1 ay önce meme protezi ameliyatı oldum dual plan 425 cc motiva round full meme dokum az vardı ilk iki hafta güzel görünüyordu sonrasında aşagıya inmeye başladılar çok fazla aşagıya indiler memenin üstü boş altı dolu duruyor doktorumlar görüştük fakat egolu bir tavırla net çözümler üretmedi kendi meme derimi keseceğini o zaman protezin yukarıya çıkacağını söyledi ve benim hiç bir bilgim yok araştırdığımda da bulamadım önerilerinizi bekliyorum
1 ay önce meme protezi ameliyatı oldum dual plan 425 cc motiva round full meme dokum az vardı ilk iki hafta güzel görünüyordu sonrasında aşagıya inmeye başladılar çok fazla aşagıya indiler memenin üstü boş altı dolu duruyor doktorumlar görüştük fakat egolu bir tavırla net çözümler üretmedi kendi meme derimi keseceğini o zaman protezin yukarıya çıkacağını söyledi ve benim hiç bir bilgim yok araştırdığımda da bulamadım önerilerinizi bekliyorum
bende aynısını düşündüm silikon göğüs kafesinden büyük fakat doktor bu riski nasıl alıyor anlamadım bana 375 konuşmamıza rağmen 355 cc sıgdıgı için zorlamamış bile. Belli bir çatı ölçü mesafe var sonuçta ancak ilerde 375cc ve üstüne çıkarsın dedi ki şuan iyiki 355 cc diyorum resmen 750 gr eklendi dik durmak daha zorlaştı bu gibi - lerde var .Fotoğrafınıza şimdi dikkat ettim bu implant sizin göğüs yapınız için çok çok büyük, deriniz bu ağırlığı taşıyamamış maalesef. Doktor daha küçük bir implant tercih etmeliydi. benimki 325cc olmasına rağmen aşağı kaydı düşünün. benim de deri kalitem çok zayıftı çünkü.
Motiva için çok iyi bir implant diyorlar ama aslan inanmıyorum. Bende de motiva var benimki de sarkttı. Hemde ileri derecedeEvet dün biraz durumu soruşturdum. Konu hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşayım.
Ne yazık ki hepimiz bu konuda deneğiz. Doktorlar takmadan önce böyle bir durumla karşılaşıp karşılaşmayacaklarını bilmiyorlar. Motiva yeni bir marka (Kosta Riko'da üretiliyor) ve yeteri kadar klinik çalışmalara sahip değil. Bizlere takılan her silikon implant onlar için bir veri niteliğinde. Yani aslında ne olacağını ne Motiva ne de doktor biliyor. Bizlerde sıkıntı çıktıkça onlar da öğreniyorlar.
Bu durum en çok direkt meme dokusu altına yerleştirilen silikonlarda gözüküyor. Normalde buraya yerleştirilen silikonlar bir kapsül oluşturur ve orada sabit kalır. Ama Motiva implantlarda bu kapsül oluşmuyor ve haliyle tutunamayıp silikon aşağı düşüyor. Yeni bir ameliyattan başka da çözümü yok maalesef.
Tekrar ameliyat oldum bende gerçekten çok daha fazla acısı olduben de aynı sorunu yaşadım. benimki mentor marka olmasına rağmen. Bu duruma bottom out deniyor. tamamen deri kaynaklı bir durum. ancak deri kalitesini baz alarak doktorun bu ihtimali hesaplayıp ona göre silikonu yerleştirmesi ve dokulara normalden çok daha sert dikiş atması gerekiyor. Bu sebeple 1,5 ay önce tekrar revizyon oldum. Bu sefer çok daha fazla acıdı. Sanki kaburgalarıma çivi çakmışlar gibi bir his vardı 2-3 hafta boyunca ve maalesef çok fazla dikiş atıldığı için sol mememin tam bağlantı yerinde dikiş enfeksiyonu oluştu ve derimde ufak bi açıklık meydana geldi. Şimdi pansumanlarla orayı kapatmaya çalışıyoruz. Çok can sıkıcı bir durum tek çareniz tekrar ameliyat olmak maalesef.
Resim paylaşabilir misin acabaFotoğrafınıza şimdi dikkat ettim bu implant sizin göğüs yapınız için çok çok büyük, deriniz bu ağırlığı taşıyamamış maalesef. Doktor daha küçük bir implant tercih etmeliydi. benimki 325cc olmasına rağmen aşağı kaydı düşünün. benim de deri kalitem çok zayıftı çünkü.
Tekrar geçmiş olsun doktor dediği gibi deri fazlalığını mı aldı ?Tekrar ameliyat oldum bende gerçekten çok daha fazla acısı oldu
EvetTekrar geçmiş olsun doktor dediği gibi deri fazlalığını mı aldı ?
Çok geçmiş olsun umarım çok kısa zamanda toparlanırsınız
sizde daha önce sarkma car mıydı motiva hangi modeli kullanıldıMotiva için çok iyi bir implant diyorlar ama aslan inanmıyorum. Bende de motiva var benimki de sarkttı. Hemde ileri derecederevizyon olacağım yaz sonu mentor taktırıcam
Bottoming out deniliyorMotiva implantlarda düşme sanırım sık görülen bir durum. İmplant vücuda tutunamayıp aşağı düşüyormuş. Bunu hem doktorlardan hem de bir kaç kişiden daha duydum. Buna pitoz diyorlarmış. Çok geçmiş olsun.
Motiva ile maillestim , implant üretiminde sorun yok diyor ,ama bazi doktorların da motiva kullanmayi bu yüzden kestiğini duydum revizyon için görüştüğüm süreçte , çok özel bir teknikle calismasi gerekiyor dedi birisi , kendi olduğum hastaneye sorunca öyle bir şey yok 3 4 tane yol var zaten özel bir teknik dikiş vs yok falan dediler. bilgisizler bence. Su yazı neymiş nasıl ulaşılır teknigin adı neymiş öğrenip öyle konuşmak lazım bir de.. gerçekten çok yumuşak implantlar ama kimseye önermem.Ben başka bir markada duymadım. Motiva durumun farkındaymış ve doktorlara bununla ilgili motiva implantların aşağı düşmemesi için ameliyatın nasıl yapılması gerektiğine dair bir yazı bile yayınlamış.
şimdi nasılsınız?Tekrar ameliyat oldum bende gerçekten çok daha fazla acısı oldu