• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin için ilaç kullananlar bakabilir mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi heft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yaaa bende çok uğraştım 79 la öğrendim en son da 33 e anca düştü 5 ay içinde ama haftada 1 yarım içtim şu an parlodel kullanıyorum
Bende 3 gün sonraya randevu aldım adet hala olmadım bi baksın 11 ve 4 Şubat da yumurtlama oldu büyük ihtimalle yumurtlamadan 16 gün sonra regl olacaksın diyorlar ama adet düzensizliğim geçmedi sizin ki düzenli mi

Eklentiler

• IMG_0737.png
    IMG_0737.png
    622,1 KB · Görüntüleme: 3
Mrb doktor bana sadece 2 hap vermiş iki ay sonra gel demişti. Yeniden hap almaya gerek yoktur değil mi ? 28 çıkmıştı prolaktin benim. Çok yüksek değil demişti yinede hap yazmış bende onu içtim hafta da birdi. Reglimi bekliyorum. Reglime yakın göğüslerim agrirdi şuan ağrı magri yok 3 günüm kaldı
2 hapla normal değere düşmüş mu ona bakacaktır kimilerinin de ilacı bıraktı mı hemen çıkıyor

Bende 3 gün sonraya randevu aldım adet hala olmadım bi baksın 11 ve 4 Şubat da yumurtlama oldu büyük ihtimalle yumurtlamadan 16 gün sonra regl olacaksın diyorlar ama adet düzensizliğim geçmedi sizin ki düzenli mi
Ah canım prl ilk öğrendiğimde 47 gün adet olmadım sonra ilaca başladım bu sefer de sürekli adet oldum ayda 2 defa 3 defa bile oldum ara kanamalar oldu adet oldum 12 gün sonra tekrar adet oldum yumurtlama
Zamanı adetlerim 2 aydır duzene girdi önce çok düzensiz oluyordu

Ah canım prl ilk öğrendiğimde 47 gün adet olmadım sonra ilaca başladım bu sefer de sürekli adet oldum ayda 2 defa 3 defa bile oldum ara kanamalar oldu adet oldum 12 gün sonra tekrar adet oldum yumurtlama
Zamanı adetlerim 2 aydır duzene girdi önce çok düzensiz oluyordu
Ya bu ilaç bana mı etki etmedi mi acaba mı düyeceğim ama oda değil normalde göğüslerim o kadar hassas o kadar acıyordu ki sütyensiz asla duramazdım ama kulladıktan sonra ne acı ne his çok şükür hepsi geçti çok mutluyum bu konuda ama adet yok ya ilacı da bitirdim 1.5 ay önce başladım ilaca haftada 2 gün ama hala regl olmadım 15 günden fazla

2 hapla normal değere düşmüş mu ona bakacaktır kimilerinin de ilacı bıraktı mı hemen çıkıyor
Anladım canım ama işte ben adetken hormon baktırdım verdiği hap iki haftada bitti zaten. Neden iki ay sonra gel dedi o zaman onu anlayamadım. Ben eczaneden receteyi alınca şaşırmıştım. Şimdi sizlerin yazıları okuyunca da farklı geldi durum

Canım hiç bilmiyorum ki dediğim gibi az pek hatırlıyorum bende doktorumun söylediklerini. 2020 -22 Hazirandı gebeliğimi öğrendiğimde . İlaç için onu yap bunu yap diyemem yanlış yönlendirme olmasın. Doktorun demişse iletişime geçip ne kadar daha kullanacağını sorabilirsin . Belki regli Olana kadar iç dye yazmıştır oda
Anladım canım teşekkür ederim yorumun için. Olmazsa regl olunca gidebilirsem yine giderim veririm kan. Peki ben bu ay gebelik olma ihtimali var mıdır acaba

Anladım canım ama işte ben adetken hormon baktırdım verdiği hap iki haftada bitti zaten. Neden iki ay sonra gel dedi o zaman onu anlayamadım. Ben eczaneden receteyi alınca şaşırmıştım. Şimdi sizlerin yazıları okuyunca da farklı geldi durum
Senin ilacı kendi mi verdi eczaneden mi aldın

Yaaa öyle tabi canım ya sana neden kaynaklı prl arttı dediler MR falan çekindin mi
Doktor asla sebebini söylemedi. Direk bana senin süt hormonun yüksek ve hamile kalamazsın dedi çok üzüldüm ve hemen çıktım odadan eşimde yanımdaydı. Yani okuduğum kadarıyla bu inip çıkan bir hormon beyindeki hipofiz bezinden kaynaklı yani ay ay değişen bir hormon. Ben regli olduktan sonra diyetisyene başladım spor yapmaya başladım 83 kg dan 79 u gördüm ve hamile olduğumu öğrendim. Yani bütün herşeyimi spor ve diyete vermiştim zaten çalışıyordum da . Hani derler ya ummadığım anda oldu gerçekten öyle 🥲

Kendi recete yazdı işte eczaneden gidip aldım recetemle. Baktım ki iki tane.. şaşırmıştım. Ama işte çoğu senin prolaktin düşük çok yukek değil gibi dedi
Bence de öyle şimdi normal seviye 20,25 ya o ilaç normale düşürecek diye az verdi daha sonra gebelik olacak mı diye bakacak sen bekle adet olduğun zaman git fazla bekleme
Doktorlara göre hava hoş bana da 3 ay sonra gel dedi düşmedi benimki halbuki ayda gidip baktırsam
İlacın dozunu yükseltirmiş

Back