etmemem gerekötiğini biliyorum ama o an sormayı unuttugum bazı sorular vardı o yuzden .. diye

Peki beni muayne sirasinda dogum kontr hapi ile kullanmamin yada baska ilaclarla kullanmamin sıkıntı olup olmayaacak sekilde aydinlatmadi nette ve recetede de yazmiyor.. bende kullanmayip hamile mi kalsaydim.. doktora sormadan nasil ogrenebilirdim..

Muayene sırasında sordunuz mu ?

Ben erken cikmadim kendisi sureden kesip bitiriyoruz dedi... ayrica ilk defa geldigimi once kendisine mi yoksa piskologami gitmem gerektigini bilmedigimi durumuma gore yonlendirmesini istedim.. ilac ile alakali recetede yazanlari soyledi benim şikayetlerim baskaydi recetede yazmıyordu sorularimin cevaplarini doktorumu aramadan ogrenemezdim.

Muayene sırasında sordunuz mu bunları ? Doğum kontrol vs
Eger sonradan aklınıza geldiyse çok saçma, doktor sizin çocuk düşünüp dusunmediginizi bilemez öyle bir zorunlulugu yok siz soracaksiniz
O zaman yarın ağrı kesici alın yine arayın bununla kullanılır mi
Ertesi gün spirale karar verin öyle arayın
Başka bi hasta mide ilacı kullanmaya başlasın öyle arasın
Mantıklı mi bu ?
Soruları reçeteye verdiğinde soracaktiniz anlamadiginiz yer olduysa

Canim ilacı bırak başka bir psikiyatriste git. Bir de depresyona girme sebebin nedir? Bir terapistten de destek alirsan yanında daha da iyi olur.

Adama bu arada cok gıcık oldum. Adamın telini gönder bana arayip sen ne biçim doktorsun diye kızayim. :))

Yani anlamıyorum doğum kontrol hapiyla bir etkisi olur mu diye sormak için randevu mu alman gerekiyormuş. Keske sorsaymissin bu soru icin randevu mu alsaydim diye. Zaten o adamin sana ilac vermeden once öyle hangi ilaçları kullandığını sorması gerekiyor.

O zaman telefonunu niye veriyor? Vermesin zorla mi alıyor hastalar. Bu sorular için veriyorlar.

Bir de ilaçlara başladıktan bir müddet sonra bırakmak da öyle kolay olmuyor. O sebeple guvendigin iletisiminin iyi oldugu bir doktor ve doğru teşhis ile hareket etmek gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…