Prolaktin değeri ölçüm

Merhaba, bende de 13 yıldır prolaktinoma var ve bu surecte, kisa araliklar haricinde full ilac kullandim. Hipofiz bezimde sınır büyüklükte
bir adenomum vardi, icine dogru kanama da yapmıştı. Duzenli mr cektiriyordum, adenom yavas da olsa gittikce küçüluyordu. Son yıllarda adenom kaybolmustu anca bu kez hipofizde eğrilik olmuştu. Prolaktinim ilaca ragmen yuksek cikiyordu, direnc gosteriyordu (ilaci tam doz kullaniyordum bu arada). Gebelik dusunmeye basladigimda da prolaktinim yuksek çıkıyordu ancak 6. Ayda gebelik gerceklesti, bos gebelik olustu ve kurtaj oldum (bunun prolaktinle alakasi yok tabii). 2 ay sonra tekrar gebelik olustu ve simdi 40gunluk bebeğim var. Yani şunu diyeceğim, stres yapmayın, olmuyor demeyin, prolaktin gebelige cok ciddi bir engel veya berbat bir durum degil. Hatta bir doktorum bana sunu demisti, yoldan 10kadin cevirsek şuan 8inde yuksek çıkar. Çünkü prolaktin degeri anlik, stresten, uzuntuden veya goguslerin uyarilmasi gibi sebeplerden de yükselebilen bir hormon. Bende direncli olmasina rağmen hamile kaldim. Endokrinoloji doktorumun dedigi, sen nadir olan sanssiz kesimdensin, muhtemelen omur boyu yuksek olacak ve ilac kullanman gerekebilecek, ama ciddi bir durum degil, sadece kontrollerine devam edecegiz.

Bunun disinda ben hala saglik ocaginda hormon tahlili yaptirabiliyorum. Onceki yillarda reglimin 2-4 gunleri arasında gitmem gerektigi soyleniyorken artik sabah ac karnina gitmem yeterli oluyor. Devlet hastanesinde de hormon tahlili yaptirabilirsiniz, dahiliye, kadin dogum, endokrinolog veya beyin cerrahina da gideblrsinz. Ben devlet hastanesinden endokrinoloji bölümüne direkt randevu da alabilmiştm, bir sart kosulmamisti, bir arayıp sorun derim.

Ay çok sevindim tanıştığımıza çok teşekkür ederim bir sorum olunca size soracağım

Çok geçmiş olsun öncelikle
Ne kadar güzel mücadele etmişsiniz inşallah ben de ederim.
O zaman hastaneden randevu alındığında direkt kan verebilirim bunu anlıyorum değil mi çünkü regl gününe randevuyu getirmek çok zor oluyor hatta bu ay alamadım denk gelmedi.
Normal bir günde de versem olur mu prolaktin hormon için kan testini?

Evet oluyor, sabah ac karnina verebilirsiniz. Hatta genel hormon tahlili deyin, prolaktini de soyleyin, bakılmisken hepsine bakilsin.
Cok teşekkür ederim, edersiniz tabii ki onemli olan onu cok onemsememek, stres en buyuk dusman. Ben gogus acisindan yuruyemiyordum bile, koşmak iskenceydi, sütyen takmak istemiyordum, keyif alamiyordum bir ortamda, sıkıntı basıyordu, bir an once eve gidip sütyenimi cikarip rahatlama ihtiyaci duyuyordum, o denli rahatsız ediyordu.

Bende nasip olursa ocak ayında 3.tüp bebek denemesine başlayacağım.Prolaktin değerim yüksek olduğu için tedavim ertelenmişti.Son yaptırdığım tahlil sonuçlarında prolaktin seviyem düşmüş fakat büyüme hormonum yine artmış.Somatomedin değerim 295 olmuş onu araştırıken bir bilgilendirme yazına denk gelince sizlerle de paylaşmak istedim.Linki aşağıya bırakıyorum.Biraz uzun ama okumaya değer diye düşünüyorum.

Aaaa işin garip yanı bende hiç belirti yok ne süt gelmesi ne göğüs acısı ne de başka bir şey. Belki de stres tetikledi.
Bunu öğrendiğim iyi oldu hastane randevusunu sabaha alırım bilmeden öğlene almıştım iptal ettim

merhaba hanımlar
yazılarınızı okudum, ben uzun zamandır mücadele ediyorum, bebek için, prolaktinim benimde yüksek çıktı, ben bir farklı yöntem uyguluyorum, kilom yok sadece yağdan 8 kilo fazlalık var, diyetisyenle hormonları vitamin dengesini düzene sokmaya çalışıyorum, birde böyle deneyeyim dedim, duydum böyle hamile kalanları, inşallah 2022 hamilelik haberleri olur :)

Merhabalar gecmis olsun bendede 4mm adenom var bence kadin dogum devlete gidin ve beyin cerrahinada randevu alin eger prolaktin yuksek cikarsa beyin cerrahina prolaktin yuksek ciktigini kadin dogum hipofiz den supelendigini soyleyinki beyin cerrahi hic ugrastirmadan mr versin cektirin sonrasinda neticeye bakin ona gore varsa endokrinoloji uzmani onada bi gozukun

Merhaba bayanlar 4. Tüp bebek için doktora gittim geçen ay kist olduğu için yasmin başladık yasmiñ kullanırken ara lekelenmelerim oldu hep hala daha devam ediyor son 4 hapim kaldı salı doktora gideceğim transfer için fakat göğüs agrım çok fazla olmaya başladığı için dün test verdim prolaktin 51 cıktı çok yükselmiş doktorum sıkıntı olmaz ilaç kullanmaya gerek yok transfer için yasmin bitince gel diyor ama içim içimi yiyor şimdi bu kadar yuksekken transfer yapilirmi benim durumumda olan varsa allah rızası için yardım istiyorum yasmin bitince kendiliğinden transfere kadar dusermi acaba çok teşekkür ediyorum

Merhaba
Peki adenomun tedavisi var mıdır doktor ne yapıyor gidince

Merhaba
Peki adenomun tedavisi var mıdır doktor ne yapıyor gidince
Var tabiki endokrinoloji uzmanina gorunun once bandirmada o bolumun dr si olmadigi icin ben beyin cerrahindan yardim aliyorum ilac vericek ama oncesinde mr o kadar

Eveetttt bunu kullanıyorum bu ay ben de inşallah ise yarıyordur
Yariyo merak etme benim 58 lerdeydi 2 ayda 28 e dostu ustelik tok karnina olcturmustum kimisinde hemen dusuyo kimisinde yavas gecmis olsun Rabbim hayırlısını nasip etsin kucagini bos birakmasin

Yariyo merak etme benim 58 lerdeydi 2 ayda 28 e dostu ustelik tok karnina olcturmustum kimisinde hemen dusuyo kimisinde yavas gecmis olsun Rabbim hayırlısını nasip etsin kucagini bos birakmasin
Oh rahatladım ben çok teşekkür ederim amin inşallah hepimiz için hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…