Şampuan ve Saç Kremleri Prominoxil şampuan kurtarıcım oldu

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
Herkese merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim uzun zamandır forumu takip ediyorum fakat nedense üyelik açmamıştım, garip. Size uzun zamanlarımı alan bir deneyimimi paylaşmak istiyorum umarım birileri yararını görür.

Yaklaşık 4 yıldır (hergün) düzleştirici kullanıyor(d)um. Bu zamana kadar saçlarımda ne bir dökülme oldu ne de bir yanma gayet sağlıklı saçlara sahiptim , öyle ki saçlarım aslında dalgalı olmasına rağmen herkes düz sanıyordu, o kadar doğaldı yani. 7 ay önce birden saçlarım dökülmeye başladı önce pek dikkate almadım mevsimseldir diye düşündüm ama bu dökülme azalmak yerine gün geçtikçe artmaya başladı ve artık saçımda seyrelmeler görünür hale geldi. Her duştan ağlayarak çıkıyordum öyle çok bir dökülme vardı ki taramaktan korkuyordum. O dönem saçlarım uzundu belki düzelir diye saçlarımı kısacık kestirdim. Ama ne fayda.. Dökülmeler devam etti ve ben forumda da gördüğüm çoğu şeyi denemeye başladım ama bu daha da çok artırdı dökülmelerimi. Bu arada doktor yardımı da aldım tabi ki. Tüm kan tahlillerimi yaptırdım ve hepsi normal sınırlarda çıktı,stres deyip gönderdiler. Artık iyice pes etmiştim. Ta ki yolum Ankara'ya düşene kadar. Ankara 'da gittiğim bir cildiye doktoru da tahlillerimi yaptıktan sonra beni dinledii evet gerçekten DİNLEDİ. Ne zaman başladı neler yaptım bu döneme kadar filan. Sonra bana hepimizin bildiği bepanten , badem yağı .. karışımını verdi. Şampuan olarak da daha önce hiç duymadığım Prominoxil şampuanını önerdi ve bu şampuanı 6 ay boyunca hiç değiştirmeden kullanmamı söyledi ( bu dönem içerisinde o kadar çok şampuan denedim ki ). Bu dönemde ben düzleştirici kullanmayı da bırakmıştım ama saçlarım o kadar kabarıyordu ki mecburen yine de düzşeltirdiğim oluyordu.
bu şampuanı kullanmaya başladığım ilk 1 ay dökülmelerimde ciddi bir şekilde durma oldu. yani eskiden duşta 50-60 saç dökülüyorsa bu 20-30 ye düştü. ve süreli de azalmaya devam etti. Şuan 4 aydır kullanıyorum ve inanın dökülmelerim bitti. en fazla 10 o da en fazla. Yeni saçlarımında çıkması cabası. o küçük saçları o kadar çok seviyorum ki. düzleştiriciyide tamamen çıkardım hayatımdan çünkü artık ne kabarıyor ne de şekilsiz duruyor. Şampuan diğer bitkisel şampuanların yaptığı gibi kurutup kabartmıyor. aksine daha yumuşak yapıyor ve kabartmıyor. saçlarımın dalgalarının böyle güzel olduğunu ben bile bilmiyordum ve artık çevremdekiler saçlarıma övgüler yağdırıyor. o kadar mutlu oluyorum ki :)
şunu diyebilirm ki şampuan tabi ki önemli saçımıza uygun olanını bulmak ve yararını görmek harika ama biliyorum ki çoğumuz düzleştiriyi hergün kullanıyoruz. Ama saçlarımız çığlıklar atıyor haberimiz yok, kullanmaya ara verdikten bir ay sonra saçlar topluyor kendini verilen destek bakımlarla. pişman olmadan vazgeçmemiz gerekiyor bu illetten

son olarak diyebilirm ki dökülmeler için tek önereceğim şampuan budur ve diğerleri gibi de uçuk fiyatı yok.umarım ve umarım işinize yarar. bir kişinin bile işine yararsa çok mutlu olurum :)

bende gecen hafta cildiyeye gittim banada aynı şampuanı önerde 2o liraya eczaneden aldım bıkac gündür kullanıyorum fena değil gibi sevmediğim tek yönü fazla yumuşak yaptı bensert saç sevıyorum :)5 ay bıkmadan kullanabılırım umarım belkı bende senın gibi faydasını görürüm

evet çok yumuşak yapıyor ve ben buna bayılıyorum :) ben çok faydasını gördüm başka şampuana elim gitmez sanırım bir daha :)

Bugün gittiğim bir eczanede bu şampuanı önerdiler.Sanırım Cerrahpaşa'nın tavsiye ettiği bir şampuanmış.Umarım işe yarar ve ben de yolda giderken bile sürekli durdurulup,sırrını öğrenmek istedikleri o eski,sağlılklı,muhteşem saçlarıma kavuşurum. ((

bencede güzel ve bitkisel şanpuan içinde kaplanotu mu öyle bişey varmış aşagıdaki sitede uygun fiyatlı bayağı :)

gitti gidiyor da prominoxil

Son düzenleme:
prominoxil aldım bugün saçlarım yıkadığımda dökülmeye başladı.prominoxil sende işe yaradı mı gerçekten ne kadar süredir kullanınca işe yarıyor saçları gürleştirip dolgunlaştırıyor mu saç tellerini kalınlaştırıp yeni saçlar çıkarıyor mu lütfen cevap verin ve ramazan geldi bu prominoxili hergün iftardan sonra kullansam etki eder mi 6 ay süre sonra saçlarım sağlamlaşıcak mı ? bu benm için çok önemli çünkü ben doktora gitmeden bir arkadaşın tavsiyesiyle aldım.saçlarımın eski sağlığına kavuşucak mı ?

canım ben bu şampuanı doktor tavsiyesı üzerine aldım. bence önce mutlaka bır doktora git değerlerini ölçtür belki bir sorun vardır. ben prominoxil şampuanı yaklaşık 8 ay kadar kullandım ve kullandığım dönemde çok yararını gördüm. saçlarımın dökülmesi durdu ve minik saçlarım çıkmaya başladı. yaklaşık 2 ay kadar önce şampuanı bıraktım başka bir şampuan denemek için :) Ben yararını gördüm ama öyle hemen ilk yıkayışta etki etmez bir ay düzenli kullan zaten fark edersin değişimi. bir de benden tavsiye saçını hergün yıkama 2 gün de bir yıka çok yıkamakta saça zararlı. sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Almamak için kendimi zor tutuyorum bunları okuduktan sonra :/

şimdi ben saç tellerini kalınlaştırıp iyileştirme aşamasında 8 ay kullandım diyelim 8 ay sonra hangi şampuanı kullanıcam düzenli olarak. bu şampuan sürekli kullanıma uygun mu ? sen hangi şampuana geçiş yaptın :) ?

fazla dökülmüyo saçım doktora gidecek kadar yıkanırken dökülüyo elimi saçımla çektiğimde 3 yada 5 tel öyle yani bu normal değil mi ?doktora mı gitmem gerekiyor. demir eksikliği kansızlık var bende. elimi saçımı attığımda 2-3 tel dökülmesi bazen de hiç dökülmemesi normal değil mi ? doktora gitmem mi gerekiyor. doktor tavsiyesi olmadaan alınıp kullanılmaz mı bu prominoxil ?

günde belirli bir sayıda dökülmesi normal sayılıyor zaten çok fazla bir artış varsa sıkıntı var demektir. benim o dönem ciddi seyrelme olmuştu saçlarımda. demir eksikliği zaten saç dökülmesinde çok etkili. doktor tavsiyesi olmadan da kullanılabilir tabi ama ben belki başka bir sıkıntı vardır die doktora görün dedim :)
bu şampuan yeni saçlar çıkarıyor mu ?
bende çıkarmıştı önlerde yeni saçlarım çıkmıştı :)

Almamak için kendimi zor tutuyorum bunları okuduktan sonra :/
güzel bir şampuan bence :)
ben bu şampuanı 8 ay boyunca kullandım saçlarım kendine gelip dökülmeler tamamen durana kadar. bana doktor en az bir 6 ay kullan sonra normal şampuanına geçersin demişti. ben 8 ay sonunda artık sıkıldım ( kokusuz ve kremsiz olması nedeniyle ) ve loreal arginine direnç dökülme karşıtı şampuan aldım. 2 haftadır onu kullanıyorum ve şimdilik memnunum. ama yedekte bir şişe prominoxilım duruyor her ihtimale karşı :)

ben de de demir eksikliği var cnım doktor tahlil yaptırmıstı demir eksikliği çıkmıştı tekrar doktora gitmeme gerek var mı acaba ? bu prominoxil demir eksikliği dökülmesinde de kullanılması uygun mu cnm?düzenli kullanıdığmda saçlarımdaki dökülmeler durur mu acaba? durur inşallah teşekkürler

Son düzenleme:

canım bu zaten bitkisel bir şampuan zararı olacağını sanmıyorum yani. bence bir dene :)

ilk kullandığında saçını yıkadığında sende de dökülme oldu mu ? saçımı yıkadığımda dökülüyor saçım :S ilk kullandığında sende de oldu mu dökülme ?

Kizlar dr bana da prominoxil verdi.ise yarar mi ki acaba.saclarim tutam tutam dokuluyor agliyorum

Kizlar dr bana da prominoxil verdi.ise yarar mi ki acaba.saclarim tutam tutam dokuluyor agliyorum

canım merhaba,

bana da doktor vermişti ve kullandığım dönem dökülmemi durdurmuştu. 3 ay önce başka şampuana geçtim . geçmez olaydım yine saçlarım dökülmeye başladı hem de avuç avuç. şimdi tekrar prominoxil şampuana başladım son 2 yıkamam da dökülmem nispeten daha azdı. bir daha şampaun değişikliği de yapmam

Canim dr bide bana zeytinyagli bir karisim verdi.sanada sampuanin ya inda bisey vermis miydi. Off kel kalicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…