• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Prolaktin yuksek olanlar lutfen bir bakin!!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Prolaktini düşürmek için 1 yili beklemek gerekmez ki ben daha bebek dusunmeden once gidip hormonlarima baktirdim ve prolaktinim 47 idi . Hemen ilaca başladı doktorum . Bu hormon düşmeden gebe kalmanız cok düşük bir ihtimal çünkü prolaktin yumurtanın catlamasini engelliyormus. Benim tavsiyem farklı bir doktora gidip ilaca başlamanız yönünde dostineks cok iyi bi ilaç ve ilaci icer icmez degerler düşüyor. Bende yan etki falan da yapmadı
Kesinlikle katiliyorum

Canım ben de yüksekti geçen ay kullandım hapı hastalandım bırakyım ,bu ay hamile kaldım hoş şuan da hamilelikleri ilgili kafamı karıltıran şeyler var hayırlısı

Benimki 15 milimetre baya büyük ama bende amaliyat olmadim.
Burundan alma şansları yok ve kafatasini açtırmak istemiyorum.
İşin terapiside gerek duymadi doktorum.
İlaçlarla baya kurutmuşdu ama yine belirdi.

Ekim ayinda randevum var. Mrt cekilip kan tahlili yapilcak...
Doktorum zaten ameliyati asla önermiyor çünkü hep yeniden oluşuyormuş...

Gercekden bunaltici durum. Aşırı kilo yapıyor bende, killanma ve depresif ruh hali çabası...

evet çok bunaltıcı bir durum ben henüz endokrin uzmanına muayne olmadım senin tümörün çok büyükmüş benim ki küçük kadın doğum doktoru ameliyat olmaz dedi tanıdığımız doktorlar vardı onlar da aynı şeyi söyledi ama ne yapacağımı bilmiyorum elim ayağım bağlı sanki nerden başlamalıyım hangi doktora gitmeliyim aklım çok karışık 2 aydır gitmedim muayneye :(

Canım ben de yüksekti geçen ay kullandım hapı hastalandım bırakyım ,bu ay hamile kaldım hoş şuan da hamilelikleri ilgili kafamı karıltıran şeyler var hayırlısı
Ne gibi seyler canim hayirlisi insaALLAH

evet çok bunaltıcı bir durum ben henüz endokrin uzmanına muayne olmadım senin tümörün çok büyükmüş benim ki küçük kadın doğum doktoru ameliyat olmaz dedi tanıdığımız doktorlar vardı onlar da aynı şeyi söyledi ama ne yapacağımı bilmiyorum elim ayağım bağlı sanki nerden başlamalıyım hangi doktora gitmeliyim aklım çok karışık 2 aydır gitmedim muayneye :KK43:

İlk endokrin uzmanina gitmen gerek.
Orda tüm hormonlarina bakilacak.
Kan alma sistemleri değişik... yani kan verme yakşalik yarim saat sürüyor... ve sadece prolaktine bakilmiyor...

Sonra mrt yapılıyor ve kadin doğum doktorun yumurtlamani takibe aliyor.

Değişik tür ilaclar var, ben cabergolin kullandım digerli cok ağır geldi ve yan etkileri çok vardi...

Sakin korkma ve stress yapma... Stress tetikliyor çünkü...

Hemen randevu al bence

İlk endokrin uzmanina gitmen gerek.
Orda tüm hormonlarina bakilacak.
Kan alma sistemleri değişik... yani kan verme yakşalik yarim saat sürüyor... ve sadece prolaktine bakilmiyor...

Sonra mrt yapılıyor ve kadin doğum doktorun yumurtlamani takibe aliyor.

Değişik tür ilaclar var, ben cabergolin kullandım digerli cok ağır geldi ve yan etkileri çok vardi...

Sakin korkma ve stress yapma... Stress tetikliyor çünkü...

Hemen randevu al bence

harikasın gerçekten içimi çok rahatlattı bu mesajın peki sen nereden randevu aldın
ilk emar da çok korkmuştum yani kadın doğum uzmanına gitmeden önce endokrinden mi randevu alayım canım?

harikasın gerçekten içimi çok rahatlattı bu mesajın peki sen nereden randevu aldın
ilk emar da çok korkmuştum yani kadın doğum uzmanına gitmeden önce endokrinden mi randevu alayım canım?

Evet ilk endokrin uzmanina görün. Onlar Hormonlarla daha ilgililer ve bilgililer
Ben kadın doğuma sadece rutin olarak gidiyorum. Bu hastalıkla ilgilenen doktorum endokrin uzmani...

Hamile kalmak istiyorsan zaten mecbur endokrine gitmen gerek. Almanyada bu hastalikla kadın doğum uzmanı ilgilenmiyor

Evet ilk endokrin uzmanina görün. Onlar Hormonlarla daha ilgililer ve bilgililer
Ben kadın doğuma sadece rutin olarak gidiyorum. Bu hastalıkla ilgilenen doktorum endokrin uzmani...

Hamile kalmak istiyorsan zaten mecbur endokrine gitmen gerek. Almanyada bu hastalikla kadın doğum uzmanı ilgilenmiyor

anladım canım çok teşekkürler önümüzdeki hafta içerisinde endokrin uzmanından randevu alacağım

Benim de 69 idi sonra testere dişli aslan pençesi ve soğan suyu ile 24 e düşürdüm. Memeleriniz çok uyariliyorsa ve stresli bir insansanız bu hormon çıkıyor. Yumurtanın çatlamasını ya da kalitesiz döllenmesini sağlıyor. Mesela benim bir düşüğüm var doktor proklatinden olabilir dedi.. O yüzden bu hormonu düşürmeden hamile kalmayın. Adetlerin bir anda uzamıştı az az geliyor ve kahverengi akıntı çok uzun sürüyordu hepsinin sebebi buymuş birde yumurtlamasa kahverengi akıntı gelirdi. Sizin adetimiz nasıldı kızlar.

15 aydir bebek istiyorum olmuyor. 16. Aya girdik.7 8 ay once iki 3 defa hormon testlerim normal cikmisti birdaha yaptirmamistim. Ta ki doktorumu degistirdim ve o doktorum da yumurtamin kalitesiz oldugunu adetin 3. Gunu hormon testi yaparak ona gore yumurta gelistirici igne ile tedvaiye baslayacagimzii söyledi. Bugun yaptirdim prolaktin 40 cikti :KK43: dostinex diye bi ilac verdi. Yarim bugun, yarim da bir gun sonra ic dedi. Bu hapi kullanip prolaktin degeri normale donen var mi? Hamilelige engel bir hormonmus :KK43: estradiol diye bir hormonum daha yuksek cikti. O da engelmis. O kadar cok istiyorum ki bebisimiz olsun.. prolaktini yuksek olup sonra normale donen ve gebe kalan oldu mu?
Fsh ve lh iniz nasil cikti?

Fsh ve lh iniz nasil cikti?
Onlar normal degerlerde cikti galiba frekans degerleri arasindaydi kac olduklarimi hatirlamiyorum ama terslik olsa doktorum soylerdi galiba. Orolaktin ve estradiol diye iki hormon yuksek cikti bunlari dusurecegiz dedi doktor

Benim de 69 idi sonra testere dişli aslan pençesi ve soğan suyu ile 24 e düşürdüm. Memeleriniz çok uyariliyorsa ve stresli bir insansanız bu hormon çıkıyor. Yumurtanın çatlamasını ya da kalitesiz döllenmesini sağlıyor. Mesela benim bir düşüğüm var doktor proklatinden olabilir dedi.. O yüzden bu hormonu düşürmeden hamile kalmayın. Adetlerin bir anda uzamıştı az az geliyor ve kahverengi akıntı çok uzun sürüyordu hepsinin sebebi buymuş birde yumurtlamasa kahverengi akıntı gelirdi. Sizin adetimiz nasıldı kızlar.
Canim benim de adetim cok duzensizlesmisti. Mesela 42 43 35 38 sonrs 30 ve en son 27 gunde adet olmustum. Ve az az gelmeye baslamisti doktoraa gittim kosa kosa. Goguslerim son aylarda cok sis ve dokunulunca sizili hissediyordum ilaci kulalndim suan cok rahatladi goguslerim. Hissediyroum galiba degerim dustu ben de cok merak ediyorum. Hic düşüğüm olMdi 16 aydir ugrasiyorum iste hayirli zamands gelir insaALLAH ya

Canim benim de adetim cok duzensizlesmisti. Mesela 42 43 35 38 sonrs 30 ve en son 27 gunde adet olmustum. Ve az az gelmeye baslamisti doktoraa gittim kosa kosa. Goguslerim son aylarda cok sis ve dokunulunca sizili hissediyordum ilaci kulalndim suan cok rahatladi goguslerim. Hissediyroum galiba degerim dustu ben de cok merak ediyorum. Hic düşüğüm olMdi 16 aydir ugrasiyorum iste hayirli zamands gelir insaALLAH ya[/QUOT bazen pko yüzünden de proklatin yükselebiliyormuş. Ben suan soğan suyu yapıyorum bakalim soğan suyundan sonra da aslan pençesi yapicam sonra hayıt en son çörek otu bal tarcın karışımı şubata kadar afetlerin düzene girerse öyle bebek düşünüyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin kızlar ins

Canim sogan suyu herkese iyi gelmeyebiliyormus kist filam yapabiliyormus dikkat et ben sogan suyu da yaptim incir kuru de uaptim corek otu bal tarcin da yaptim ama bebis olmadi. Hatta sogan suyu kist yapti bende. Tabiki herkesin vucudu bir degil belki sende ise yarar ama iyice bilgi sahibi olup oyle kurleri yapmamiz gerek aslinda. ALLAHim hepimize hayirli zamanda hayirli bebisler saglikli bebisler nasio etsin insaALLAH amin

Canim sogan suyu herkese iyi gelmeyebiliyormus kist filam yapabiliyormus dikkat et ben sogan suyu da yaptim incir kuru de uaptim corek otu bal tarcin da yaptim ama bebis olmadi. Hatta sogan suyu kist yapti bende. Tabiki herkesin vucudu bir degil belki sende ise yarar ama iyice bilgi sahibi olup oyle kurleri yapmamiz gerek aslinda. ALLAHim hepimize hayirli zamanda hayirli bebisler saglikli bebisler nasio etsin insaALLAH amin
Hadi ya soğan suyunun kiste iyi geldiğini duymuştum kist de yapıyormuş demek. Bende de yapiyor mu bilmiyorum bir ay yapicam zaten. Incir yapmam zaten o proklatini yükseltiyor.

Hadi ya soğan suyunun kiste iyi geldiğini duymuştum kist de yapıyormuş demek. Bende de yapiyor mu bilmiyorum bir ay yapicam zaten. Incir yapmam zaten o proklatini yükseltiyor.
Aynen ben bilmeden yaptim prolaktinim yukseldi iste her duydugumu yaparsam boyle olur :(

Back