- 14 Aralık 2008
- 818
- 0
merhaba arkadaşlar biraz yabancı olduğum bi konu sizlerden yardımcı omanızı umut ediyorum. Adet düzensizliği nedeniyle dr gittim ilk hormon testinde (adet olmadığım bir günde yapılmıştı) prolaktin 10.67 çıktı sonra ikinci hormon testinde (adet olduğum 3 günü yapıldı) 41.30 çıktı. BU iki değerin arasında bu kadar fark olması normalmi sizler hormon testlerinizi ne zaman yaptırmıştınız ? teşekkürler
geçmiş olsun canım her doktora göre değişiyor ama benim 3 senedir prolaktin sorunum var ve 3 ayrı doktora gittim 3 ü de reglin 3. günü yapılan hormon tahlillerinin daha doğru çıkacağını söyediler aklında bulunsun prolaktin hormonunun diğer adıda stres hormonu stres yapmamaya çalış zorda olsa uzak kalmamız gerekiyor stresten. prolaktin hormonu çok oynak bir hormon bir ay düştü ise diğer ay tavan yapabiliyor o nedenle düşmüş olsada 2 ayda bir tahlil yaptırmanı tavsiye ederim bebek istiyorsan eğer kontrol altında tutman gerek çünkü prolaktin gebeliği engelliyor dr sana ilaç verdmi bilmiyorum eğer verdiyse düzenli olarak iç merak etme düşecektir seviyen zaten çokta yüksek değil aramızda prolaktin seviyesi 100 ün üstünde olan arkadaşlarımız var ilacını ullandıktan ve stresten uzak durduktan sonra düşer prolaktinciğimiz bi bulaştımı insana kene gibi yapışıyor maalesef prolaktin ...en kısa zamanda prolaktininin normal seviyeye düşmesini dilerim sağlıkla kal