Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

Arkadaşım Allah senden razı olsun zahmet edip cevap yazdın
inan içime su serptin gene
ben de diyorum bu hoca bu kadar yan etkisi varken neden parledol veriyo bana niye dostinex vermiyor diye doktora kızıyorum kendi kendime
ama o da demişti hamilelik düşündüğünüz için parledol veriyorum die

ama ben dostinexin hamileliği güçleştirdiğini bilmiyordum
yani doktor doğru olanı yapmış o zaman :)

ilk parledol 2,5 mg ilacımı dün gece içtim sabah dehşet bir mide bulantısıyla uyandım
okula zor geldim ilk saate giremedim çok kötüyüm ya
inş bünyem bi an önce alışır bu ilaca,

Arkadaşım Allah senden razı olsun zahmet edip cevap yazdın
inan içime su serptin gene
ben de diyorum bu hoca bu kadar yan etkisi varken neden parledol veriyo bana niye dostinex vermiyor diye doktora kızıyorum kendi kendime
ama o da demişti hamilelik düşündüğünüz için parledol veriyorum die

ama ben dostinexin hamileliği güçleştirdiğini bilmiyordum
yani doktor doğru olanı yapmış o zaman :)

ilk parledol 2,5 mg ilacımı dün gece içtim sabah dehşet bir mide bulantısıyla uyandım
okula zor geldim ilk saate giremedim çok kötüyüm ya
inş bünyem bi an önce alışır bu ilaca,

bak canım dostinex kullanırken hamile kalan arkadaşlarda var.ben dostienx kullanırken doktor cocuk için deneme yapın ama hamile kaldığın anda ilacı kesmen gerek dedi.bende deniyoruz olmuyor deyince(ilacı kullanırken) bu ilac yani dostinex güçleştirir demişdi.parlodel yan etkisi daha fazla olan ama gebelik için sıkıntı yaratmayan bi hap yani anlayacağın.sende de sıkıntı yaratırsa doktoruna soyle değiştirir.canını da sıkma oda tetikler seni.senin cokmu yuksek prolaktinin..

eger ilacin etkisi olmasaydi cektirmem gerektigini söylemisti doktorum. ama 1 ayda 58den 16ya düsünce gerek duymadi canim.. ama suan hala ilac kullaniyorum..

anladım canım inş normale döner benim de öyle olmuştu ilaç kullandığımda düştü ama sonra tekrar yükseldi emar istedi raporda da HİPOFİZ GLAND YÜKSEKLİĞİ ÜST SINIRDA ÇIKTI CANIM ama dr korkulcak bişi yok dedi jinelog tabi biizm içimiz rahat etmedi araştırtıcas şimdi neden yükselio ki bu prolaktin adetim az gelio ilaca bile gerek yok dedi anlamadımı acaba ama drum buranın en iyi doktoru bir dr dediği diğerini tutmuyor o yüzden hep diyorum bir doktorlan sınırlı kalınmaması lazım:)

beni kadın doğum endokronoloji bölümüne yönlendirdi orda emar çekindi işte
parladol ü de endronolojideki doktor verdi ama o doktor sonuçlarımı yukardaki doçentlere falan gösterdi,
kadın doğuma gitmedim bundan sonra tedaviye endokronoloji doktoruyla devam edicem galiba, çünkü o dedi 1 ay sonra kontrole gel falan

kadın doğuma mı gitmek gerek, emar sonuçları alıp arkadaşlar
size parladol ya da doxtinex i kadın doğumcu mu verdi???

canım senin mikroadenom kaç mm yada cm canım parladol hakkında benim hiç bi bilgim yok canım

Prolaktin yüksekliğinde çokda fazla seçeneğin yok trabzoncum.Bende parlodelin muadili olan gynodel kullanıyorum aynı yan etkileri fazlasıyla ben yaşadım.Deri döküntüleri yaptı,kabızlık,huzursuzluk ben başlayalı iki buçuk ay oldu anca alıştı bünyem.Dostinexinde yan etkisi yok ama netten prespektüsüne baktım % 3 oranında dawn sendromlu çocuk dünyaya getirme ihtimali taşıyo.Bu riski göze alamadım.Çektiğimiz sıkıntılara değer inş. da sağlıklı bebişlerimiz dünyaya gelir ...

Merhabalar ezocum sende prolaktin sorunu yaşıyormuşsun online görünce mesaj yazmak istedim.Benimde prolaktinim 36 ila 38 lerde geziyo .Bebek tadavisi görüyoruz bi yandanda ama ben bi türlü güvenemiyorum bu dr lara birinin dediği ötekini tutmuyo .Stres yapmıycaksın diyolar ama ben öğrendikten sonra dahada yükseldi hormonumun seviyesi stresten tabiiki.Burada benimle aynı sorunları yaşıyan insanları görünce biraz daha rahatladım nede olsa damdan düşenin halini en iyi damdan düşen anlar :)
Sevgiler...

Merhabalar ezocum sende prolaktin sorunu yaşıyormuşsun online görünce mesaj yazmak istedim.Benimde prolaktinim 36 ila 38 lerde geziyo .Bebek tadavisi görüyoruz bi yandanda ama ben bi türlü güvenemiyorum bu dr lara birinin dediği ötekini tutmuyo .Stres yapmıycaksın diyolar ama ben öğrendikten sonra dahada yükseldi hormonumun seviyesi stresten tabiiki.Burada benimle aynı sorunları yaşıyan insanları görünce biraz daha rahatladım nede olsa damdan düşenin halini en iyi damdan düşen anlar :)
Sevgiler...

evet canım bende yasadım prolaktin sorununu.doğum kontrol hapı için doktora gittiğimde yapılan hormon testinde 114 cıktı benim hormonun 3 ay dostinex kullandım.1,167 ye indi.bu tedavi süresincede korunmadık.ama bebek olmadı.sonra 3 ay ilaç kullanmadım 34,23 oldu.doktor sınırdasın dedi ve ilaç vermedi.sonrasında yumurta takibine başladık ve doktorum ani bi kararla aşılama yapalım dedi.ve ben suan hamileyimmm.çok şükür.henüz miniğimi göremedim ama kesesini gördüm.umarım en yakın zamanda sende dileğine kavuşursun...doktoruna güven.seninkide cok yuksek değil.

1cm den küçük 5-6 mm dedi yani o kadar da korkulacak bişe yok dedi bana doktor
bu arada prolaktinim 70 çıkmıştı benim,
dün çok kötüydüm sabah midem çok fenaydı bugün yataktan kalkınca gene bulanmaya başladı
hemen ekmek attım agzıma midemiş bastırdı
bi de hayıt suyu içmeye başladım bakalım hayırlısı inş düşer
ama doktorların dediği doğru stres yok arkadaşlar stres yok :)
benim canımı sıkan bebek çok istiyoruz ama 3-5 ay daha beklemek gerekecek sanırım
bu arada aşılama dediğiniz şey tüp bebek mi arkadaşlar ya merak ettim ???
bi de doktor bana duphaston vermişti adetim 13 oldu nerdeyse hala devam edio neden acaba ya bi bilgisi olan var mı?

dün çok kötüydüm sabah midem çok fenaydı bugün yataktan kalkınca gene bulanmaya başladı
benim canımı sıkan bebek çok istiyoruz ama 3-5 ay daha beklemek gerekecek sanırım
bi de doktor bana duphaston vermişti adetim 13 oldu nerdeyse hala devam edio neden acaba ya bi bilgisi olan var mı?

aşılama tüp bebek değil canım.tüp bebek en son ki tedavi

anladım canım inş normale döner benim de öyle olmuştu ilaç kullandığımda düştü ama sonra tekrar yükseldi emar istedi raporda da HİPOFİZ GLAND YÜKSEKLİĞİ ÜST SINIRDA ÇIKTI CANIM ama dr korkulcak bişi yok dedi jinelog tabi biizm içimiz rahat etmedi araştırtıcas şimdi neden yükselio ki bu prolaktin adetim az gelio ilaca bile gerek yok dedi anlamadımı acaba ama drum buranın en iyi doktoru bir dr dediği diğerini tutmuyor o yüzden hep diyorum bir doktorlan sınırlı kalınmaması lazım:)

haklisin canim. ben gecen sene baska bir doktora gitmistim. gögsüme bakip kanser olabilecegimi söylemisti. tahlilsiz!!!! oysa ki prolaktin yüksekliginden kaynaklanan bir kitleymis... ama isin ilginc yani 3,5 aydir ilac kullanmama ve düsmesine ragmen o kitlede hic bir degisiklik yok... benimde adetlerim cok az geliyor, üstelik inanilmaz derecede agrili geciyor. bugün 4.gün ve hala agriyor düsün yani.. bu ay ki ilk adet günümde ölücem sandim. bu agrilarrinda bir etkisi varmidir ki bebek olmamasinda... off ya herseye yoruyorum artik... millet catir catir doguruyor, bizde tik yok yaaa....:1no2:

arkadaşlar prolaktin sorunu hormon sorunu bu sağlık problemi ile de
en güzel endokronoloji polikiliniği ilgilenir
forumda endkronoloji bölümünde de prolaktin başlığı var isterseniz oradan da bakın

sözün özü: bu peolaktin tedavisini kadın doğumcuda değil endkronoloji doktoruyla halledin derim ben.
bakın kadın doğumcular hep dokstinex veriyormuş ama benim endokronoliji doktororum
parlodel verdi yan etkileri fazla ama çocuk düşündüğüm için gebeleğe bi zararı yok.

gene de siz bilirsiniz Allah hepimizin yardımcısı olsun
bazen canım çok sıkılıyo gidip tüp bebek mi yaptırsam diyorum
bu tedavinin sonucunu beklemek istemiyorum
zaten çok sabırsız aceleci biriyim nolacak bilmiyorum.

aman çok şükür canım korkulucak bişi yoksa steres yapma dikkat et kendine
benim doktorum da bişi yok dedi ama içim rahat etmedi hormon dr çıkıcam allah kısmet ederse allah güç gelmesin ama hem korkuyorum hem de yoruldum ben daha bekarım evlenince olucakları düşünemiyorum:KK43:allah beterinden saklasın

kızlar size rapor sonucumu aynen ayzıyorum lütfen bilen cevaplasın

hipofiz gland yüksekliği normalin üst sınırındadır.diafragma sellanın konveks izlenmesi menstral siklus ile uyumlu olabilir.hipofiz hiperplazisi lehinede yorumlanabilir.klinik ve mr takibi uygun olur.mikroadenom lehine mr bulgusu saptanmamıştır.

arkadaşlar nedemek bu şimdi doktorum gayet normal davrandı ilaca bile gerek yok dedi ama benim adetim az gelioyor prolaktinim yüksek old için dostinex istedim 2 kutu kullan dedi adetliyken dostinex içilir mi kızlar iler de sorun yaratır diye korkuyorum

haklisin canim. ben gecen sene baska bir doktora gitmistim. gögsüme bakip kanser olabilecegimi söylemisti. tahlilsiz!!!! oysa ki prolaktin yüksekliginden kaynaklanan bir kitleymis... ama isin ilginc yani 3,5 aydir ilac kullanmama ve düsmesine ragmen o kitlede hic bir degisiklik yok... benimde adetlerim cok az geliyor, üstelik inanilmaz derecede agrili geciyor. bugün 4.gün ve hala agriyor düsün yani.. bu ay ki ilk adet günümde ölücem sandim. bu agrilarrinda bir etkisi varmidir ki bebek olmamasinda... off ya herseye yoruyorum artik... millet catir catir doguruyor, bizde tik yok yaaa....:1no2:

inş cnm inş sabır allah insanı denermiş şükret sağlığın yerin de olsun inş senin de hayırlısıyla bebeğin olur cnm

inş cnm inş sabır allah insanı denermiş şükret sağlığın yerin de olsun inş senin de hayırlısıyla bebeğin olur cnm

amin canim insallah... bu arada hemsehri sayiliriz seninle. ben de almanyada yasiyorum ama aslen corlu tekirdagliyim:)))

merhabalar
ben bekarım ama adet düzensizliği yaşıyordum. 2 yıldır prolaktin hormonu yüksekliği sebebiyle ilaç kullanıyordum. 3 ay ilaç kullanıp ara verince hemen yükselmesi sebebiyle gene ilaç kullanmak zorunda kalıyordum. ben şimdi 2 aydır ilaç kullanmayı bıraktım. onun yerine her akşam yatmadan evvel 1 su bardağına sallama poşet gibi aktarlarda satılan civanperçemi karışık bitki çayı demleyip şekersiz içiyorum. bunu kullanma süreci içinde adetim gününü hiç atlamadı. tadı çok kötü ama bana artık bal gibi geliyor. :nazar: bana herhangi bir yan etki yapmadı doktorada sormadım hamilelik sürecinde kullanımı uygunmudur bilemiyorum. doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.
civan perçemini kullanmaya halen devam ediyorum. hormonal dengelerimde şükür iyi seyrediyor. hepinize acil şifalar diliyorum. Sağlıklı günler.

merhabalar
ben bekarım ama adet düzensizliği yaşıyordum. 2 yıldır prolaktin hormonu yüksekliği sebebiyle ilaç kullanıyordum. 3 ay ilaç kullanıp ara verince hemen yükselmesi sebebiyle gene ilaç kullanmak zorunda kalıyordum. ben şimdi 2 aydır ilaç kullanmayı bıraktım. onun yerine her akşam yatmadan evvel 1 su bardağına sallama poşet gibi aktarlarda satılan civanperçemi karışık bitki çayı demleyip şekersiz içiyorum. bunu kullanma süreci içinde adetim gününü hiç atlamadı. tadı çok kötü ama bana artık bal gibi geliyor. :nazar: bana herhangi bir yan etki yapmadı doktorada sormadım hamilelik sürecinde kullanımı uygunmudur bilemiyorum. doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.
civan perçemini kullanmaya halen devam ediyorum. hormonal dengelerimde şükür iyi seyrediyor. hepinize acil şifalar diliyorum. Sağlıklı günler.

geçmiş olsun canım benim de prolaktinim yüksek neden yüksekldiği araştırılıyor hipfiz bezimin emarı falan çekildi çok şükür bişi çıkmadı eğer çektirmediysen mutlaka doktorundan hipofiz bezinin emarını iste canım ve hangi dr tedavi oluyorsun bilmiyorum ama mutlaka ama mutlaka endokrinolojiye bir görün derim.ben de ilaçsız tedavi olamam diyordum ama şimdi çok şükür ialç kullanmıyorum bir doktorlan kalmayın araştırın

yavrukuş kullandığın çayın adını markasını daha açık yazabilir misin
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

arkadaşlar ben hamileymişim ancak bebek düştü 1 haftalık mış
neyin etkisi oldu bilmiyorum parlodel ilacın mı hayıt suyunun mu bilmiyorum ama gitti bebek :KK43:

X