Çok teşekkür ederim canım:) Bende bu takımı daha doğrusu Prouna markasının ürünlerini sirkecideki bir yerde görmüştüm.. o zaman özel indirime girmişti.. ama adam her gidişimde ayrı fiyatlar verdi.. Kısaca esnaf ayağı yaptı diyebilirim.. Eminönünde ve sirkecide ki esnaflardan gerçekten çok indirimli alabiliyorsun ama bazen de kime ne denk gelirse şeklinde fiyatlar verdikleri için işin aslı astarı nedir diye düşünüyorsun. İçim çok rahat etmedi ordan alışveriş yapmaya..
Ben bakırköyde begart diye bir züccaciye mağazası var ordan aldım.. annemde hep ordan alışveriş yapar, toplu alımlarda oldukça indirim yapıyorlar.. birde alınan hizmet daha samimi ve tatmin edici geldi ben onu tercih ettim yemek takımı sirkecidekine göre 50 tl daha pahalı da olsa da:) yanlız ben aryıldızın tencere ve çatal bıçak takımınıda aldım.. o yüzden toplu birşeyler aldığım için epey bir indirim yaptılar.. Ben yemek takımını 2350 TL ye aldım sanırım, başka şeyler daha aldığım için fiyatını tam net hatırlayamıyorum.. Ama normalde 2850 ye satılıyor sanırım..
Ama benim sana tavsiyem bütçen yetiyorsa prouna, royal bone china, noritake ya da narumu markalarından birini al.. inan ben tüm markaları talan ettim hepsini elime aldım, inceledim, modellerini kıyasladım, benim zevkime en uygun olan ve gözüme en kaliteli gelenin bu olduğuna karar verdim.. Diğer arkadaşların yorumlarına bakarsam hiç de yanlış bir karar vermediğimi düşünüyorum:) Zaten sende bu markaları yan yana gördüğünde farkı anlayacaksın..
Çok uzattım biliyorum ama sana yardımcı olmak açısından bir konudan daha bahsedeyim. Gerçek kemik tozu ürünler kare olarak üretilemiyormuş bilgin olsun, çünkü gerçek kemik tozu çok sağlam ve dayanıklıdır ama form alması çok zormuş. Bundan dolayı kare olarak üretim yapılamıyormuş.. yani royal bone china biz %100 bone chinayız demesine inanma çünkü kare modellerde böyle birşey yok.. ha bu kötü birşeymidir bence değil ama gerçek kemik tozu daha sağlamdır ve daha dayanıklıdır. Bu royal dışındaki yukarda saydığım markaların içinde - hatırladığım kadarıyla- kare takım üretim yapan yok, hepsi yuvarlak. Ben araştırmalarıma kare takım diye başlamıştım ama geze geze yuvarlak takımların daha kullanışlı daha uzun ömürlü ve masa servisi ve görselinde daha kullanışlı olacağını düşündüm..
Henüz kullanmadım ama şimdiden bile çok çok memnunum, tüm tabakları tek tek inceledim hiç bir problemi yok, sadece 2 tabağında çok minicik siyah nokta var, çoğu kimse görmez bile ama ben çeyizlik olduğunu için gidip değiştireceğim.. Zaten garanti belgesi var:) problem yok yani