canımm sınırını bozma ve doktoruna guvenn sonucun ııyıı anladıgım kadarıyla en azından prolaktını bırebır ılgılendıren hıpofezdekı kıtle yok bak bende emar cektırdım ve 2mm bı kıtlem var hersetın hayırlısı moralını bozma ayrıca benım sınuzıtlerden olusmus bı kıtle daha var aynen senın doktorunun dedıgı gıbı bole sorunlarla herkeste karsılastıgını soyledı aynen sendekı gıbı bas agrısı yapıyoo ayrıca goslere baskı yapıp agrı verebılıyoo moralını bozma canım allah beterınden korusun dıcezz:teselli::teselli:a.s.a.s.
anemonecmmm:))nasılsınn kaydirigubbakcemile5
iyiyim hayatım yarın dr ye gideceğim prolaktin tahlili yaptıracağım ve kistlerime bakacak doktor yine heyecan yaşayacağım anlayacağın hayırlısı olsun en nasılsın
kızlar bugün adetimin 22.günü progesteronumu ölçtürdüm cok düşük bi deger cıktı 0.400 lerde bi deger üstelik duphaston kullandığım halde duphaston progesteron iceren bi ilac olduğu halde cok moralim bozuk adet olmayı bekliyorum adetten sonra yumurta uyarıcı ilaca başlıcam serephone diye offffff offff
duphaston kullandığım halde bu degerin düşük cıkması aşırı canımı sıktı[/QUOT canını sıkma ttlım hepimizde ayrı bir dert var düselicek allahın izniyle sabır gerekio baya bi sabır....
her iki fronto parietalde belirgin olmak üzere serebral hemisfer ak maddede çok sayıda milimetrik boyuta hiperintens odak saptanmaktadır pancubencm aynen bunlar yazıo((dier herşey normal die yazışlar ...birde şöle bişiy var aynı satırda sağ frontol komşuluğu periventriküler derin ak maddede sinyal artımı nonspesifik izlenmektedir yazıo canım bunu sölemedi doktor bana yani kaale almadı sanırım bizde o şaşkınlıkla zaten unuttuk giitii....mirmirmirmir
Canım yazmış olduğun terimleri tek tek baktım ve anladığım tamamen görme bozukluğuyla alakalı bisey diye düşünüyorum.Zaten doktorun sana gözlük te vermiş ve bai ağrılarında geçmiş...Tabii ki ihmal de etme.Şimdi terimlerin anlamlarını yazıyorum
HEMİSFER-------Beynin yarımküresi
SEREBRAL------Beyin ile ilgili
FRONTOL --------Kafatasında(alın) gözlerin üzerinde bulunan hava boşlukları
PERİVENTRİKÜL----Görme ile alakalı
Mesela benim sol göğsümde 6 tane küçük mm lerde fibrokist çıktı ama bunun kötü bisey olmadığı söylemişti doktor sadece süt hormonun fazlalığından yani PROLAKTİNden kaynaklandığını söylemişti.Yeşilimsi sıvı geliyordu.Prolaktin 31.6 çıkmıştı DOSTİNEX kullandım 0,6 çıktı ve düştü ilaç kullanmadığım sürede bu ay yani ...İlaçsız olarak tekrar ölçtüreceğim...Milimetrik demek çok küçük çay çöpü kadar bisey ama cm olarak yazsalardı zaten seni yönlendirirlerdi.Kafana fazla takma stres yapma oldu mu sakin ol ve sormak istediklerini yaz biryere ve doktoruna sor o seni zaten yönlendirir.
Geçmiş olsun tekrardan....
Sevgiler
canım çok teşekkrler ilgin için gerçkten içimi rahatlatın bu sabahta doktorumla konuştuk kadındoğumcum ms hastalığı olabilir detaylı baktırın dedi emin olmak için birde bu ay korunma gebelik gerçekleşsin dostinexsi kullanmaya başla dedi bu akşam birinci ilacımı alıcam eyer hamile kalırsam bana bi kaç ilaç vericekmiş sağlıklı bi şekilde geçiriceksn gebeliğini dedi ama bnm içimdehala bi şüphe olduğu için ben bu ayda dostinexi kullandığım için korunmaya devam edicem bu arada çapaya gidicez mr sonuçlarımı bide prof baksın istedik bugn psikolojik heralde sabaktan beri başım ağrıyo dayanamadm şimdi ağrı kesici aldım...canım sanada çok geçmiş olsun inş geçicek bunlar bebek istemesem inanki hiç kafama takmıcam bunları tedavi neyse sorun deil bir ay iki ay ama bir an önce bebek istorum artık...
kızlar merhaba
geçenlerde yazmıştım:))hatırlatayım. adetimin üçüncü günü hormon testlerimde prolaktin 862 çıkmıştı. referans değerler (40--530)bugün tekrar yaptırdım testlerimi. adetli değilim ama . değerim 22.40 çıktı. referans değerler (3.80- 23.00) çok şükür biraz düşmüş.. bu ne demek oluyor. henüz dr lagörüşmedik. bende tiroidde çıkmıştı. onun değeride biraz düşmüş. ama yinede hipotiroidim. bu hastalık içinde sanırım bi uzmana gitmeliyim.. bebek istiyorum artık ama sanırım bi süre daha ertelemeliyiz....
canım genelde reglli olmadığın zaman yapılan prolaktin tahlili düşük çıkıyor o nedenle benim doktorum hep ( gittiğim 3 doktorda) reglin 3. günü yaptırıyor hatta bugünde gidip kan verdim ama sonuçlarımı alamadım . tabi her doktorun görüşü farklı olabilir ben denedim reglime 10 gün kala yaptırdığım tahlil düşük reglin 3. günü yaptırdığım tahlil sonucum yüksek çıktı ve doktoruma bu farkı sorduğumda doktorum hormonların vücuda etkisi reglin 3. günü daha iyi anlaşılır dedi bebeğe gelince tiroidi bilmem ama prolaktini yüksek olup hamile kalan çok kişi var merak etme içini ferah tut doktorunla görüş aklına takılan her soruyu sor ki için rahatlasın en kısa zamanda sağlıklı bebeğini kucağına alman dileklerimle