Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

merhaba arkadaşlar dostinex kullanıpta midesinde rahatsızlık olan varmı çünkü ben ilacı içince midem çok kötü oluyor...

slm kızlar ben bir sene önce adet gecikmesi şikayetiyle dr gittim prolaktin yüksek dedi ve guatr yapmış falan dedi sonra hap tedavisi uyguladı normal seviyeye indi prolaktin oranım.. şuanda adetim tekrardan 10 gün gecikti tahmin ediyorumki tekrardan yükselti prolaktınım :KK43: iyi bi doktora görünmem lazım sanırım bu bende çok stres yapıyo tekarar yükselmesiyle ile ilgili bilgisi olan yardım rica ediyrm bide izmirdeyim bana uzman bi dr tavsiye edermisiniz

Selam kızlar inşallah herşey yolundadır.Ben iyiyim çok şükür bebeğimin kalp atışlarını duydum sonunda.Allahım isteyen herkese tez zamanda yaşatsın bu duyguyu inşallah.Rabbim evlat hasreti çekenlerin kucağını tez zamanda doldursun.Sakın umutsuzluğa düşmeyin ben en umutsuz anımda kavuştum bebeğime Rabbim sağlıklı bir şekilde büyütmemi nasip eder inşallah kızlar.Öptüm hepinizi

tebrikler sizizdemi prolaktin sorununuz vardı eğer öyleyse kaç ay sonra düştü ve ne kullandınız eğer kullandıysanız o andamı hamile kaldınız cvp verin lütfen..?

slm kızlar ben bir sene önce adet gecikmesi şikayetiyle dr gittim prolaktin yüksek dedi ve guatr yapmış falan dedi sonra hap tedavisi uyguladı normal seviyeye indi prolaktin oranım.. şuanda adetim tekrardan 10 gün gecikti tahmin ediyorumki tekrardan yükselti prolaktınım :KK43: iyi bi doktora görünmem lazım sanırım bu bende çok stres yapıyo tekarar yükselmesiyle ile ilgili bilgisi olan yardım rica ediyrm bide izmirdeyim bana uzman bi dr tavsiye edermisiniz
evet zamanla yine yükselebiliyormuş diye biliyorum...
ama tahlil yapmadan kesin birşey diyemeyiz...
kısa zamanda dr a gidin bakalım...
hakkınızda hayırlısı olsun....

Selam kızlar inşallah herşey yolundadır.Ben iyiyim çok şükür bebeğimin kalp atışlarını duydum sonunda.Allahım isteyen herkese tez zamanda yaşatsın bu duyguyu inşallah.Rabbim evlat hasreti çekenlerin kucağını tez zamanda doldursun.Sakın umutsuzluğa düşmeyin ben en umutsuz anımda kavuştum bebeğime Rabbim sağlıklı bir şekilde büyütmemi nasip eder inşallah kızlar.Öptüm hepinizi
gözün aydın canım....çok sevindim...
rabbim sağlıcakla dünyaya gelmeyide nasip etsin....

benim göğüslerimde ağrı hissi oluşuyordu ve dr gttm.tahlil yaptırdık ve prolaktşn seviyesi 39 cıktı.bana parlodel 2.5mg verdi,6ay kullanmamı söyledi.1ay snr tekrar ölçelim dedi....evli değilim fakat dr ilacı kullanmazsan ileride bebeğin olmaz,memede kitle olur dedi.
ama ben ilacı kullanıp kullanmamakta kararsızım:KK43::KK43::KK43:
yardımcı olursanız sevinirim...

benim göğüslerimde ağrı hissi oluşuyordu ve dr gttm.tahlil yaptırdık ve prolaktşn seviyesi 39 cıktı.bana parlodel 2.5mg verdi,6ay kullanmamı söyledi.1ay snr tekrar ölçelim dedi....evli değilim fakat dr ilacı kullanmazsan ileride bebeğin olmaz,memede kitle olur dedi.
ama ben ilacı kullanıp kullanmamakta kararsızım:KK43::KK43::KK43:
yardımcı olursanız sevinirim...

doktorun verdiği hapı neden kullanmak istemediğini anlamış değilim...,evet ileride çocuğun yapmak için biraz zorluk çekebilirsin, eğer bu prolaktin değerini düşürmezsen!
ayrıca adet düzensizliğin olabilir, memede kitle olur ve ayrıca beyinde iyi huylu adenom oluşur.. bunların tedavisi kolaydır ama seni yıllarca uğraştıradabilir.. çünkü prolaktin çok değişken bir hormondur.. bu ay değerin düştüyse 2 ay sonra tavan yapabilir.. 2 ayda bir kontrol altında tutmak için tahlil yaptırman gerekiyor.. en önemlisi bu hormonu stres tetikler... bence bir an önce tedavini olmalısın.. ve bu hormonla yaşamaya da alışmalısın tatlım...

benimde cocugum olmuyor purolaktin nedir yardımcı olursanız sevinirim

(canım doktora gittinmi? sorun nedir? belki başka bir şeydir, belkide daha zamanı vardır, hemen stres yapma derim ben, ne zamandır istiyorsun..)

prolaktin süt hormonudur..
yani şöyle anlatayım sana..
hani loğusa dönemindeki annelere sütün korur korunmaya gerek kalmaz derler ya...
işte ordaki sütün korur olayı prolaktinden kaynaklanır...

(Beyinde bulunan ve birçok hormonun salgılandığı hipofiz salgı bezinde üretilerek salgılanan ve lohusalık ve emzirme döneminde süt üretiminden, yumurtlamanın ve böylece adetlerin durmasından sorumlu olan, böylece emzirme döneminde kadını yeniden gebe kalmaktan (belli bir süre) koruyan prolaktin hormonu çeşitli nedenlere bağlı olarak uygunsuz salgılandığında adet döngüsünün düzeninin bozulmasına ve beraberinde göğüslerden süt veya süt benzeri bir sıvının salgılanmasına neden olabilir.) -alıntıdır..

işte bu durum bizim gibilerin başına emzirme dönemlerinin dışında gelmektedir ki istediğimiz zamanda rahatlıkla hamile kalamamızı güç duruma sokabilir.. diğer arkadaşa dediğim gibi eğer tedavinizi olursanız hamile kalabilirsiniz.. bizim bu topicte hamile kalan çok arkadaş var, bunlardan biride benim.. yeterki tedaviyi aksatmamak lazım..

tebrikler sizizdemi prolaktin sorununuz vardı eğer öyleyse kaç ay sonra düştü ve ne kullandınız eğer kullandıysanız o andamı hamile kaldınız cvp verin lütfen..?

Selam canım evet ben de prolaktinle uğraşanlardandım.Gerçen yıl mart ayında öğrendim 63 çıkmıştı prolaktin parlodel kullandım 3 ay günde 1 tane.İlk ayda hemen değerim düştü gebe kalamayınca yumurta takibi yapıldı 2 ay klomen kullandım ondan da sonuç alınamayınca eşimden test istediler ve eşimde hızlı sperm sayısı az çıktı dıktor tek şansınız tüp bebek ama eşin 3 ay ilaç tedavisi görsün değerlerine bakalım ona göre tüp bebeğe geçersiniz dedi.Temmuz ayında prolaktin değerim çok düşünce doktor ilacı bırak dinlen biraz dedi.Bu sırada eşim vitaminlerini içmeye devam etti bende ramazanın geçmesini bekliyordum doktora gitmek için bir de baktım reglim gecikti ama hiç kondurmadım üzerime sonuçta hamile olduğumu öğrendim:nazar:.Hiç ummadığım ve ilaç bile kullanmadığım zamanda hamile kaldım.Sakın umutsuzluğa düşmeyin kızlar.Rabbim zamanını biliyordur inşallah tez zamanda hamile kalırsınız hepinize duacıyım:Saruboceq:

doremi çok teşekkür ederim.ilacı yan etkilerinden ötürü kullanmadım,tedirgin oldum.
peki arkadaşlar bir sorum daha olacak prolaktin tahlilini nezaman yaptırmamız gerekli,kesin sonuç için.adetin 3.günü mü olmalı?adetli değilkende yapılabilir mi?
herkese geçmiş olsun.
çook sağolun.

doremi çok teşekkür ederim.ilacı yan etkilerinden ötürü kullanmadım,tedirgin oldum.
peki arkadaşlar bir sorum daha olacak prolaktin tahlilini nezaman yaptırmamız gerekli,kesin sonuç için.adetin 3.günü mü olmalı?adetli değilkende yapılabilir mi?
herkese geçmiş olsun.
çook sağolun.

Canım adetin üçüncü günü yapıyor genelde doktorlar o zaman daha kesin sonuç alınıyormuş.Geçmiş olsun canım

Canım adetin üçüncü günü yapıyor genelde doktorlar o zaman daha kesin sonuç alınıyormuş.Geçmiş olsun canım

teşekkür ederim cnm.ben prolaktinimi 1 ay arayla 2 kez ölçtürdüm ama ikisinde de adetime 1hafta vardı.her iki tahlidede 39 çıktı.ilacı kullanmaya başlayacağım ama adetimin 3. gününü mü beklesem.o zamanki sonucu mu görsem?

Son 40 sayfayı okudum.hamile olan arkadaşları tebrik ederim.okudukça onların heyecanını yaşadım:)

birde beyinde adenom olabilirmiş.onu daha önce hiç duymamıştım ve tedirgin oldum.

Son düzenleme:
gunaydın kızlar gynodel dıye bır ılackullanıyorum ama adetım gecıktı 16 ekımde olmam gerekıyodu ama olmadım acaba ılacmı gecıktırdı, cok meraktayım lutfn yardım edın

gunaydın kızlar gynodel dıye bır ılackullanıyorum ama adetım gecıktı 16 ekımde olmam gerekıyodu ama olmadım acaba ılacmı gecıktırdı, cok meraktayım lutfn yardım edın

Allah Allah canım ya 3 günde geçmiş adetin..
hep böyle aksarmı yoksa düzenlimidir?
acaba hamilemisin? ay meraklandım şimdi :)

Allah Allah canım ya 3 günde geçmiş adetin..
hep böyle aksarmı yoksa düzenlimidir?
acaba hamilemisin? ay meraklandım şimdi :)

ayy canım nasıl sevındırdın benı bılemezsın kımse cevap yazmıyodu konuda acmıstım ama neyse, hayır guzelım her ay gecıkme yasamam ama cok heyecanlıyım ya kendımı kaptırmakta ıstemıyorum, ama yılda bır kac gun adetımden gecer yanı her ay degıl ama arada bır oluyo acaba dıyorum yıne ole bır donemmı yoksa ılacın etkısınden dolayımı bılmıyorumkı cok heyecanlıyım, gebelık belırtısı arıyrum kendımde :)

ayy canım nasıl sevındırdın benı bılemezsın kımse cevap yazmıyodu konuda acmıstım ama neyse, hayır guzelım her ay gecıkme yasamam ama cok heyecanlıyım ya kendımı kaptırmakta ıstemıyorum, ama yılda bır kac gun adetımden gecer yanı her ay degıl ama arada bır oluyo acaba dıyorum yıne ole bır donemmı yoksa ılacın etkısınden dolayımı bılmıyorumkı cok heyecanlıyım, gebelık belırtısı arıyrum kendımde :)

göğüsler nasıl :)))
dokununca acıyomu
kaydirigubbakcemile3

X