- 14 Temmuz 2021
- 1.591
- 1.077
- 53
- 30
- Konu Sahibi Hamilelikicin
-
Merhabalar bende bugün öğrendim benim değerim 30,65 siz kalabildiniz mi?Merhaba kizlar ben bu siteye yeni kayıt oldum çünkü birilerinden fikir almaya çok ihtiyacım var 7 aydır evliyim korunmadigimiz halde hamile kalmadım bu ay reglimin 3.gunu hastaneye gittim ultrasonda anormal bişey görünmedi hormon tahlilinde prolaktin 37 yüksek olduğunu söyleyip dostinex yazdi bu ilacı kullandıktan sonra hamile kalan varmı lütfen yazar misiniz
Değerim düştü ama maalesef gebelik olmadiMerhabalar bende bugün öğrendim benim değerim 30,65 siz kalabildiniz mi?
Bugün öğrendim diğer hormonlarımda sıkıntılıymış galibaDeğerim düştü ama maalesef gebelik olmadi
Hangisinde sıkıntı varmış cnm benim tsh ve prolaktin yüksekti ikiside düzeldi ama olmadı henuzBugün öğrendim diğer hormonlarımda sıkıntılıymış galiba
henüz doktora gösterme fırsatım olmadı ama burada doğum hemşireliği yapmış arkadaş var o kötü dedi tsh 1,69 - lh 10,40 - estradiol 35,72 - fsh 8,47 - prolaktin 30,60 olarak çıkmış...Hangisinde sıkıntı varmış cnm benim tsh ve prolaktin yüksekti ikiside düzeldi ama olmadı henuz
kuzum prolaktin üst sınırda çıkmış onun dışında iyi snn sonuçların.prolaktin yüksekliğide gebeliğe engel olabiliyor.henüz doktora gösterme fırsatım olmadı ama burada doğum hemşireliği yapmış arkadaş var o kötü dedi tsh 1,69 - lh 10,40 - estradiol 35,72 - fsh 8,47 - prolaktin 30,60 olarak çıkmış...
bir arkadaş diğer değerlere de kötü dedi bilmiyorum keşke sadece prolaktinden olsa ilaç ile falan düşer mi peki?kuzum prolaktin üst sınırda çıkmış onun dışında iyi snn sonuçların.prolaktin yüksekliğide gebeliğe engel olabiliyor.
prolaktinin de referans değerde en yüksekte çıkmış aşırı bir şey değil yani ilaçla düzelir o ya. sıkıntı olmaz. diğer değerlerin gayet iyi.bir arkadaş diğer değerlere de kötü dedi bilmiyorum keşke sadece prolaktinden olsa ilaç ile falan düşer mi peki?
bilmiyorum ben bu testleri gebelik oluşmuyor diye kafama göre yaptırdım 21 eylül içinde randevu aldım inşallah bu sefer bir şey söyler doktor bir şey yok diye gönderiyor testi bile ben kafama göre yaptırdım....prolaktinin de referans değerde en yüksekte çıkmış aşırı bir şey değil yani ilaçla düzelir o ya. sıkıntı olmaz. diğer değerlerin gayet iyi.
henüz doktora gösterme fırsatım olmadı ama burada doğum hemşireliği yapmış arkadaş var o kötü dedi tsh 1,69 - lh 10,40 - estradiol 35,72 - fsh 8,47 - prolaktin 30,60 olarak çıkmış...
maalesef hayır daha ilk kez kendim yaptırdım doktor hiç talep etmedi yaptırmadı testi ilk kez yapıldı 21 i için de randevu aldım o zaman göstereceğim 1 yıldır (belki daha da uzun zamandır) hiç bir şekilde gebelik oluşmuyordu kendi kendime şüphelenip yaptırdım doktor yaşın çok genç bir sıkıntın yok diye gönderiyorlar sürekli.....Bence prolaktinin yüksek o da çok aşırı değil ben ilaç aldım düştü. Sadce değerlerin arasında biraz sıkıntı olabilecek lh değerin fshdan yüksek olması bu da demek oluyor ki yumurtanın çatlamasını zorlar ama size diyen arkadaşin hemen kötü diyeceği ucra birşeyin yok hemen kötülüğe geçemeyiz bir kere testle her ay mı böyle çıkıyor o önemli? Doktorun daha mantıklı açıklama yapacaktır.
maalesef hayır daha ilk kez kendim yaptırdım doktor hiç talep etmedi yaptırmadı testi ilk kez yapıldı 21 i için de randevu aldım o zaman göstereceğim 1 yıldır (belki daha da uzun zamandır) hiç bir şekilde gebelik oluşmuyordu kendi kendime şüphelenip yaptırdım doktor yaşın çok genç bir sıkıntın yok diye gönderiyorlar sürekli.....
o kadar haklısınız ki 27 yaşındayım ben 25 yaşında gitmiştim ilk önce rutin bebek düşünmeden önce kontrol için 3 yıllık evliyim şu an sadece alttan muayene ediyorlar iyi diyip gönderiyor hormon testini bile ben özel hastanede kafama göre yaptırdım ona soracağım 21 inde ama zor bir süreç korkuyorum zaten artık tamamen olmayacak hissine kapıldım yoruldum yıldım ama özele de gittim orada bile bana hormonlarına bakalım demediler ya .....Aaa yaşın kaç ki neye göre hiçbir muayene test yapmadan yolluyor çok saçma. Ben evlendiğim ilk 6 içinde gittim rutin olarak yaptırmıştım çok saçma cvplarla salmışlar yaş genç tamamda sağlıklı birde bakılması uygun olurdu.Belki gebeliğin oluşmaması yumurtanın çatlamaması olblr çünkü lh yüksek fshdan adetli mi yapıldı bu testin kaçıncı günündü? Sen güzel doktor bul kendine başından salmayacak beni de çok saldılar yazık oldu kaç seneme asla ihmal etme olur mu? Birşeyin yok diyerek devlette sallıyorlar çok da umurlarında değil çocuğun olup olmaması bu konular zaman ilerledikçe daha hassaslaşıyor. Sonra gez gez dur şuanki aklım olsaydı senelerimizi onlara inanarak geçirmedim.
adetin 3. günü yaptırdım onu da buradan öğrendimİnşallah adetin ikinci yda üçüncü günü yaptırmıssndr canım
Kendinize sevebilecğeiniz bir doktor bulun. Çok önemli. Bu değerlerle öocuk olmaz diye bişey yok gayet olur. Sdce prolaktin için ilaç verirler. Eşinizde sperm baktırır ortya çıkar ne oldğuadetin 3. günü yaptırdım onu da buradan öğrendim
zaten ona da ayrı kızgınım bana bir şey yok dediler diye eşimin üzerine gittim ben kaç kere üroloğa gitti spermiyogram yaptırdı vitaminler verdi doktoru gayet iyi artık gelmenize gerek yok dedi özel olmasına rağmen onunda ileri hızında hafif düşüklük vardı ama doktoru bu gebeliğe engel değil ama sana vereceğim vitaminle düzelir demişti düzelmiş de ama ben hala ondan olmuyor sanıyordum....Kendinize sevebilecğeiniz bir doktor bulun. Çok önemli. Bu değerlerle öocuk olmaz diye bişey yok gayet olur. Sdce prolaktin için ilaç verirler. Eşinizde sperm baktırır ortya çıkar ne oldğu
o kadar haklısınız ki 27 yaşındayım ben 25 yaşında gitmiştim ilk önce rutin bebek düşünmeden önce kontrol için 3 yıllık evliyim şu an sadece alttan muayene ediyorlar iyi diyip gönderiyor hormon testini bile ben özel hastanede kafama göre yaptırdım ona soracağım 21 inde ama zor bir süreç korkuyorum zaten artık tamamen olmayacak hissine kapıldım yoruldum yıldım ama özele de gittim orada bile bana hormonlarına bakalım demediler ya .....
aynen öyle hakkımızda hayırlısı olsun inşallah bu sefer doğru düzgün beni anlayan doktora denk gelebilirim inşallah yani tek temennim bu inşallah ilaç falan verir düşer de sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize ....Sen güzel bir doktora denk gelmemişsin canım bende gelemedim gerçi aynı şeyleri yaşamışız ama en azından test yapmadan yollanmadım. Bende 27 bitirmiştim evlendiğimde işte evlendim 1 yıl sonra oldu bebek düştü 8 haftalıktı. Sonra bir kere olmuş yine olur diyerek tam 2 yıl böyle geçti doktor doktor gezdim burada iyi denecek çok doktor yok. Bu geçen iki yıl saftım tam öyle diyorlarsa doğrudur dedim hiç üstüne durmadım derken zaman hızlı geçti. En son bir doktor aaa kaç yıldır yokmuş neden acaba dedi testler yaptı hepsi normal çıkıyordu sebebsiz infertilite dedi o da aşılama yapacakken prolaktinim yüksek çıktı geri kaldı aşılamam zaten pandemi dolasıyla devlette ayrı sürünüyoruz. Özele de imkanım yok maalesef. Şimdi yaşım 31 oldu hala bebek sahibi değilim anlayacağın öyle olur yaşın küçük olur herşeyin iyi dedikleri gibi olmuyor olmadıkça zatn stres basıyor o da prolaktinimi fırlatıyor. Napabildim zman kaybetmeseydim aşılamam olurdu tüp denerdim belki dha erken anne olurdum yaş da yerinde durmuyor ki çok hızlı geçiyor. Bu yüzden inşalalh srnin için daha güzel olur kesinlikle sana ilaç seni anlayacak doktoru bul yoluna bak canım.
aynen öyle hakkımızda hayırlısı olsun inşallah bu sefer doğru düzgün beni anlayan doktora denk gelebilirim inşallah yani tek temennim bu inşallah ilaç falan verir düşer de sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?