merhaba arkadaşlar ben de prolaktin fazlalığı yaşamaktayım.. her zaman düzenli olan adetim 3 ay önce düzensizleşti ve gecikti..ben de meraktan doktora gittim hormon testi yaptırdı progesteronum 16 prolaktinim ise 34 çıktı ve dostinex verdi.. mr çektirdim herhangi bir kiste rastlanmadı... doktorum tehlikeli bir durum olmadığını takip edilmesi gerektiğini aşırı yüksek olmadığını söyledi.. ama ben yine de tedirgin oluyorum çünkü bankacıyım ve çok stresli bir ortamda çalışıyorum.. evli de değilim ister istemez insan tedirgin oluyor..bir de göğüslerimde şişlik oluyor adet dönemim olmasa da.. yardımınızı bekliyorum ne yapmam gerekir.. inş. hepimiz şu prolaktin sorunundan kurtuluruz bir an önce herkese umut dolu günler diliyorum...
merhaba arkadaşlar ben de prolaktin fazlalığı yaşamaktayım.. her zaman düzenli olan adetim 3 ay önce düzensizleşti ve gecikti..ben de meraktan doktora gittim hormon testi yaptırdı progesteronum 16 prolaktinim ise 34 çıktı ve dostinex verdi.. mr çektirdim herhangi bir kiste rastlanmadı... doktorum tehlikeli bir durum olmadığını takip edilmesi gerektiğini aşırı yüksek olmadığını söyledi.. ama ben yine de tedirgin oluyorum çünkü bankacıyım ve çok stresli bir ortamda çalışıyorum.. evli de değilim ister istemez insan tedirgin oluyor..bir de göğüslerimde şişlik oluyor adet dönemim olmasa da.. yardımınızı bekliyorum ne yapmam gerekir.. inş. hepimiz şu prolaktin sorunundan kurtuluruz bir an önce herkese umut dolu günler diliyorum...
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
slm kızlar hemen çıkkıcam!
dün gece
test yaptım sonuç tek çizgi malesef bugün regl günüm ama şuana kadar bişey yok.
doremicim gece yazamadım bağlantı yoktu.şimdide derse girmem lazım
sonra görüşürüz.
çok teşekkür ederim arkadaşlar dediğiniz gibi ihmal etmeyeceğim 2 ayda bir doktora gideceğim...eminim ki sizler de en kısa zamanda bebeklerinize kavuşacaksınız.. yeter ki isteyin...
evet bnde öle diorum anamonecmm bu ufak tartışmalar olmsa ve sonunda o güsel barışmalar olmasaydı sanırım daha sıradan olursu herşey monotonlaşırdı ben hiç tartışmadan evlilik sürdüren bir çift görmedim annelerimizin bile olmasmıydı o atışmaları canımlarım benimyerimseniben....ama sen tartışmalarda sanırım haklı oluorsun bense hep haksız taraf biras fazla dik başlıyım dediğim dediktir erkek gibi yani:)))eşimde hep derki evin erkeği benim sana noluyo istersen roleri deişelim sırnaşık şeyama şunu biliorumki evliliğe ayak uydurmak çok zormuş bunun yanındada keşke daha önce evlenseydim bu mutluluğu daha önce tanısaydım diorum bide bebişimiz olsa herşey dahada güsel olcak:)))bu arada doremicim teşekkür ediorum listeye benide eklicen için öpüorum hepinizi çok sevdim kıslarr iiki varsınız morel oldunuz banaŞeniz
evet bnde öle diorum anamonecmm bu ufak tartışmalar olmsa ve sonunda o güsel barışmalar olmasaydı sanırım daha sıradan olursu herşey monotonlaşırdı ben hiç tartışmadan evlilik sürdüren bir çift görmedim annelerimizin bile olmasmıydı o atışmaları canımlarım benimyerimseniben....ama sen tartışmalarda sanırım haklı oluorsun bense hep haksız taraf biras fazla dik başlıyım dediğim dediktir erkek gibi yani:)))eşimde hep derki evin erkeği benim sana noluyo istersen roleri deişelim sırnaşık şeyama şunu biliorumki evliliğe ayak uydurmak çok zormuş bunun yanındada keşke daha önce evlenseydim bu mutluluğu daha önce tanısaydım diorum bide bebişimiz olsa herşey dahada güsel olcak:)))bu arada doremicim teşekkür ediorum listeye benide eklicen için öpüorum hepinizi çok sevdim kıslarr iiki varsınız morel oldunuz banaŞeniz
çok teşekkür ederim arkadaşlar dediğiniz gibi ihmal etmeyeceğim 2 ayda bir doktora gideceğim...eminim ki sizler de en kısa zamanda bebeklerinize kavuşacaksınız.. yeter ki isteyin...
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
slm kızlar hemen çıkkıcam!
dün gece
test yaptım sonuç tek çizgi malesef bugün regl günüm ama şuana kadar bişey yok.
doremicim gece yazamadım bağlantı yoktu.şimdide derse girmem lazım
sonra görüşürüz.
sallycimçok geçmiş olsun kıslarında dediği gibi çok yüksek deil prolaktinin yani tam sınırda süreklü kontrol altına alırsan stresten uzak durursan bnce herşey düzelir sen bizden daha şanslısın en azından evli deilsin benm bi arkadaşım onunda prolaktini çok yüksek sevilerde ama o çok rahat bi insan olduğu için bu arada oda bekar kndi kndine prolaktini düşüomuş birasda beyinde bitio iş sanırım relax olmayı bisde başarıcaz artık şakkıdımerhaba arkadaşlar ben de prolaktin fazlalığı yaşamaktayım.. her zaman düzenli olan adetim 3 ay önce düzensizleşti ve gecikti..ben de meraktan doktora gittim hormon testi yaptırdı progesteronum 16 prolaktinim ise 34 çıktı ve dostinex verdi.. mr çektirdim herhangi bir kiste rastlanmadı... doktorum tehlikeli bir durum olmadığını takip edilmesi gerektiğini aşırı yüksek olmadığını söyledi.. ama ben yine de tedirgin oluyorum çünkü bankacıyım ve çok stresli bir ortamda çalışıyorum.. evli de değilim ister istemez insan tedirgin oluyor..bir de göğüslerimde şişlik oluyor adet dönemim olmasa da.. yardımınızı bekliyorum ne yapmam gerekir.. inş. hepimiz şu prolaktin sorunundan kurtuluruz bir an önce herkese umut dolu günler diliyorum...
kızlar sureklı takıp ettgıım bır forumda bunu buldum şok oldum alıntı yapıyorum
dostinex'e dikkat!!!
Polikistikover+prolaktin yüksekliği nedeniyle 2005 yılında doktorum dostinex ve klomen verdi.dostinex'i 5 hafta kullandıktan sonra adetin 5.günü klomen'e başlattı, 2 yumurta elde edildi, ikisi de çok büyüdüğü için (2,5cm ve 3cm) bu ay tutmaz dedi. Dostinex'e devam etmemi bir sonraki ay klomen'i daha düşük dozda vereceğini söyledi.5 hafta daha dostinex kullanmıştım ki hamile olduğumu farkettim.son adete göre hesaplandığı için gebeliğin 7.haftasının başında belli oldu.ilk klomen kullanımında tutmuştu hem de tutmaz denilen yumurtalardan biri.doktorum dostinex'in zararı olmaz dedi.fakat sonra başıma gelenler...allah kimseye o acıları yaşatmasın...26.haftaya kadar sorunsuz bir gebelik.3'lü test ve ayrıntılı ultrason normal...26.haftanın sonunda bebeğimin karnı şişmişti.hidrops olmuştu....kordosentez yapıldı kromozomlar normal,daha bir sürü test hepsi normal çıktı....sebep bulamadılar....bebek karnında ölecek veya doğum sırasında dendi...öldü ölecek derken o psikolojiyle 7 hafta daha taşıyabildim....31.haftada preeklamsi oldum, bacaklarımda inanılmaz bir ödemle başladı,16/11 tansiyonla hastaneye yatırıldım...33.haftada bebek doğdu,normal doğum,çok zor bir doğum,ölüyordum,2 ünite kan takıldı.ödemlerim 10 günde indi, tansiyonum aylarca kendine gelemedi....sonuç yemek borusu kısa(özefagus atrezisi),anüsü olmayan(anal atrezi), böbrekleri şişmiş(bilateral hidronefroz), idrarını zor yapan(kloaka), yumurtalıklarında kist olan kardelen'im dünyaya geldi...bu sorunların hiçbiri ayrıntılı ultrasonda bile anlaşılamadı...9 ay dayanabildi prematüre haliyle bu acılara,5 ameliyat geçirdi,makinayla mideden beslendi sürekli,kakasını karnından yaptı,üstüste idrar yolu enfeksiyonları(hastane enfeksiyonları) nerdeyse hiç eve gitmeden hastanede geçen kısa ve acı dolu bir ömür....yüreğimizde büyük bir acı bırakarak melek oldu... --------dostinex'e dikkat-
alıntıdır........
Yorumlarınızı beklıyorum
doremicim sendemi benm gibi evdesin yani çalışmıomusun((
Doremicim walla ben bekledim konusur diye yemek yiyoruz yok,misafir geldi yok,dün izinliydim eve girdiğimde hoşgeldin demesini bekledim ama demedi bende yemek için masayı hazırladım.Aslında tartışmamız şu bana sormadan benim için haftasonuna plan yaptı.Kayınvalidemler karşıda avrupa yakasında oturuyorlar ve ailecek kendileri planlıyor ve en son ben duyuyorum bende bu konu konuşulnca biraz ses tonumu yükseldim.Kırmak istememiş annesini ve babasını bu 2 defadır oluyor.Sonra bebek konusunda konuşmuşlar annesiyle onlar bizim yönlendirmeye çalışıyorlar ...bende kızdım walla Kararımıza çok sevinmelerine rağmen böyle bir iki konuşma beni üzdü .Bende biraz ses tonumu yükselttim. Dün barışmaydan yanaydı fakat ben dün aksamki hareketlerine çok kızdım evde yabacı gibiydik
yaklaşık 8 aydır çalışmıyorum canım((
eskiden tatil günüm bile yoktu.. baya bi boşluğa düştüm yanii..
aslında evde olmakta hoşuma gidiyor, çünkü ben evime hasrettim hep.. işim çok yoğundu yani.. ama insanın kendi parasını kazanmayınca da kötü hissediyor kendini... o yüzden biraz sıkıntı yapıyorum.. idare ediyoruz.. çok şükür bu günlerime..
canım eşin kayınvalidenlere karşı tepkide bulunduğun için sana böyle davranmış bence..
erkekler biraz ailelerine laf söyletmek istemezler ne yazık ki.. en küçük birşey de tepki yaptığımızda bunu farklı alırlar... idare edicez canım..
ama kendinden taviz vermeni istemem..
ben artık kayınvalidemlere onlar istediği için değil, kendim istediğim zaman gidiyorum..
bu daha güzel inan.. onlarda alıştı ve bende rahat ettim..
eskiden haftada 1 giderdik.. bi kaç gün gitmezsek hiç gelmiyorsunuz derlerdi.
şimdi ayda 1 gidiyoruz 2 saat oturup geliyoruz.. tam misafircilik oynuyoruz yani :))) inan böylesi daha iyi oldu.. niye gelmiyosunuz bile demiyolar:) çünkü geldiğimiz güne şükür edecekler neredeyse.. :))))
napim.. ben çok deli divane oldum onlara, kendi ailemden ayırmadım. ama bana bir kaç yanlışları oldu ve çok soğudum.. araya mesafe koydum. böylesi daha iyi oldu..
Canım dediklerin çok güzel teşekkürler.Benim kızdığım bana somadan plan yapmaları.Önceden eşimin haftasonu tatili vardı ve biz 15 günde bir karşıya gidip pazar günleri dönerdik.Şimdi eşim perşembe izinli ve haftasonları da gitmiyoruz.Ve benim adıma gelir diyor.İşlerimizde yok karşıda sadece laf olsun diye söylemiş ben üzerinde neden durmuşum.Kayınvalidem ve kayınpederim çok iyi insanlar ama eşim devamlı aramamı ,yanlarına gitmemi istiyor.Tek başıma SEFAKÖY'e gidicem ve 3 saat yol ne demek yaa .Eskisi gibi yollar güvenli değil.Kendisi babasıyla pek konuşmaz telefonda benle muhabbet eder.Saygısızlığım yoktur asla onlara karşı ben çok severim kendilerini ama bir plan yapılacaksa herşeyde en son ben duyuyorum.Görümcem ,anneanne ve kayınvalidemler kendi aralarında konuşuyor ve en son ben duyuyorum.... .Tartıştığımızda bende sordun mu bana dedim haftasonu eski firmadaki arkadaşlarımla buluşacağız ben sana 2-3 gün öncesinden dedim bana neden sormadın dedim ...Bebek mevzusunda da ben 2 kez prolaktinimi ölçtürüp kesin sonuç alınca düşünün demiş annesi bebek konusunu ....0,6 düşük çıkınca sevinmesin hemen demiş annesi((( Bunu bende biliyorum ama taa özelime kadar da ben ailesine bişey anlatmadım ve anlatmam.Kırıldım yani anlaşılan eşime ama gönlümü o alacak ben değil .Üzerine ne kadar düşersem benden de bir o kadar ilgi istiyor...Hep ben alttan aldım sustum haklısın dedim.Ama evde yabancı gibi durmak aynı yatakta sırtımızı dönüp uyumak gücüme gitti.senağlama
çok haklısın canım..
kayınvalidenlerin bebek mevzusunda öyle demesi benimde hiç hoşuma gitmedi açıkçası..
ne demek bu yaa.. daha moral vereceğine denecek lafmı bu.. hem niye bu kadar prolaktinine kadar biliyolar.. eşine söylemelisin, bebek mevzusundaki detaylar aramızda kalacak diye.. çünkü her bebek muhabbetinde akıl vermeye kalkarlar, yada akıl vermeseler bile olmadık bir laf edilir, senin moralini bozarlar.. bu da olmaz.. en son senin haberinin olduğu planlardan haberinin olmasında da haklısın bence... aslında ağırlığını koyman iyi olmuş canım.. böylelikle nelere kızdığını güzelce oturup akşam eve gittiğinde anlatmalısın. tam zamanı gelmiş hem konuşmak için.. çünki evde bu konularla ilgili bir kriz yaşanmış ve sende düşüncelerini açıkça anlatacak zamanın doğduğuna inanıyorum...
ve bu gece barışmanızı istiyorum... :))))
çünkü senin üzülmeni istemiyorum...
ve ben yarın burda PANCUBEN i çooook mutlu görmek istiyorum... :sm_cool:
tamam mı canımmm????
canım benim ben üzerime düşen görevimi yaptım artık eşime kalmış ve oda bunu yapacağını biliyorum yapar da benden ayrı duramaz....:))) Bende ondan Yoo moralimi bozmuyorum artık buaksam konuşur merak etme.Bu arada sizleri de sıktıysam özür dilerim bu konularla .Ama aynı duygulardayız ve insan birilerine anlatma ihtiyacı duyuyor.