Merhaba arkadaşlar ben geçtiğimiz aylarda prolaktin hormonu için kan verdim çok yüksek çıktı. Bana özelde 500 TL ye mal oldu. Şimdi tekrar bu kanı vermek istiyorum ama devlette yaptırmak istiyorum. Süreç nasıl oluyor bilen yardımcı olabilir mi? Yani regl olunca devlette gün almak imkansız olur. Nasıl ayarlanıyor?
Ben de regl günüme tam randevu aldım. Prolaktin değerine baktırmak istiyorum diyeceğim. Belki kağıt verirler regl üçüncü günü bu kağıtla kan verebilirsin diye... Yani tahminim bu yönde inşallah böyledirAdeti olduktan sonra, bir sonraki adetiniz için günleri sayın. Yani diyelim ki 28 günde 1 oluyorsanız, adet olduktan sonra 30 veya 31. Gün için randevu alın ki diğer adetinizin 2 veya 3.gününe denk gelsin. Ben bu şekilde ayarlıyorum. Tabi diyelim ki denk gelmedi, 1 ay beklemek boşa gidiyor. Bir sonrakine deniyorum yine.
Ben sağlık ocagında yaptırdım. 1 günde çıkıyor zaten hem sorun olacagını düşünmüyorum. Sonuçta oda laboratuarlara gidiyorMerhaba arkadaşlar ben geçtiğimiz aylarda prolaktin hormonu için kan verdim çok yüksek çıktı. Bana özelde 500 TL ye mal oldu. Şimdi tekrar bu kanı vermek istiyorum ama devlette yaptırmak istiyorum. Süreç nasıl oluyor bilen yardımcı olabilir mi? Yani regl olunca devlette gün almak imkansız olur. Nasıl ayarlanıyor?
Aaa sağlık ocağı yapıyor mu bu testiBen sağlık ocagında yaptırdım. 1 günde çıkıyor zaten hem sorun olacagını düşünmüyorum. Sonuçta oda laboratuarlara gidiyor
Evet yapıyor ben orda yaptırdım benimkide 40 çıktı ve şimdi özele gidecegim artık doktor ne derse. Bende enfeksiyonda çıktı idrarda bakteride. Ben genel bir tahlil yaptırdım. Kadın hormon tahlili hepsi çıkıyorAaa sağlık ocağı yapıyor mu bu testi
Aaa hormon ilacı yazsalardi hemen.Evet yapıyor ben orda yaptırdım benimkide 40 çıktı ve şimdi özele gidecegim artık doktor ne derse. Bende enfeksiyonda çıktı idrarda bakteride. Ben genel bir tahlil yaptırdım. Kadın hormon tahlili hepsi çıkıyor
bana kadın doğama git dediAaa hormon ilacı yazsalardi hemen.
Özel çok para yiyor ben sağlık ocağında yazdiracagim o ilacı da
Aaaaabana kadın doğama git dedi
Yaaa bana hemde tüm hormon teslerini yaptı nasıl kaldırılsa yapamazdı ki hemde yeni yaptırdım.Aaaaa
Ben de şimdi sağlık ocagini aradım geçen yıl kaldırıldı hormon testi yapımı diyor. Siz yaptirmissiniz ama çok ilginç bunlar.
Kadın doğum ilaç veriyor gönderiyor
Hangi şehirdesiniz peki çok merak ettimYaaa bana hemde tüm hormon teslerini yaptı nasıl kaldırılsa yapamazdı ki hemde yeni yaptırdım.
Mersin. Bizim burda yapıyorlar yani Aile hekimim çok iyi bir bayan sağolsun tüm teste soktu beni ve 3 aylık evliyim erkenden öğrendim çok sevindim. Çocuk içinde hem erken öğremdim hem enfeksiyonu hem süt hormonunu şimdi yavaştan tedaviye başlayacagım. İnşallah sizinde geçer ama çok yüksek değil sizindeHangi şehirdesiniz peki çok merak ettim
Bana hatta mr çektir dedi kadın doğum doktoru ama ben çektirmedim. En azından birkaç ay daha denemek istiyorum belki düşer diye hayıt otu düşürüyor diye duydum bir süre içtim ama bilmiyorum.Mersin. Bizim burda yapıyorlar yani Aile hekimim çok iyi bir bayan sağolsun tüm teste soktu beni ve 3 aylık evliyim erkenden öğrendim çok sevindim. Çocuk içinde hem erken öğremdim hem enfeksiyonu hem süt hormonunu şimdi yavaştan tedaviye başlayacagım. İnşallah sizinde geçer ama çok yüksek değil sizinde
Yaa banada söylerseniz çok mutlu olurumBana hatta mr çektir dedi kadın doğum doktoru ama ben çektirmedim. En azından birkaç ay daha denemek istiyorum belki düşer diye hayıt otu düşürüyor diye duydum bir süre içtim ama bilmiyorum.
Ne kadar guzel anlatmışsınızProlaktin değerini ölçtürmek için regli dönemi diye bir kısıtlama yok ama sizdeki şikayete göre doktorun bu dönemi belirlemesi daha doğru olacaktır.Ben tüp bebek surecinde olduğum için diğer hormon değerlerimi de dikkate alarak reglinin 21-23.gunlerinde yaptırmanın daha doğru olduğunu söylemişti.Buna tsh,lh,estradiol,progesteron,amh, vb.tetkikler vardi.Bende de hiperprolaktinemi var.Malesef büyükşehirlerde eskiden sağlık ocağında yapılıyordu ama şimdi yapılmıyor.Ben Bursa'da yaşıyorum bizim aile hekimliğinde yapılmadığını söylemişti halk sağlığı laboratuvarıni arayıp teyit etmiştim.
Bu testi yaptırmadan önce 2 gün önce cinsel ilişkiye girilmeli,göğüsler bu süreçte uyarilmamali,aç karnına sabah 9-11 arasında en doğru değerler cikayor diye doktorum beni tembihlemisti.Devlet hastanelerinde kadın doğuma değil, endokrinoloji bölümüne gidip yaptırmak daha doğru olacaktır.Bende bugün gidip testlerimi yaptırdım sella mr için randevu verdiler.Mr hipofizde bazen adenom dedikleri kanser olmayan tümörler olabiliyor.Bunlar ilaçla ya da cerrahi operasyon ile yok edilebiliyor.Bazen yalancı prolaktinede olabiliyor bunun içinde makro prolaktin degerine de bakılması gerekebilir.Endokrinolojiden umarım randevu bulabilirsiniz.Mhrs üzerinden randevu alırken saat tam 16:00 sistem açılıyor v randevu bulma şansınız biraz daha yüksek, ben bu şekilde randevu buldum yaşadığım şehir ve hastane seçenekleri arasında
Yaa banada söylerseniz çok mutlu olurumBende aynı durumdayım andişeliuiö
Ben de çok endişeliyim. Düştü mü düşüyor mu diye. Hamile kalmaya da gerçekten engel oluyor. Yani bende engel oluyor bekliyorum hep hüsranla sonuçlanıyor çünkü.Yaa banada söylerseniz çok mutlu olurumBende aynı durumdayım andişeliuiö
Elimden geldiğince ve gerçek bilgiye sahip olduğum müddet yardımcı olmak isterim.Endokrinolojinin alanı zaten hormonlar,troid hastalıkları,şeker hastalıkları vb metabolizmal hastalıklarla ilgilidir.Mesela otoimmun sistemle ilgili gelişen romatizmal hastalıklara romatoloji ilgileniyor.Naçizane tavsiyem müsait bir zamanınızda , Google hangi hastalıklar için hangi doktora gitmek gerekiyor diye bir araştırmak işinizi kolaylaştıracaktır.Birde aklımdayken söyleyeyim.Telefonunuzda enabiz uygulaması varsa uygulamada neyim var diye bir seçenek var.Onu tıklarsaniz sağlık problemleriniz ile ilgili hangi bölüme veya doktora gitmeniz gerektiği gösteriyor.Ne kadar guzel anlatmışsınızemeğinize sağlık.
Evet adenom olabileceği söylendi bana da bu sebeple mr çektirmemi önerdi doktorum ama özelde çektirecek maddi güç kalmadı bende artık.
Prolaktin için de o sebeple sağlık ocağı umudum doğmuştu. Devlet hastanelerini yakalayamiyorum regl döneminde. Orası da ayrı bir çelişki oldu.
Bir prolaktin değeri baktiramadim üç aydır yeniden.
Ama hep regl döneminde gidilecek zannediyordum bunu sizden öğrendim.
Endokrinoloji bölümü de hiç aklıma gelmemişti sağ olun gerçekten bilgileriniz şahane
Düşürmek için neler yapılabilir biliyorsanız önerilere açığım
Harikasiniz vallahi.Elimden geldiğince ve gerçek bilgiye sahip olduğum müddet yardımcı olmak isterim.Endokrinolojinin alanı zaten hormonlar,troid hastalıkları,şeker hastalıkları vb metabolizmal hastalıklarla ilgilidir.Mesela otoimmun sistemle ilgili gelişen romatizmal hastalıklara romatoloji ilgileniyor.Naçizane tavsiyem müsait bir zamanınızda , Google hangi hastalıklar için hangi doktora gitmek gerekiyor diye bir araştırmak işinizi kolaylaştıracaktır.Birde aklımdayken söyleyeyim.Telefonunuzda enabiz uygulaması varsa uygulamada neyim var diye bir seçenek var.Onu tıklarsaniz sağlık problemleriniz ile ilgili hangi bölüme veya doktora gitmeniz gerektiği gösteriyor.
Size tavsiyem öncelikle iç hastalıkları (dahiliye)randevu almanız.Cunku endokrinoloji bölümüne direkt gidip muayane olamıyorsunuz MHRS sisteminde randevu bulsanız bile size randevu vermeyecektir.Öncelikle iç hastalıklarında muayane ve tetkik olması lazım ,dahiliye doktoruna endokrinoloji bölümüne de istem açmasını rica etmeniz gerekecek.
Mesela ben çölyak testi yaptırmam için gastroenteroloji bölümüne gitmem lazım ama bunun içinde önce dahiliye doktoruna gitmem gerekiyordu.Ama dahiliye bölümüne randevu bulamistim araştırdım tıbbi genetik bölümü de bu testi yapıyormuş.Bos randevu bulunca o bolume gittim testimi yaptırdım.Sonuclwr 1-1,5 ay gibi çıkacakmış doktordan rica ettim gastroenteroloji bölümü işin sistemden istem açmasını hatta lupus hastası olduğum için romatolojiye istem açtırdım.Bu istemler sanırım 6 ay geçerli oluyor.Hatta bir seçenek daha sunabilirim aile hekiminiz ile konuşun eğer yetkisi var ise o sistemden istem olusturabilirse o şekilde de endokrinolojiye MHRS üzerindendirekt randevu alabilirsiniz.
Yeri gelmisken bu test nerede yapiliyor diye bir uygulama var.linkini aşağıya bırakıyorum Genetik bir test yaptırmam gerekiyordu bu testi her yer yapmıyor sadece özel laboratuvar yapıyorlardı test fiyatı 2700-4500₺ arasındaydı bu uygulama sayesinde Balıkesir şehir hastanesinde yapıldığını öğrendim.Bursadan 150 ₺ benzinle gidip geldim testi ücretsiz yaptırdım.Ama şehirlerarasi olduğu için bilgi teyit etmek için hastaneyi arayıp doğrulattim
Bu Test Nerede Yapılıyor
Bu Test Nerede Yapılıyor, T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı laboratuvarların çalıştığı testlerin ve bu testlerin nerede, hangi laboratuvarda çalışıldığının öğrenilebildiği bir web sayfasıdır.ckysweb.saglik.gov.tr
Amin inşallahHarikasiniz vallahi.
Helal olsun çok ilgili ve araştırmacısınız.
Hormonları duzeltince sanki her şey düzelecekmiş gibi geliyor inşallah her şey düzelir Allah nasip eder de evlatlarımızı kucaklarımıza aliriz sağlıkla