• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin için ilaç kullananlar bakabilir mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi heft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İndallah canim
İnsallaj inan çok isterim bende çok çabalıyorum nerdeyse 6,7 aydır uğraşıyorum prl yi 20 lerde göremedim henüz belki de şu an o değerlerde kan da vermedim yoruldum
Vere vere
Allah'ım sabır versin inşallah düşmüştür de rahatlarsiniz. Benim kuzenim söylemişti gebelik olana kadar kullanmış hapı. Öyle yapınca gebelikte tutmuş demisti

17 normal 25 üstü galiba anormal
Evet canım işte regl değilken 17 di üç ay sonra ben bide reglken hormon baktirayim dedim onda da prolaktin 28 çıktı. Geçici bişey bendeki sanirim. Ama normalde hep adete yakin göğüslerim agrirdi bu ay hapın etkisi mi bilmiyorum göğüslerim asla agrimiyor bat 19 Şubat

Son düzenleme:
Ay bana da umut oldunuz , ben 1.5 ay önce doktora gittim prlokaton 69 çıktı diğer hormonlarım iyiydi kistim falan da yoktu kilom, zararlı alışkanlığım da yok çok şükür doktorum çocuğun olmaz demedi ama ilaç verdi prolaktin hafta 2 kere ama bu hemde adetimizi kızlar düzene koyacagına aksine uzattı 15 gündür adet olamıyorum adet günü beklerken ovülasyon testi yaptım yumurtlama oldu hemde 2 kere yani
Bir şey soracağım ben 3 ay olacak adet görmeyeli adet yoksa yumurtlama da olmuyordur dimi?

Tsh 2,5 dan yukarı olmaz diye biliyorum doktor bişey demedi mi bu konuda. Çok yüksek değil ama gebelik için önemli
Tahlilin yapıldığı laboratuvarın referans değeri önemli bence. Siz referans değeri bilmeden yorum yapamazsınız. Doktor bakmıştır mutlaka.

Bir şey soracağım ben 3 ay olacak adet görmeyeli adet yoksa yumurtlama da olmuyordur dimi?
Bende öyle biliyorum ama ben adetim geciktiği zaman yumurtlamam oldu bakın .. Hemde 2 kere yanlış görmüyorsam ( kistim yok)

Eklentiler

• IMG_0737.png
    IMG_0737.png
    622,1 KB · Görüntüleme: 9
Evet canım işte regl değilken 17 di üç ay sonra ben bide reglken hormon baktirayim dedim onda da prolaktin 28 çıktı. Geçici bişey bendeki sanirim. Ama normalde hep adete yakin göğüslerim agrirdi bu ay hapın etkisi mi bilmiyorum göğüslerim asla agrimiyor bat 19 Şubat
Seninki çok yüksek değil canım göğüs ağrısı bende hiç olmuyor sadece adete yakın hassas oluyor ama bence ilacı al bekle adetine zaten çok az kalmis
Bize de haber ver

Tahlilin yapıldığı laboratuvarın referans değeri önemli bence. Siz referans değeri bilmeden yorum yapamazsınız. Doktor bakmıştır mutlaka.
Referans normal FSH için yazar evet ama gebelik için yazmaz . Burda birini bu şekilde oyalamislar 2.90 kusurdu galiba bişey yok diyip göndermişler yıllarımi aldı demistinyazisini bulursam paylaşırım sizinle.. gebelik için 2.5 olması lazım en fazla dedim çünkü Instagram dan gebelik danışmanı takip ediyorum o da öyle söylüyor.. bende bebek isteyen biriyim gidip karsimdakini neden yanlış yonlendireyim ne kazanırım?

Seninki çok yüksek değil canım göğüs ağrısı bende hiç olmuyor sadece adete yakın hassas oluyor ama bence ilacı al bekle adetine zaten çok az kalmis
Bize de haber ver
Aldım kullandim canım iki hafta oldu bitti. bekliyorum bakalım. İnşallah hayırlı haberler veririz burdan Allah'ım kucaklarimizi hayırlısıyla doldursun

Referans normal FSH için yazar evet ama gebelik için yazmaz . Burda birini bu şekilde oyalamislar 2.90 kusurdu galiba bişey yok diyip göndermişler yıllarımi aldı demistinyazisini bulursam paylaşırım sizinle.. gebelik için 2.5 olması lazım en fazla dedim çünkü Instagram dan gebelik danışmanı takip ediyorum o da öyle söylüyor.. bende bebek isteyen biriyim gidip karsimdakini neden yanlış yonlendireyim ne kazanırım?
Ben yanlış yönlendiriyorsunuz demedim. Direkt yargıya varmışsınız, doktora güvenmek daha doğru değil mi demek istedim. Bir kaç olumsuz örnek olabilir ama pek çok doktor elbet dikkat edecektir buna. Bir de doktor jinekolojik muayene de edip bakıyor başka tahlilleri ve geçmiş tahlillerini de kontrol ediyor. İki tane değerle yargılamak işin uzmanı değilsek doğru değil.

Pcos falan olabilir mi 3 ay da fazla bi zaman adet olmadın mı sisiyor insan oda ayrı bi sıkıntı
Pcos ile ilgili bir belirti görmedi. İki ayrı şehir değiştirince farklı doktorlara muayene oldum hormonlarıma falan bakıldı bir sıkıntı yokmuş. Şişkinlik kısmı çok fena. İnsan çok kötü hissediyor.

Aldım kullandim canım iki hafta oldu bitti. bekliyorum bakalım. İnşallah hayırlı haberler veririz burdan Allah'ım kucaklarimizi hayırlısıyla doldursun
İnsallah canım haberlerininbejliyoruz adet olursan bekleme hemen git değerlerine baktır

Ben yanlış yönlendiriyorsunuz demedim. Direkt yargıya varmışsınız, doktora güvenmek daha doğru değil mi demek istedim. Bir kaç olumsuz örnek olabilir ama pek çok doktor elbet dikkat edecektir buna. Bir de doktor jinekolojik muayene de edip bakıyor başka tahlilleri ve geçmiş tahlillerini de kontrol ediyor. İki tane değerle yargılamak işin uzmanı değilsek doğru değil.
Vala onlar hakkında bilgim yokta ilk değerlerime bakılırken kâğıda yazdı tsh fsh lh prolaktin diye yazdı norolojiye gönderdi

Pcos ile ilgili bir belirti görmedi. İki ayrı şehir değiştirince farklı doktorlara muayene oldum hormonlarıma falan bakıldı bir sıkıntı yokmuş. Şişkinlik kısmı çok fena. İnsan çok kötü hissediyor.
Hemde nasıl o hamile olmayıp da adet olamamak varya onu da yaşadım çok kötü bi durum adet olmadın mı insan daha kötü hissediyor , sen 3 aydır olamıyorsun canım mutlaka onda biseu var iihmal etme normal bi vücut ayda adet görür 35 de normal
Diyor doktor 35 günde 1 adet görmek de normalmiş ama 12 günde 1 adet gördüm mesela oda kötü onda da zaten sıkıntı var demek prl benim dengemi bozdu işte ara kanamalar falan da oldu

Canim bu durumda ne yapmam lazım

Benim o dediğim değerler durmadan değişmiş neden ki

Eklentiler

• IMG_9812.png
    IMG_9812.png
    77 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_9811.png
    IMG_9811.png
    76,3 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_9810.png
    IMG_9810.png
    76 KB · Görüntüleme: 8