• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin için ilaç kullananlar bakabilir mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi heft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hemde nasıl o hamile olmayıp da adet olamamak varya onu da yaşadım çok kötü bi durum adet olmadın mı insan daha kötü hissediyor , sen 3 aydır olamıyorsun canım mutlaka onda biseu var iihmal etme normal bi vücut ayda adet görür 35 de normal
Diyor doktor 35 günde 1 adet görmek de normalmiş ama 12 günde 1 adet gördüm mesela oda kötü onda da zaten sıkıntı var demek prl benim dengemi bozdu işte ara kanamalar falan da oldu
İşte prolaktin engelliyor adet olmamı. Başka bir sebep yok dedi iki doktor da. Üç ay öncesine kadar 28 günde bir oluyordum.

Benim o dediğim değerler durmadan değişmiş neden ki
Bir de referans değeri farklı bakın. Ben özel hastanede yaptırdığım teste baktım üst değer 4. Ama sizinkinde üst değer 5 küsür. Yani sizin 2.5 ile benim 2.5 aynı olamaz değil mi? Siz çok endişe ettiyseniz bu durumdan başka bir doktora görünün. Bu konuda yıllarca eğitim almış olan insanlara güvenmeliyiz.

İşte prolaktin engelliyor adet olmamı. Başka bir sebep yok dedi iki doktor da. Üç ay öncesine kadar 28 günde bir oluyordum.
İlaç etki ediyor ama öyle düşürülmesi zor bi hormon değil ilaç tedavisi gerekiyor sadece

Bir de referans değeri farklı bakın. Ben özel hastanede yaptırdığım teste baktım üst değer 4. Ama sizinkinde üst değer 5 küsür. Yani sizin 2.5 ile benim 2.5 aynı olamaz değil mi? Siz çok endişe ettiyseniz bu durumdan başka bir doktora görünün. Bu konuda yıllarca eğitim almış olan insanlara güvenmeliyiz.
Ben 3,4 doktora gözüktüm ama hepsi de farklı farklı şeyler söyledi

Tutmadi ki dedikleri biri dedi sorun yok bejle diğeri dedi pco olabilir dediğine göre

Tutmadi ki dedikleri biri dedi sorun yok bejle diğeri dedi pco olabilir dediğine göre
O zaman biraz zaman tanıyın kendinize. Kafanızı boşaltın, sağlıklı beslenin, dinlenin. Çok üstüne düşmek stres yaratıyor, stres de hormonları etkiliyor.

kızlar selam kızlar, konu biraz geçmiş ama bir tecrübe yazayım. benim 2021 yılında 9 martta prolaktinim 93tü. adet olmadım diye gitmiştim, hamileyim sanmıştım, prolaktin çıktı. doktor bi hap verdi, onu kullandım, doktora bi dahaki sefere kontrole gidecektim ama 14 nisanda gittiğimde hamileydim. korun da dememişti diye hatırlıyorum.

kızlar selam kızlar, konu biraz geçmiş ama bir tecrübe yazayım. benim 2021 yılında 9 martta prolaktinim 93tü. adet olmadım diye gitmiştim, hamileyim sanmıştım, prolaktin çıktı. doktor bi hap verdi, onu kullandım, doktora bi dahaki sefere kontrole gidecektim ama 14 nisanda gittiğimde hamileydim. korun da dememişti diye hatırlıyorum.
Teşekkür ederim paylaştığınız için. Böyle pozitif şeyler duymak iyi geliyor insana. Peki ilacı kullandıktan sonra adet gördünüz mü yoksa hiç görmeden hamilelik haber mi aldınız?

Teşekkür ederim paylaştığınız için. Böyle pozitif şeyler duymak iyi geliyor insana. Peki ilacı kullandıktan sonra adet gördünüz mü yoksa hiç görmeden hamilelik haber mi aldınız?
hiç görmedim, doğru hatırlıyosam ilacı kullanıp adet olunca gidecektim, ama adet olmadım, o arada ovulasyon da takip ediyordum, yumurtlama olmuştu, sonra tekrar yumurtlama oldu gibi çıktı ovulasyonlar, öyle olunca hamile miyim acaba demiştim, ve hamile çıkmıştım.
yani muhtemelen ilaç kullanırken hamile kaldım ya da 1 aylık verdiyse belki yeni bitmişti. ve ilaç kullandıktan sonra hiç adet olmadan hamile kaldım.

doktor korun dedi mi diye düşünüyorum düşünüyorum hatırlamıyorum. ama korun dese ovulasyon takip etmezdim herhalde boşa. yine tabi herkes doktorunu dinlesin de, bende de öyle olmuştu yani.

doktor korun dedi mi diye düşünüyorum düşünüyorum hatırlamıyorum. ama korun dese ovulasyon takip etmezdim herhalde boşa. yine tabi herkes doktorunu dinlesin de, bende de öyle olmuştu yani.
Aslında benim doktorum da başta korun dememişti, ben prospektüsü okuyunca ulaşıp sorunca öyle öneriliyor dedi. Ben regl olmam lazım diye odaklandım hamilelik çıktı bile aklımdan. Çok teşekkür ederim tekrar yanıtınız için. :)

Canim bu durumda ne yapmam lazım
Doktora ben gebelik istiyorum demen gerekiyor ve hap vermesi gerekiyor diye biliyorum sende araştır istersen şimdi yanlışta yönlendirmek istemiyorum. Normalde o değere hap vermiyorlar hatta benim annemin tsh yüksektir 4 küsur anneme de hap vermiyolar hap vericek boyutta değilmiş altı ayda bir kontrole gidiyor..

Back