Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

merhaba canım geçmiş olsun benimde bir ara yükselmişti hayıt tohumu içerek düşürmüştüm ve bir yıl oluyor ve yükselmedi hayıt tohumunu deneyebilirsin

slm kızlar.ben de bu sabaha karşı kırmızıları gördüm yaa ama yok üzülmedim çünkü hayırlısı ne zamansa o zaman olacak biliyorum.zaten ilacımı da kesti dr.moralimi de bozarsam daha kötü sonuç olabilir Allah göstermesin.ama ne yalan söyleyeyim adetim 1 gün gecikince hamiş olabilir miyim diye birazcık umutlanmıştım. quselcim senin hakkında da hayırlısı olsun tatlım bak hepimiz aynı şeyi bekliyoruz birbirimize dua edelim iyi geceler

doremicim benide bu listeye eklermisin artık bnde bu sitede sizlerle arkadaş olmak istiorum izin varmı adet tarihim mart 8 biras geç ama daha bugn bitti reglim bakalım bu ay bişiyler bekliorum inşş

anemonecim..bu ilaç tedavisi uzun sürmes dimi ben bu ay hamiş olmak istiorum allahın izni ile prolaktın dışında bi sorunum yok dier testlerm ii çıktı senin ne kadar sürdü tedavin

tşk gülkayacım daha yeni tanıorum sizleri uzun zamandır forumları okuosum yani bebeğimi kaybetimden bu yanasenağlama..burdan çok şeyi öğrendim hiç duymadıım bilmediğim sizlerle yazışmak istedm ve nihayet üye oldum daha tam olarak tanımıorum kmseyi senndemi sorunun prolaktin

üzme tatlım kendini hayırlısı öyleymiş demekki.benimde prolaktinim yüksek şu an 49 ama dr.ilaç vermedi bu sefer birazda böyle deneyelim dedi.moralimi bozmamamı söyledi.bende sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum.hiç bir şey sağlığımızdan ve eşimizle olan mutluluktan daha önemli değil çünkü.Allah verecekse zaten o hayırlısını bizlere inşallah verir o yüzden hiç üzme kendini.ne kadar oldu bebeğini kaybedeli canım

dört ay oldu canım ama acısı azalmıo bi türlü bide bu prolaktin illeti çıktı başıma şimdii napıcamı bilmiorum doktorlara bile güvenim kalmadı inann bebeğim sağlıklıyken kaybetmek ortada sorun yokken kaybetmek beni deli edio belkide ondan prolaktinim yükseldi die düşünüorum çok kafaya takıorum herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen bi insanım bnim şu an 36 sence düşmesi tedavisi uzun sürermi canım yaasenağlama

slm kızlar.ben de bu sabaha karşı kırmızıları gördüm yaa ama yok üzülmedim çünkü hayırlısı ne zamansa o zaman olacak biliyorum.zaten ilacımı da kesti dr.moralimi de bozarsam daha kötü sonuç olabilir Allah göstermesin.ama ne yalan söyleyeyim adetim 1 gün gecikince hamiş olabilir miyim diye birazcık umutlanmıştım. quselcim senin hakkında da hayırlısı olsun tatlım bak hepimiz aynı şeyi bekliyoruz birbirimize dua edelim iyi geceler

cnm uzulme bır gun bızımde bebıslerımız gelıcek.. allahım oyle buyukku emınım bızlerınde kucakları er yada gec dolucak.. evet hepımız hemen olsun ıstıyoruz.. gunu dolmadan oılmıcanı bızlerde bılıyoruz.. dualarım senınle ve dıger arkadaslarımla.. sunu unutma ben hep bunu derım..

allahım verdıklerın ve vermedıklerın ıcın sukurler olsun.....:1hug:

kızlar sureklı takıp ettgıım bır forumda bunu buldum şok oldum alıntı yapıyorum

Dostinex'e dikkat!!!
Polikistikover+prolaktin yüksekliği nedeniyle 2005 yılında doktorum dostinex ve klomen verdi.Dostinex'i 5 hafta kullandıktan sonra adetin 5.günü klomen'e başlattı, 2 yumurta elde edildi, ikisi de çok büyüdüğü için (2,5cm ve 3cm) bu ay tutmaz dedi. Dostinex'e devam etmemi bir sonraki ay klomen'i daha düşük dozda vereceğini söyledi.5 hafta daha Dostinex kullanmıştım ki hamile olduğumu farkettim.Son adete göre hesaplandığı için gebeliğin 7.haftasının başında belli oldu.İlk klomen kullanımında tutmuştu hem de tutmaz denilen yumurtalardan biri.Doktorum Dostinex'in zararı olmaz dedi.Fakat sonra başıma gelenler...Allah kimseye o acıları yaşatmasın...26.haftaya kadar sorunsuz bir gebelik.3'lü test ve ayrıntılı ultrason normal...26.haftanın sonunda bebeğimin karnı şişmişti.Hidrops olmuştu....Kordosentez yapıldı kromozomlar normal,daha bir sürü test hepsi normal çıktı....Sebep bulamadılar....Bebek karnında ölecek veya doğum sırasında dendi...Öldü ölecek derken o psikolojiyle 7 hafta daha taşıyabildim....31.haftada preeklamsi oldum, bacaklarımda inanılmaz bir ödemle başladı,16/11 tansiyonla hastaneye yatırıldım...33.haftada bebek doğdu,normal doğum,çok zor bir doğum,ölüyordum,2 ünite kan takıldı.Ödemlerim 10 günde indi, tansiyonum aylarca kendine gelemedi....Sonuç yemek borusu kısa(özefagus atrezisi),anüsü olmayan(anal atrezi), böbrekleri şişmiş(bilateral hidronefroz), idrarını zor yapan(kloaka), yumurtalıklarında kist olan Kardelen'im dünyaya geldi...Bu sorunların hiçbiri ayrıntılı ultrasonda bile anlaşılamadı...9 ay dayanabildi prematüre haliyle bu acılara,5 ameliyat geçirdi,makinayla mideden beslendi sürekli,kakasını karnından yaptı,üstüste idrar yolu enfeksiyonları(hastane enfeksiyonları) nerdeyse hiç eve gitmeden hastanede geçen kısa ve acı dolu bir ömür....Yüreğimizde büyük bir acı bırakarak melek oldu... --------DOSTİNEX'E DİKKAT-

ALINTIDIR........

yorumlarınızı beklıyorum

anemonecim..bu ilaç tedavisi uzun sürmes dimi ben bu ay hamiş olmak istiorum allahın izni ile prolaktın dışında bi sorunum yok dier testlerm ii çıktı senin ne kadar sürdü tedavin

merhaba tatlım aslında kişiden kişiye değişiyor ilaç bittiminden 1 ay sonra hamile kalanlar var tabi kalamayanlarda. bu insanın yapısına bağlı yumurtaların kalitesine vb. bağlı. benim 3 senedir var prolaktinim yani evlenmeden önce tanıştım ben regl düzenli olurdum sivilce tedavisi görürken hormon tahlilinde prolaktinle tanıştım ve o gün bugündür ben ondan sıkılsamda o benden sıkılmadı. prolaktin için ilk tedaviye başladıktan sonra 5 ay devam ettim dostinex e ilaç içtiğimde düşüyor bıraktığımda yükseliyordu beyin cerrahına gittim ve birşey olmadığını beyinde ödem olduğunda bazı şeyleri yapamayacağımı söyledi yani beynimde sorun yoktu. sonra ilaç içmekten usandım ve içmedim ilk evlendiğim sırada tekrar tahlil yaptırdım ve çok yüksek çıkmadı ve o zaman gittiğim doktor problem olmayacağını bebek olabileceğini içimi rahat tutmam gerektiğini söylemişti . şimdi 11 aydır bebek istiyoruz ve prolaktin izin vermiyor dostinex kullandım ve dün bitti klomen ve çatlatma iğneside oldum bu ay ama tutmadı regl oluyorum ( henüz tam anlamıylada başlamış değil ) hayırlısı olsun diyorum gerçekten kafaya takmamak gerekiyor birşeyi çok istersen olmuyor zaten ALLAH ım eminim doğru zamanda sağlıklı güneşlerimizi gönderecek bize bizde bu arada sağlığımıza dikkat edecek tedavimizi yarım bırakmayacak ve sağlıklı bebeklerimizin gelmesi için dua edeceğiz elimizden başka birşey gelmez bunların dışında bence..a.s.

inşaallah bu ay hamiş olursunda buna gerek kalmaz...
peki ablan hamile kaldımı canım??

hayır tatlım ablam hamile kalamadı . onunda derdi farklı. ablam ilk bebeğini karnında iken kaybetti ( yaşasaydı 12 yaşında olacaktı) follik asit eksikliğinden bebeğin kafa tası gelişmemiş ve doğsada yaşamaz dediler suni sancıyla 4 aylıkken ölü doğum yaptı (bebek erkekti) senağlama sonra sağlıklı sıhhatli ALLAH ıma şükür bir Meralnaz ımız var 3. sınıfa gidiyor. 2004 de tekrar hamile kaldı ve 1 . bebekte olan olayların aynısı meydana geldi ama bu sefer bebek 7 aylıktı ve yine erkekti enağlama . yegenim kardeş istediği için tekrar bebek için çalışmalar yapmaya başladılar olmayınca ablam dr gitti tahlilleri temiz çıkınca doktor kanal filmi istedi ve kanallarının açık olduğunu öğrendik sorun eniştemde hareketli sperm sayısı düşük ve doktor ancak aşılama yada tüp bebekle ablamın hamile kalacağını söylüyor eniştemde tam bir işkolik birisi. bir tane çocuğumuz var yeter diyor şuan ablamda bırktı tek başına uğraşmakla olmuyor diyor. böyle işte canım

doremi ve pancumen nasılsınız kızlar barıştınızmı eşlerinizle keyifler nasıl?

doremi ve pancumen nasılsınız kızlar barıştınızmı eşlerinizle keyifler nasıl?

Günaydın canım ;
Ben barışmadım çünkü ne işten eve gelince konuştu ,ne yemek yerken konuştu neden misafirler varken benimle konuştu .Issız adamı seyrettik hep beraber misafirlerle ve BERBAT bir flim gerçektende hiç beğenmedim....Misafirler gitti ben yatmaya gittim daha sonra sarılmak istedi ben istemedim çünkü çok kırıldım evde iki yabancı gibiydik ben hep alttan alıyordum ama buy sefer beni üzdü ..Bende döndüm arkamı uyudum.Haksız olduğunu biliyor ve 1-2 dayanamaz zaten benimle konuşmadan yapamaz ama ciddi bir konuşma yapıcam onunla ...Hayırlısı bakalım çok kırdı beni yarın için bir süpriz yapacak mı bakalım?:1hug:

Canım göndermiş olduğun yazıyı okudum ama şunu söyleyeyim Doktor demiş mi DOSTİNEX kullanımında diye bebeğin öldü ?Bence kalıtsal yada yapı (gen) lerden de olabilir..Beni arkadaşım 7 aylık hamileydi ve pkosu vardı .İlaçları düzenli olarak kullandı ve hamile kaldı fakat 7 ay sonunda bebek gelişmemis ve ve ölü doğdu.DNA için yurt dışına gönderdiler bebekten alınan örneklerle.Anlaşılan erkek DNA sında 1-2 kromozom eksikliği olduğunda kemik yapısının oluşmadığı ve KALP ritimlerinin bozulduğu 7 aydan sonra anlaşılması üzerine bebek ölü doğdu.Neden 7 ay sonra derseniz anne karnında bebek kalp ritimleri bizden daha fazla atar 6-7-8-9 aylarda ise normal insan gibi atmaya ve nefes almaya başladığını belirttiler.Arkadasım bebeğinin ölümünden sonra 1,5 sene sonra hamile kaldı burada eşinin kromozom bozukluğu tedavisi gördü ...Suan 3,5 yazında kızı var.Yani anlayacağın canım.Hamile kaldıktan sonra ne tedavisi görürsen gör ilaçla öldüğü pek düşünmüyorum.Erkek faktörü de vardır .Tedavi süresince bir sürü ilaç kullanılmış zaten.Bebek için ve anne adayı için üzüldüm ama böyle olması gerkiyormuş.Ablamın hamile olduğu 5 ay sonra öğrendik .Yani 5 aylık hamileymiş.Ablam çok ağır depresyon ilaçları kullanmıştı ve bebek(erkekti) ölümü maalesef kan uyuşmazlığından kalp durması sonucu vefat etti.Doktoru negatif ve pozitifinde alt grubları vardır .Bunlarda pozitif olunca anne ile kan uyuşmalığına sebep oldu dedi.Yani genetik bile olabilir.Neyse fazla kafanı karıştırma bence bak dostinex tedavisinde hamile kalıp bebekleri olanlarda var pozitif düşün oldu mu?:1hug:

kızlar sureklı takıp ettgıım bır forumda bunu buldum şok oldum alıntı yapıyorum

Dostinex'e dikkat!!!
Polikistikover+prolaktin yüksekliği nedeniyle 2005 yılında doktorum dostinex ve klomen verdi.Dostinex'i 5 hafta kullandıktan sonra adetin 5.günü klomen'e başlattı, 2 yumurta elde edildi, ikisi de çok büyüdüğü için (2,5cm ve 3cm) bu ay tutmaz dedi. Dostinex'e devam etmemi bir sonraki ay klomen'i daha düşük dozda vereceğini söyledi.5 hafta daha Dostinex kullanmıştım ki hamile olduğumu farkettim.Son adete göre hesaplandığı için gebeliğin 7.haftasının başında belli oldu.İlk klomen kullanımında tutmuştu hem de tutmaz denilen yumurtalardan biri.Doktorum Dostinex'in zararı olmaz dedi.Fakat sonra başıma gelenler...Allah kimseye o acıları yaşatmasın...26.haftaya kadar sorunsuz bir gebelik.3'lü test ve ayrıntılı ultrason normal...26.haftanın sonunda bebeğimin karnı şişmişti.Hidrops olmuştu....Kordosentez yapıldı kromozomlar normal,daha bir sürü test hepsi normal çıktı....Sebep bulamadılar....Bebek karnında ölecek veya doğum sırasında dendi...Öldü ölecek derken o psikolojiyle 7 hafta daha taşıyabildim....31.haftada preeklamsi oldum, bacaklarımda inanılmaz bir ödemle başladı,16/11 tansiyonla hastaneye yatırıldım...33.haftada bebek doğdu,normal doğum,çok zor bir doğum,ölüyordum,2 ünite kan takıldı.Ödemlerim 10 günde indi, tansiyonum aylarca kendine gelemedi....Sonuç yemek borusu kısa(özefagus atrezisi),anüsü olmayan(anal atrezi), böbrekleri şişmiş(bilateral hidronefroz), idrarını zor yapan(kloaka), yumurtalıklarında kist olan Kardelen'im dünyaya geldi...Bu sorunların hiçbiri ayrıntılı ultrasonda bile anlaşılamadı...9 ay dayanabildi prematüre haliyle bu acılara,5 ameliyat geçirdi,makinayla mideden beslendi sürekli,kakasını karnından yaptı,üstüste idrar yolu enfeksiyonları(hastane enfeksiyonları) nerdeyse hiç eve gitmeden hastanede geçen kısa ve acı dolu bir ömür....Yüreğimizde büyük bir acı bırakarak melek oldu... --------DOSTİNEX'E DİKKAT-

ALINTIDIR........

yorumlarınızı beklıyorum

dört ay oldu canım ama acısı azalmıo bi türlü bide bu prolaktin illeti çıktı başıma şimdii napıcamı bilmiorum doktorlara bile güvenim kalmadı inann bebeğim sağlıklıyken kaybetmek ortada sorun yokken kaybetmek beni deli edio belkide ondan prolaktinim yükseldi die düşünüorum çok kafaya takıorum herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen bi insanım bnim şu an 36 sence düşmesi tedavisi uzun sürermi canım yaasenağlama

merhaba MSEDA;Öncelikle geçmiş olsun sanada benim sol göğsümden yeşilimsi sıvı gelince doktora gittim ve prolaktinim 31.6 çıktı.Sol göğsümde 6 tane küçük mmlerde fibrokist çıktı.Prolaktin süt hormonu fazla olunca da gebelik oluşmuyor.Kasım ayında bebek için ilk deneme sonrasında çıktı aralık ayında regli olunca göğsümden de akıntı gelince gittim .1 ay DOSTİNEX kullandım ve 0,6 ya düştü prolaktinim.Yeme ve içmeme dikkat ettim.İş stresi ayrı bir dert zaten .Ocak ve Şubat ayında regli oldum Doktorumda stres yapma dedi zaten yükselme sebeplerinden biride stres demişti.Buay çalışmalara devam edicez hayırlısıyla eğer regli olursam martta tekrardan ölçtüreceğim.doktorum 2 ay sonra tekrardan bakarız dedi ve kontrole gideceğim.1 ay içinde süper bir düşüş oldu seninkide o kadar yüksek değil sadece inan ve azimli ol.Prolaktin 50 olunca bile hamile kalanları bile duydum bu forumda.Sadece sabır canım ..Sevgiler

Günaydın canım ;
Ben barışmadım çünkü ne işten eve gelince konuştu ,ne yemek yerken konuştu neden misafirler varken benimle konuştu .Issız adamı seyrettik hep beraber misafirlerle ve BERBAT bir flim gerçektende hiç beğenmedim....Misafirler gitti ben yatmaya gittim daha sonra sarılmak istedi ben istemedim çünkü çok kırıldım evde iki yabancı gibiydik ben hep alttan alıyordum ama buy sefer beni üzdü ..Bende döndüm arkamı uyudum.Haksız olduğunu biliyor ve 1-2 dayanamaz zaten benimle konuşmadan yapamaz ama ciddi bir konuşma yapıcam onunla ...Hayırlısı bakalım çok kırdı beni yarın için bir süpriz yapacak mı bakalım?:1hug:

aman canım bütün erkekler aynı bizde dün akşam tartıştık haksız olduğunu bildiği için dalgaya alıyor . işte bizde hayatımızda bir çocuk olduğu halde bebek istiyoruz:) cocuk gibiler . bizde ne zaman tartışsak kavga etsek haksızda olsam haklıda olsam alttan alan hep ben oluyordum ama artık öyle değilim gelip özür dileyene kadar konuşmuyorum onunla .
inşallah cumartesi günü süpriz yapar sana da gönlünü alır :Saruboceq:

canım benm anlayamadım bu illet çıktı çıkıcak dierekmi yaşıcaz bu stres bizi daha kötü yapmazmı ve hamile kalsakta prolaktin hamileliğimiz sırasında yükselirse ne olcak ben bu zaten hormonlardan dolayı yükseldiğini biliorus ozman ilaçta alamıcaz zaten şu dostinexle ilgili yazıda beni çok korkuttuu böle şeyleri okummakmi lazım acaba:1no2:

X